marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Pomanjkljivosti, ki motijo Američane pri Sony Ericssonu P1


26.05.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po P800, P900, P910 in P990, kako poimenovati naslednjega? Pri Sony Ericssonu so ciljali na številko ena, oziroma v tem primeru P1. Najnovejši Sony Ericsson ponuja Symbian UIQ operacijski sistem, na dotik občutljiv zaslon, poleg tega pa se bohotl tudi z WiFi-jem. Obliko je prevzel od mlajšega brata M600, namesto da bi jo povzemal iz serije P. Seveda ponuja enako QWERTY tipkovnico in ima zelo podobne poteze.

Američani zamerijo Sony Ericssonu P1 pomanjkanje HSDPA-ja. Tako so omejeni zgolj na GSM omrežje (frekvenčni pasovi 900/1800/1900 MHz), WiFi povezava pa je počasnejša, kot jo konkurenca ponuja. Evropski UMTS na frekvenci 2100 MHz je podprt, kar je še dodatna sol na rane Američanov. P1 ima vgrajeno tudi kamero z ločljivostjo 3,2 M in avtomatskim ostrenjem slike ter makro načinom slikanja, kar omogoča tudi »skeniranje« vizitk, iz katerih telefon neposredno prenese podatke v imenik. Američani pa mu navkljub vsem dobrotam ne oprostijo pomanjkanja širokopasovne povezave za njihov trg.

Še posebej, ker so prepričani, da bo ostali del telefona odličen za brskanje po internetu. Ta pametni mobilnik ima namreč prednaložen brskalnik Opera 8, ter RSS bralnik, naložimo pa si lahko tudi aplikacijo za hitro in enostavno nalaganje slik na blog. Za zabavo med gibanjem se tudi ni bati, saj ima P1 vgrajen FM radio z RDS-em, predvajalnik večine glasbenih in video formatov, kakor tudi prenos TV kanalov (streaming), katerih pa ne moramo prenašati preko GPRS-a, saj je prepočasen.

Sony Ericsson P1 ima vgrajen tudi program za VoIP telefonijo, vprašanje pa je, ali ga bodo operaterji obdržali ali odstranili. P1 podpira tudi potisno pošto, ima 160 MB notranjega spomina in priloženo 512 MB spominsko kartico tipa Memory Stick Micro.

P1 naj bi prišel v prodajo v tretjem četrtletju tega leta, na začetku na izbranih trgih, kakor so jih pri Sony Ericssonu poimenovali.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki