marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Objavljeni nagrajenci fotografskega natečaja 2015 Sony World Photography Awards

Deli z ostalimi

31.03.2015
Objavil: Dare Gliha

Sony je danes objavil zmagovalce največjega fotografskega natečaja na svetu, Sony World Photograhy Awards, v kategorijah odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone).

Zmagovalni fotografi kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) prihajajo iz vseh koncev sveta in pokrivajo širok razpon tem. Izbrani so bili med več kot 96.000 prijavljenimi znotraj natečaja 2015 Sony World Photography Awards.

Dosežek vsakega od 14 zmagovalcev je izjemen, ne zgolj v okvirju natečaja, v katerem so sodelovali, ampak tudi z dejstvom, da ti zmagovalci niso profesionalni fotografi, so le osebe, ki obožujejo fotografijo. Najmlajša zmagovalka je Stephanie Anjo iz Združenega kraljestva, ki ima zgolj 14 let. Zmagovalci so geografsko razpršeni od Mehike do Malezije.

Zmagovalce kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) so izbrali strokovnjaki, ki jih je vodil Sam Barzilay, kreativni direktor United Photo Industries. Zmagovalec kategorije mobilni telefon (Mobile Phone) pa je bil izbran z glasovi ljudstva na spletni strani svetovne fotografske organizacije WPO. Kategorija mobilni telefon (Mobile Phone) je bila prvič predstavljena na 2015 Sony World Photography Awards s spoznanjem povečane dostopnosti najnovejše tehnologije kamere v mobilnih telefonih, kar nudi fotografom več možnosti in kreativno svobodo.

Kategorija Mobilni Telefon (MOBILE PHONE)

Najboljši fotografi nove kategorije mobilni telefon, ki so posneli fotografijo z uporabe kamere pametnega telefona so:

• Zmagovalec - Turi Calafato, Italija
• 2. mesto - Janos M Schmidt, Madžarska
• 3. mesto - Ako Salemi, Iran

Zmagovalno fotografijo je izbrala javnost preko spletne strani svetovne fotografske organizacije WPO s 6718 glasovi. Fotografije za kategorijo mobilni telefon (Mobile Phone) je bilo mogoče oddati zgolj v obdobju štirih tednov, zbranih pa je bilo več kot 10.200 slik. V ožji izbor so strokovnjaki fotografske industrije izbrali 20 najboljših slik, nato pa je javnost imela teden dni časa, da izglasuje zmagovalce, v tem času je bilo zbranih več kot 15.200 glasov.

Nagrade

Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo prejeli najnovejšo Sony digitalno opremo in pametni telefon Xperia™, njihove slike pa bodo razstavljene v Somerset Housu v Londonu kot del razstave 2015 Sony World Photography Awards od 24. aprila do 10. maja.

Zmagovalci kategorij odprto (Open) in mladi (Youth) bodo tekmovali za naslov Open fotograf leta in Youth (mladi) fotograf leta, ki bodo razkriti na gala ceremoniji Sony World Photography Awards 23. aprila v Londonu. Skupna zmagovalca bosta izbrana izmed 13 zmagovalcev kategorij. Zmagovalci kategorij odprto (Open), mladi (Youth) in mobilni telefon (Mobile Phone) bodo poleteli v London, kjer se bodo udeležili slovesnosti, skupni zmagovalec odprte kategorije (Open) pa bo prejeli tudi denarno nagrado v višini 5000 dolarjev.

Zmagovalne slike v kategoriji Mobilni telefon si lahko ogledate spodaj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki