marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Oživitev korejskih znamk mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

10.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

V svojem novem poročilu Korea Investment & Securities (KIS) objavlja rezultate raziskave trga mobilnih telefonov v preteklih letih. Po propadu evropskih izdelovalcev, kot sta bila Alcatel in Sagem v letu 2000, doživlja industrija mobilnih telefonov oligopol med trajajočim prestrukturiranjem.

V letu 2004 je izdelovalec Siemens prenehal s proizvodnjo mobilnih telefonov, ker ni mogel slediti izjemno hitri in spreminjajoči se industriji. V letu 2007 je v velike težave zašla Motorola, letos pa je v težavah še Sony Ericsson. V Koreji so manjši proizvajalci že prenehali z izdelovanjem mobilnikov, med letoma 2005 in 2006 pa sta se s težavami soočila tudi oba največja korejska proizvajalca LG in Samsung. Oba proizvajalca sta imela težave, ker v svoji paleti produktov nista imela telefonov nižjega razreda, poleg tega pa sta oba imela težave tudi z izdelovalci posameznih komponent svojih telefonov.

Kakorkoli že, v letu 2007 sta tako Samsung Electronics, kot LG Electronics zabeležila solidno rast, predvsem po zaslugi sposobnosti svojih novih izvršnih direktorjev. Oživitev korejskih proizvajalcev mobilnikov je vsekakor nekaj, kar je vredno pozornosti, saj je težavno spet doseči stik z vodilnimi po daljši zaostalosti, še posebej v tej veji industrije.

KIS še poroča, da je v letu 2008 predvideno, da LG med proizvajalci mobilnikov prehiti Motorolo in pride na tretje mesto, saj ima zelo opazen porast dobička in dobavne količine.

Raziskava, ki so jo opravili, nam še pove, da bo povpraševanje po mobilnih telefonih v letu 2008 naraslo za 12,1 %, kar znaša za 1,29 milijarde enot več v primerjavi s prejšnjim letom, kar se izraža v zmanjšanih zahtevah po nadomeščanju v razvitih trgih in enakomerni rasti novih uporabnikov v območju BRIC (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska). Sodeč po tem, da je v prvem četrtletju 2008 povpraševanje naraslo za 13,6 % oziroma za 294 milijonov enot v primerjavi s prejšnjim letom, bodo trditve za celo leto kar držale.

V Evropi in Severni Ameriki se je povpraševanje povečalo za 3,0 % letno, medtem ko sta tako Azijsko-pacifiška regija kot Južna Amerika zabeležila nadaljevanje 20 % rasti. V drugem kvartalu 2008 bo povpraševanje, predvsem po zaslugi razvijajočih se trgov, kot sta Latinska Amerika in Kitajska naraslo za 12,7 %, kar je 307 milijonov enot več, kot leto poprej.

Zaloge produktov so se do leta 2007 povečevale predvsem po zaslugi hitro razvijajočih se trgov, vendar so v letu 2008 upadle zaradi skrbi upočasnjevanja rasti na tržišču. Zaradi tega danes izdelovalci mobilnikov zmanjšujejo svoje zaloge.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki