marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Otvoritev Samsung European Foruma 2015 v Monaku


05.02.2015
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Samsung Electronics je na Samsung European Forumu 2015 v Monaku predstavilo vizijo pametnejšega življenja. Na dvodnevnem dogajanju predstavlja najnaprednejše tehnološke rešitve in novosti, ki jih lahko pričakujemo v novem letu.

Kot ključne novosti Samsung izpostavlja SUHD televizorje, s katerimi prevzema vodilno mesto na evropskem trgu. Podjetje predstavlja tudi inovacije v ponudbi avdio opreme, ki zagotavljajo vrhunsko akustiko, ter pametne kuhinjske aparate, ki so jih razvili v sodelovanju s svetovnimi kuharskimi mojstri in bodo brez dvoma pripomogli k vsakodnevnim kuhinjskim opravilom.

“Misija podjetja Samsunga je, da omogoča vrhunske izkušnje, kar mu tudi uspeva, saj se intenzivno osredotoča na zadovoljevanje potreb in želja potrošnikov,’’ je dejal BK Yoon, izvršni direktor in predsednik podjetja Samsung.

Pomemben mejnik v Samsungovi ponudbi SUHD televizorjev predstavlja 88-inčni model JS9500, ki ga poganja okolju prijazna tehnologija nanokristalov, med njegove odlike pa spadajo tudi napredne zmožnosti SUHD-pretvornika kakovosti slike. Inovativnost SUHD televizorja se kaže v vseh pogledih, saj z izboljšano kakovostjo kontrasta, svetlosti, reprodukcije barv in prikaza podrobnosti zagotavlja neprimerljivo celostno kakovost slike. SUHD prevodnik kakovosti slike namreč samodejno analizira svetlost le-te ter poskrbi za prikaz optimalnega možnega razmerja kontrasta, izboljšan barvni kontrast, kar 2,5-krat boljšo svetilnost od običajnih televizorjev ter zmanjšanje nepotrebne porabe energije.

Od leta 2015 dalje bo Samsungove nove SMART televizorje poganjala odprta platforma Tizen, ki zagotavlja boljšo povezljivost ter bolj robustno in preprostejšo platformo za razvoj novih aplikacij. Poleg tega bo Tizen uporabnikom omogočil še širši dostop do raznolikih vsebin in storitev, ki jih omogočajo SMART televizorji. Na evropskem trgu bodo na voljo 3 serije Samsung SUHD televizorjev, in sicer JS9500, JS9000 in JS8500. Na izbiro bodo v velikostih od 48 do 88 inčev.

Z inovativnostjo se ponašajo tudi Samsungove novitete v ponudbi avdio opreme: na evropski trg prihajata novi seriji zvočnikov WAM7500 in WAM6500, ki omogočata reprodukcijo zvoka v vse smeri in tako zagotavljata vrhunsko akustiko. Samsung je predstavil še serijo zakrivljenih soundbarov, ki služijo kot dodatek ukrivljenim televizorjem velikosti od 48 do 78 inčev. Prednost novih zvočnikov je brezžična povezava tako s televizorjem kot s tablicami in pametnimi telefoni, kar uporabnikom omogoča še večjo fleksibilnost in priročnost pri predvajanju glasbe in drugih vsebin iz različnih prostorov.

Velika zanimivost letošnjega Samsung Foruma je tudi kolekcija pametnih gospodinjskih aparatov Chef: na evropski trg prihaja hladilnik Kitchen Fit ter nova generacija najnaprednejših pečic z intuitivnim upravljanjem na dotik. Samsung je predstavil še najnaprednejše indukcijske kuhalne plošče z virtualnimi plameni, ki olajšajo prilagajanje temperature in s tem pripomorejo k uspešni kuhi. Nesporno inovacijo predstavlja tudi pralni stroj Samsung WaterWall: ta čisti s pomočjo vodnega vala in s tem, za razliko od običajnih pralnih strojev, doseže in počisti vse kotičke.

Novo presenečenje je podjetje Samsung pričelo razvijati že pred več kot letom in pol, ko so zbrali ekipo svetovno priznanih kuharskih mojstrov, ki so v sodelovanju s Samsungovo ekipo za razvoj in raziskave razvijali nove sofisticirane in inovativne naprave. Kot je dejal BK Yoon, predsednik uprave podjetja Samsung, je ''rezultat nova kolekcija Samsung Chef, ki bo omogočila odkrivanje novih razsežnosti kuhinjskega ustvarjanja'' in dodal, da „Samsung nenehno razvija potrošniško elektroniko, ki zvišuje kvaliteto življenj, velik učinek pa ima lahko tudi na gospodinjstvo. Tako so rezultat našega sodelovanja s Club des Chefs superiorni kuhinjski aparati, ki notranjim oblikovalcem predstavljajo izredno visok nivo inovativnosti ter neprimerljivo stopnjo kvalitete in stila za njihove stranke.''

Na dogajanju v Monaku je Samsung predstavil še razširjeno serijo pametnih telefonov Galaxy A za evropsko tržišče, ki se ponašajo z optimiziranimi možnostmi za zajemanje in deljenje digitalnih življenj uporabnikov. Odlikuje jih prednja kamera ločljivosti 5 megapik, ki bo poskrbela za popoln selfie, navdušujejo pa tudi z elegantnim in izredno tankim ohišjem.

Dopolnitve je bila dolžna tudi ponudba za poslovne uporabnike: Samsung je predstavil večnamenski tiskalnik MX7, izredno hitro napravo, ki jo poganja štirijedrni procesor za še večjo učinkovitost delovnih procesov ter krajši čas tiskanja: MX7 namreč potrebuje le 18 sekund za zagon tiskanja oz. 12 sekund, da se zbudi iz stanja spanja, ter zgolj tri sekunde za tisk prve ČB strani oz. 4,5 sekunde za tisk barvne strani. Izredno sposoben tiskalnik se ponaša tudi z visoko kvaliteto tiska z maksimalno ločljivostjo 1200 točk na inč.

O nesporni delovni učinkovitosti tiskalnika MX7 priča tudi krajši čas kopiranja in skeniranja dokumentov, saj je v zgolj minuti možno preskenirati kar 120 strani. Med njegove prednosti štejemo tudi možnost brezžične, Bluetooth ali WiFi povezave, s katerimi je dostop in tisk dokumentov z različnih naprav še toliko lažji. MX7 ima še optimiziran, tablicam podoben 10.1- inčni zaslon na dotik, ki ga poganja Android z izpopolnjenim sistemom Smart UX 2.0, to je uporabnikom prijazna storitev, ki omogoča predogled in prilagajanje dokumentov neposredno z naprave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki