marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Oživitev korejskih znamk mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

10.06.2008
Objavil: Igor Prešeren

V svojem novem poročilu Korea Investment & Securities (KIS) objavlja rezultate raziskave trga mobilnih telefonov v preteklih letih. Po propadu evropskih izdelovalcev, kot sta bila Alcatel in Sagem v letu 2000, doživlja industrija mobilnih telefonov oligopol med trajajočim prestrukturiranjem.

V letu 2004 je izdelovalec Siemens prenehal s proizvodnjo mobilnih telefonov, ker ni mogel slediti izjemno hitri in spreminjajoči se industriji. V letu 2007 je v velike težave zašla Motorola, letos pa je v težavah še Sony Ericsson. V Koreji so manjši proizvajalci že prenehali z izdelovanjem mobilnikov, med letoma 2005 in 2006 pa sta se s težavami soočila tudi oba največja korejska proizvajalca LG in Samsung. Oba proizvajalca sta imela težave, ker v svoji paleti produktov nista imela telefonov nižjega razreda, poleg tega pa sta oba imela težave tudi z izdelovalci posameznih komponent svojih telefonov.

Kakorkoli že, v letu 2007 sta tako Samsung Electronics, kot LG Electronics zabeležila solidno rast, predvsem po zaslugi sposobnosti svojih novih izvršnih direktorjev. Oživitev korejskih proizvajalcev mobilnikov je vsekakor nekaj, kar je vredno pozornosti, saj je težavno spet doseči stik z vodilnimi po daljši zaostalosti, še posebej v tej veji industrije.

KIS še poroča, da je v letu 2008 predvideno, da LG med proizvajalci mobilnikov prehiti Motorolo in pride na tretje mesto, saj ima zelo opazen porast dobička in dobavne količine.

Raziskava, ki so jo opravili, nam še pove, da bo povpraševanje po mobilnih telefonih v letu 2008 naraslo za 12,1 %, kar znaša za 1,29 milijarde enot več v primerjavi s prejšnjim letom, kar se izraža v zmanjšanih zahtevah po nadomeščanju v razvitih trgih in enakomerni rasti novih uporabnikov v območju BRIC (Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska). Sodeč po tem, da je v prvem četrtletju 2008 povpraševanje naraslo za 13,6 % oziroma za 294 milijonov enot v primerjavi s prejšnjim letom, bodo trditve za celo leto kar držale.

V Evropi in Severni Ameriki se je povpraševanje povečalo za 3,0 % letno, medtem ko sta tako Azijsko-pacifiška regija kot Južna Amerika zabeležila nadaljevanje 20 % rasti. V drugem kvartalu 2008 bo povpraševanje, predvsem po zaslugi razvijajočih se trgov, kot sta Latinska Amerika in Kitajska naraslo za 12,7 %, kar je 307 milijonov enot več, kot leto poprej.

Zaloge produktov so se do leta 2007 povečevale predvsem po zaslugi hitro razvijajočih se trgov, vendar so v letu 2008 upadle zaradi skrbi upočasnjevanja rasti na tržišču. Zaradi tega danes izdelovalci mobilnikov zmanjšujejo svoje zaloge.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki