marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Ogled vzpona na Mount Everest možen tudi na mobilnih telefonih


13.05.2006
Objavil: Klemen Sterle

S pomočjo Forbiddnove platforme FORscene si bo moč ogledati vzpon britanske gorske vojaške skupine na Mount Evererst z mobilnim telefonom. Spremljati jih bo moč preko videa, ki si ga boste lahko ogledati s posebnim predvajalnikom.

Britanska vojska ima namen uporabiti mobilne telefone kot del rekrutnega programa. Vojska sestavlja medijsko podprto ekspedicijo na Mount Everest preko zahodne strani te gore. V ta namen bo služilo Orodje FORscene, s katerim bodo objavljali najnovejše videe z ekspedicije na prenosnih telefonih ljudi ki bi jih to zanimalo in seveda potencialnih novih rekrutih. Skupina vojaške gorske enote je začela z ekspedicijo marca 2006 z namenom postati prvi Britanci, ki bodo osvojili Everest preko zank polne zahodne poti.

Dogodek se bo dogajal v maju 2006, sovpadal pa bo s trideseto obletnico prve osvojitve Everesta, izvedene s strani britanskih vojaških gorskih enot.

Orodje FORscene podjetja Forbidden je bilo izbrano, da bo zagotavljalo najnovejše videe z ekspedicije. Gledalci si bodo lahko ogledali vzpone in padce ekspedicije na poti, s tem, ko si bodo sneli poseben predvajalnik z internetne strani ekspedicije na svoj telefon. Gledalci bodo tudi prejeli sms sporočilo vsakič, ko bo na voljo nov video.

"Projekt z angleško vojsko še dodatno pokaže, kako zmogljiva je Forbiddnova platforma FORscene za objavljanje na mobilnih napravah", pravi Stephen Streater CEO, Forbidden Technologies, ter dodaja, da je ta ekspedicija odlična priložnost za vojsko, predvajanje videa na mobilnih telefonih pa odlična možnost (medijske) prepoznavnosti dogodka.

Poleg plezanja bodo ekipe organizirale tudi dobrodelne akcije, zbrani znesek pa bo namenjen za zdravstvene razsikave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki