marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Pomanjkljivosti, ki motijo Američane pri Sony Ericssonu P1

Deli z ostalimi

26.05.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po P800, P900, P910 in P990, kako poimenovati naslednjega? Pri Sony Ericssonu so ciljali na številko ena, oziroma v tem primeru P1. Najnovejši Sony Ericsson ponuja Symbian UIQ operacijski sistem, na dotik občutljiv zaslon, poleg tega pa se bohotl tudi z WiFi-jem. Obliko je prevzel od mlajšega brata M600, namesto da bi jo povzemal iz serije P. Seveda ponuja enako QWERTY tipkovnico in ima zelo podobne poteze.

Američani zamerijo Sony Ericssonu P1 pomanjkanje HSDPA-ja. Tako so omejeni zgolj na GSM omrežje (frekvenčni pasovi 900/1800/1900 MHz), WiFi povezava pa je počasnejša, kot jo konkurenca ponuja. Evropski UMTS na frekvenci 2100 MHz je podprt, kar je še dodatna sol na rane Američanov. P1 ima vgrajeno tudi kamero z ločljivostjo 3,2 M in avtomatskim ostrenjem slike ter makro načinom slikanja, kar omogoča tudi »skeniranje« vizitk, iz katerih telefon neposredno prenese podatke v imenik. Američani pa mu navkljub vsem dobrotam ne oprostijo pomanjkanja širokopasovne povezave za njihov trg.

Še posebej, ker so prepričani, da bo ostali del telefona odličen za brskanje po internetu. Ta pametni mobilnik ima namreč prednaložen brskalnik Opera 8, ter RSS bralnik, naložimo pa si lahko tudi aplikacijo za hitro in enostavno nalaganje slik na blog. Za zabavo med gibanjem se tudi ni bati, saj ima P1 vgrajen FM radio z RDS-em, predvajalnik večine glasbenih in video formatov, kakor tudi prenos TV kanalov (streaming), katerih pa ne moramo prenašati preko GPRS-a, saj je prepočasen.

Sony Ericsson P1 ima vgrajen tudi program za VoIP telefonijo, vprašanje pa je, ali ga bodo operaterji obdržali ali odstranili. P1 podpira tudi potisno pošto, ima 160 MB notranjega spomina in priloženo 512 MB spominsko kartico tipa Memory Stick Micro.

P1 naj bi prišel v prodajo v tretjem četrtletju tega leta, na začetku na izbranih trgih, kakor so jih pri Sony Ericssonu poimenovali.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki