marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prodal preko dva milijona ur Watch GT
26.06.2019

Huawei je v prvem četrtletju letošnjega leta odlično prodajal svoje nosljive naprave, zabeležili so kar 282 % povišanje glede na leto poprej. Podjetje je skupaj razposlalo pet milijonov naprav, kar jih uvršča med največje tri znamke v tej kategoriji.

slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

članki

Pomanjkljivosti, ki motijo Američane pri Sony Ericssonu P1

Deli z ostalimi

26.05.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po P800, P900, P910 in P990, kako poimenovati naslednjega? Pri Sony Ericssonu so ciljali na številko ena, oziroma v tem primeru P1. Najnovejši Sony Ericsson ponuja Symbian UIQ operacijski sistem, na dotik občutljiv zaslon, poleg tega pa se bohotl tudi z WiFi-jem. Obliko je prevzel od mlajšega brata M600, namesto da bi jo povzemal iz serije P. Seveda ponuja enako QWERTY tipkovnico in ima zelo podobne poteze.

Američani zamerijo Sony Ericssonu P1 pomanjkanje HSDPA-ja. Tako so omejeni zgolj na GSM omrežje (frekvenčni pasovi 900/1800/1900 MHz), WiFi povezava pa je počasnejša, kot jo konkurenca ponuja. Evropski UMTS na frekvenci 2100 MHz je podprt, kar je še dodatna sol na rane Američanov. P1 ima vgrajeno tudi kamero z ločljivostjo 3,2 M in avtomatskim ostrenjem slike ter makro načinom slikanja, kar omogoča tudi »skeniranje« vizitk, iz katerih telefon neposredno prenese podatke v imenik. Američani pa mu navkljub vsem dobrotam ne oprostijo pomanjkanja širokopasovne povezave za njihov trg.

Še posebej, ker so prepričani, da bo ostali del telefona odličen za brskanje po internetu. Ta pametni mobilnik ima namreč prednaložen brskalnik Opera 8, ter RSS bralnik, naložimo pa si lahko tudi aplikacijo za hitro in enostavno nalaganje slik na blog. Za zabavo med gibanjem se tudi ni bati, saj ima P1 vgrajen FM radio z RDS-em, predvajalnik večine glasbenih in video formatov, kakor tudi prenos TV kanalov (streaming), katerih pa ne moramo prenašati preko GPRS-a, saj je prepočasen.

Sony Ericsson P1 ima vgrajen tudi program za VoIP telefonijo, vprašanje pa je, ali ga bodo operaterji obdržali ali odstranili. P1 podpira tudi potisno pošto, ima 160 MB notranjega spomina in priloženo 512 MB spominsko kartico tipa Memory Stick Micro.

P1 naj bi prišel v prodajo v tretjem četrtletju tega leta, na začetku na izbranih trgih, kakor so jih pri Sony Ericssonu poimenovali.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki