marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Pametna telefona Honor 5X in Honor 7 že na našem trgu


05.05.2016
Objavil: Dare Gliha

Huawei je sporočil, da sta na našem tržišču sedaj na voljo mobilna telefona Honor 5X in Honor 7 in sicer v vseh poslovalnicah Big Banga ter pri spletnem trgovcu mimovrste.com.

Priljubljen Honor 5X ima 5.5-palčen zaslon visoke ločljivosti 1920x1080 ter številne inovativne funkcije in multimedijske zmogljivosti. Gre za napravo, ki je del druge generacije s kovinskim ohišjem in senzorjem za odčitavanje prstnega odtisa, vsa oprema pa je usmerjena k napredni uporabniški izkušnji. "Honor 5X je delo najbolj spoštovanih strokovnjakov. Naprava je opravila intenzivna testiranja, tudi testiranja 500 uporabnikov iz 11 držav. Tako smo dobili izdelek vrhunske zmogljivosti in multimedijskih karakteristik, ki so ključnega pomena za današnjo digitalno generacijo. Honor 5X dokazuje našo zavezanost k ustvarjanju in zagotavljanju vrhunske mobilne izkušnje uporabnikov, hkrati pa s tem razširja svojo prisotnost v svetu," je izpostavil George Zhao, predsednik uprave družbe Honor.

Honor 5X je prvorazredna naprava, zaradi kovinskega ozadja iz polirane aluminijeve zlitine z dodatno plastjo keramike, ki jo dopolni še posebna tehnika poliranja, pa se odlično poda v dlan.

Pametna tehnologija odčitavanja prstnih odtisov
Druga generacija senzorja za prstne odtise (Fingerprint Cards - FPC) zagotavlja vrhunsko natančnost in zmogljivost kot tudi hitrost, s katero bralnik prstnih odtisov odklene telefon v pičlih 0,5 sekunde. Možnost prilagajanja senzorja s funkcijo pomnilnika zagotavlja natančno skeniranje skozi večkratno snemanje prstnih odtisov. Bralnik podpira tudi intuitivno kontrolo mimike, s katero je mogoče vzpostaviti klic ali pričeti z uporabo aplikacije, medtem ko je telefon zaklenjen. Uporabniku omogoča tudi fotografiranje, pregled sporočil in izklop budilke.

Spektakularni zaslon, ki se udobno prilega dlani
Honor 5X se ponaša s 5.5-palčnim Full- HD IPS zaslonom z ločljivostjo 1920x1080, ki prikazuje 16,7 milijona barv ter odličnim razmerjem zaslona, ki prekriva 72,5 odstotkov površine. Nadzor dinamičnega prilagajanja kontrasta slikovnih pik v različnih svetlobnih pogojih omogoča ogled vsebine tudi, če je svetloba neposredno usmerjena v zaslon.

Profesionalni fotoaparat, ki ga sproži le dotik prsta
Honor 5X skriva dve izjemni kameri za snemanje kakovostnih fotografij, ki vključujejo izjemno jasnost in žive barve. Ima Sony/Samsung slikovni senzor, glavna kamera zajame 13 MP z zaslonko F2.0 in lečo debeline 28 mm, ki zajema široke kote ter ima opcijo makro slikanja za vse bližnje kadre, oddaljene le nekaj cm. Slikovni procesor SmartImage 3.0 bo poskrbel za čistost vsakega posnetka. Kamero prekriva leča, ki je še bolj odporna proti praskam in premazana z zaščito pred bleščanjem, da lahko zajame kar največ svetlobe za čiste posnetke v slabih svetlobnih pogojih. Sprednja kamera zajema posnetke s 5 MP v širokem kotu in vidnim kotom 88 stopinj za panoramične selfije. Algoritem za izboljšanje tona kože pa poskrbi za pravilno barvno produkcijo. Skupaj z novimi vznemirljivimi načini fotografiranja, kot so ultra hitro slikanje, vodni žigi, sledenje objektom ter z možnostjo različnih načinov snemanja videjev, denimo time-lapse ali slow motion video, je Honor 5X vsekakor naprava, s katero lahko uporabnik posname vsak pomemben trenutek tudi takrat, ko se giblje.

Karakteristike, ki omogočajo nemoteno uporabniško izkušnjo

Honor 5X zagotavlja vrhunsko zmogljivost z vgrajenim zmogljivim 64-bitnim 8-jedrnim procesorjem Qualcomm 64 ter visoko hitrost z 2 GB RAM delovnega pomnilnika in 16 GB notranjega pomnilnika. Prav tako omogoča igranje 3D iger brez zatikanja s pomočjo GPU-ja, ki deluje enako kot na računalniku. Z zmogljivostjo baterije 3.000mAh, integrirano SmartPower 3.0 tehnologijo in osmimi načini, s katerimi varčuje z energijo, pametni telefon zmanjšuje hitrost porabe baterije za 30 odstotkov. Prva kovinska Honor naprava vključuje tri različne reže za kartice, in sicer nanoSIM, mikroSIM in microSD. To pomeni, da je Honor 5X odlična naprava tudi za vse digitalne navdušence, ki veliko potujejo.

Honor 7 - moderni telefon za digitalno generacijo

Honor 7 najbolje pooseblja filozofijo podjetja, ki želi Y generaciji ponuditi vrhunsko uporabniško izkušnjo mobilnega interneta. Privlačna naprava iz Honor delavnice prihaja s kovinskim ohišjem, ki je dodelano z air brush tehniko, medtem ko vsebuje širok nabor inovativnih pametnih funkcij in multimedijskih zmogljivosti, ki jih uporabnik lahko izbere s pomočjo pametne tipke in bralnika prstnih odtisov.

Naprava se ponaša s 5,2-inčnim Full HD zaslonom, 64-bitnim Kirin 935 SoC procesorjem in l A-53 jedrom ter 3 GB RAM-a za shranjevanje podatkov. Honor 7 uporabniki lahko izbirajo med 16 in 64 GB notranjega spomina, medtem ko matična plošča v obliki črke L preprečuje pregrevanje mobilnega aparta. Ponaša se z neverjetno kamero, ki zajame slike z 20 MP ločljivostjo in vključuje Sonyjev IMX230 senzor, dvojni trenutek, sistem AF z odkrivanjem faze ter zaščitno safir steklo. Na sprednji strani je 8-megapikselna kamera s širokokotno lečo. Vgrajena baterija s kapaciteto 3100 mAh podpira hitro polnjenje, kar pomeni, da je Honor 7 odličen partner vsem popotnikom.

Bolj ustvarjalnim uporabnikom Honor 7 ponuja izbiro personaliziranih filtrov. Tako imenovani good food način dela omogoča snemanje profesionalnih fotografij jedi. Naprava vsebuje tudi light-painting funkcijo, ki omogoča snemanje biografskih umetniških fotografij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki