marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

Obi Wan Kenobi uporablja mobilni telefon Nokia 6110

Deli z ostalimi

23.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Kje bi bil Ewan McGregor brez mobilnega telefona Nokia 6110 Navigator? Izgubljen nekje v puščavi sredi Afrike, če je verjeti besedam družbe Nokia. Nokia je Ewana McGregorja in Charleya Boormana opremila z Nokio 6110 Navigator, ki ima vgrajen GPS sprejemnik, za njuno dolgo pustolovščino.

Ta dva dobra prijatelja sta namreč ravno pred kratkim prišla skozi cilj njunega tri mesece trajajočega, 24.000 kilometrov dolgega potovanja z motorji, imenovanega The Long Way Down, iz Škotske do najjužnejšega dela Afrike.

Nokia 6110 Navigator je na tem potovanju igrala ključno vlogo, sodeč po izjavah predstavnikov Nokie. McGregor in Boorman sta uporabljala mobilna telefona za navigacijo in preverjanje map med vožnjo čez dvajset držav, vključno z Libijo, Etiopijo, Sudanom in Ruando.

»The Long Way Down je bila izjemna pustolovščina in resničen privilegij je bil videti raznolike in prelepe kraje,« je povedal McGregor. »Imela sva priložnost videti tako različne načine življenja od našega in potovati po odročnih krajih, katere lahko doživi le malokdo. Svoboda in raziskovanje sta bila neverjetna.«

Ko je GSM signal dovoljeval, je bila Nokia 6110 Navigator uporabna tudi za brskanje po spletu, snemanje kratkih video posnetkov in klicanje domačih.

»Odprava The Long Way Down je bila zelo navdušena, ko je našla mobilnik, ki je zadovoljeval njihove potrebe komunikacije, navigacije in večpredstavnosti v enem,« so dejali pri Nokii.

Odprava The Long Way Down je denar namenila UNICEF-u. McGregorjevo in Boormanovo potovanje bodo začeli prikazovati kot serijo, na televiziji BBC, proti koncu leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki