marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNemčija prisilila Apple da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

članki

APEK opozarja Vegine naročnike

Deli z ostalimi

21.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS, na podlagi medijskih objav in včerajšnjega Vegininega sporočila za javnost, povezanih z njihovim prenehanjem zagotavljanja javnih komunikacijskih omrežij oz. izvajanja komunikacijskih storitev, opozarja, da je storitev prenosa njihovih številk k drugemu operaterju v neskladju z veljavnimi predpisi in ne zagotavlja s predpisi določenih funkcionalnosti.

V zadnjem odgovoru na poziv agencije na izjasnitev z dne 6. aprila 2006 Vega namreč navaja, da bo sistem za prenosljivost številk v celoti implementiran takoj, ko bodo razjasnjeni še nekateri parametri z njihovo zunanjo tehnično podporo, kar se do danes še ni zgodilo. Prenosljivost številk, kot jo Vega omogoča trenutno, za uporabnike pomeni nevarnost nesprejemanja in onemogočanja vzpostavljanja telefonskih klicev v nekatera omrežja. S tem se krši pravica uporabnikov do uporabe kakovostnih javnih komunikacijskih storitev in zlorablja inštitut prenosljivosti številk, kar je s stališča agencije popolnoma nesprejemljivo.

Agencija želi s tem sporočilom zaščiti uporabnike in jim priporoča, da dobro preučijo trenutno ponudbo na slovenskem mobilnem trgu, ki je dovolj pestra. V okviru svojih pristojnosti bo storila vse, da bo nastalo situacijo rešila v prid naročnikov.

Agencija je v preteklosti Vego v prekrškovnem postopku že dvakrat kaznovala z denarno kaznijo zaradi kršitev določil zakona o elektronskih komunikacijah o zagotavljanju prenosljivosti številk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki