marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Objavljeni nagrajenci fotografskega natečaja 2015 Sony World Photography Awards

Deli z ostalimi

31.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Sony je danes objavil zmagovalce največjega fotografskega natečaja na svetu, Sony World Photograhy Awards, v kategorijah odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone).

Zmagovalni fotografi kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) prihajajo iz vseh koncev sveta in pokrivajo širok razpon tem. Izbrani so bili med več kot 96.000 prijavljenimi znotraj natečaja 2015 Sony World Photography Awards.

Dosežek vsakega od 14 zmagovalcev je izjemen, ne zgolj v okvirju natečaja, v katerem so sodelovali, ampak tudi z dejstvom, da ti zmagovalci niso profesionalni fotografi, so le osebe, ki obožujejo fotografijo. Najmlajša zmagovalka je Stephanie Anjo iz Združenega kraljestva, ki ima zgolj 14 let. Zmagovalci so geografsko razpršeni od Mehike do Malezije.

Zmagovalce kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) so izbrali strokovnjaki, ki jih je vodil Sam Barzilay, kreativni direktor United Photo Industries. Zmagovalec kategorije mobilni telefon (Mobile Phone) pa je bil izbran z glasovi ljudstva na spletni strani svetovne fotografske organizacije WPO. Kategorija mobilni telefon (Mobile Phone) je bila prvič predstavljena na 2015 Sony World Photography Awards s spoznanjem povečane dostopnosti najnovejše tehnologije kamere v mobilnih telefonih, kar nudi fotografom več možnosti in kreativno svobodo.

Kategorija Mobilni Telefon (MOBILE PHONE)

Najboljši fotografi nove kategorije mobilni telefon, ki so posneli fotografijo z uporabe kamere pametnega telefona so:

• Zmagovalec - Turi Calafato, Italija
• 2. mesto - Janos M Schmidt, Madžarska
• 3. mesto - Ako Salemi, Iran

Zmagovalno fotografijo je izbrala javnost preko spletne strani svetovne fotografske organizacije WPO s 6718 glasovi. Fotografije za kategorijo mobilni telefon (Mobile Phone) je bilo mogoče oddati zgolj v obdobju štirih tednov, zbranih pa je bilo več kot 10.200 slik. V ožji izbor so strokovnjaki fotografske industrije izbrali 20 najboljših slik, nato pa je javnost imela teden dni časa, da izglasuje zmagovalce, v tem času je bilo zbranih več kot 15.200 glasov.

Nagrade

Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo prejeli najnovejšo Sony digitalno opremo in pametni telefon Xperia™, njihove slike pa bodo razstavljene v Somerset Housu v Londonu kot del razstave 2015 Sony World Photography Awards od 24. aprila do 10. maja.

Zmagovalci kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) bodo tekmovali za naslov Open fotograf leta in Youth (mladi) fotograf leta, ki bodo razkriti na gala ceremoniji Sony World Photography Awards 23. aprila v Londonu. Skupna zmagovalca bosta izbrana izmed 13 zmagovalcev kategorij. Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo poleteli v London, kjer se bodo udeležili slovesnosti, skupni zmagovalec odprte kategorije (Open) pa bo prejeli tudi denarno nagrado v višini 5000 dolarjev.

Zmagovalne slike v kategoriji Mobilni telefon si lahko ogledate spodaj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki