marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

APEK opozarja Vegine naročnike

Deli z ostalimi

21.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS, na podlagi medijskih objav in včerajšnjega Vegininega sporočila za javnost, povezanih z njihovim prenehanjem zagotavljanja javnih komunikacijskih omrežij oz. izvajanja komunikacijskih storitev, opozarja, da je storitev prenosa njihovih številk k drugemu operaterju v neskladju z veljavnimi predpisi in ne zagotavlja s predpisi določenih funkcionalnosti.

V zadnjem odgovoru na poziv agencije na izjasnitev z dne 6. aprila 2006 Vega namreč navaja, da bo sistem za prenosljivost številk v celoti implementiran takoj, ko bodo razjasnjeni še nekateri parametri z njihovo zunanjo tehnično podporo, kar se do danes še ni zgodilo. Prenosljivost številk, kot jo Vega omogoča trenutno, za uporabnike pomeni nevarnost nesprejemanja in onemogočanja vzpostavljanja telefonskih klicev v nekatera omrežja. S tem se krši pravica uporabnikov do uporabe kakovostnih javnih komunikacijskih storitev in zlorablja inštitut prenosljivosti številk, kar je s stališča agencije popolnoma nesprejemljivo.

Agencija želi s tem sporočilom zaščiti uporabnike in jim priporoča, da dobro preučijo trenutno ponudbo na slovenskem mobilnem trgu, ki je dovolj pestra. V okviru svojih pristojnosti bo storila vse, da bo nastalo situacijo rešila v prid naročnikov.

Agencija je v preteklosti Vego v prekrškovnem postopku že dvakrat kaznovala z denarno kaznijo zaradi kršitev določil zakona o elektronskih komunikacijah o zagotavljanju prenosljivosti številk.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki