marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Na tretjem dogodku Microsoftove NT konference 2014 v središču operacijska sistema Windows 8.1 in Windows Phone 8.1


09.04.2014
Objavil: Thomas Bergant

Na Bledu se je danes začel tretji dogodek Microsoftove NT konference 2014, največje in najpomembnejše tehnološke prireditve v Sloveniji. V središču pozornosti je na tokratnem dogodku povezovanje mobilne tehnologije z oblačnimi storitvami v celovit ekosistem rešitev, ki uporabnikom omogoča povečanje produktivnosti.

Tuji in domači strokovnjaki bodo spregovorili tudi o novostih v operacijskih sistemih Windows in Windows Phone, zbirki Office 365 in strežniški infrastrukturi.

Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija: »Vseprisotno računalništvo postaja resničnost. Še bolj zanesljivo lahko trdimo, da bo tehnologija vse bolj sledila našemu običajnemu načinu dela in komuniciranja. Izziv je vso to tehnologijo povezati v celovit ekosistem, ki bo uporabniku ponujal intuitivno uporabniško izkušnjo. In v Microsoftu smo pri povezovanju različnih naprav in storitev, ki niso nujno vse naše, korak pred konkurenco. Na primer, nedavno smo Office pripeljali na iPad. Ustvarjanje presežkov izvira iz kombinacije mobilne tehnologije in oblaka, ki ju danes vidimo kot eno. Njun preplet odpira izjemne priložnosti za prilagajanje tehnologije potrebam uporabnika in nam omogoča, da smo podjetje, ki je usmerjeno k povečevanju produktivnosti. Na področju povečevanja produktivnosti smo še posebej ponosni na Office 365, temu cilju pa je bilo vse podrejeno tudi pri snovanju novih različic operacijskih sistemov Windows in Windows Phone.«

Windows Phone postaja še bolj oseben
Microsoft je predstavil operacijski sistem Windows Phone 8.1 in Cortano, prvo resnično osebno digitalno pomočnico. Cortana, ki jo poganja Bing, skozi čas spoznava uporabnika s postavljanjem vprašanj na podlagi njegovega vedenja in sproti preverja, ali uporabnika določena vsebina res zanima. Uporabniku pomaga pri nadzorovanju aktivnosti in odstranjuje nepotrebne vsebine, tako da se lahko uporabnik osredotoči na pomembne zadeve.
Operacijski sistem Windows Phone 8.1 prinaša tudi obvestilno okno (Action Center), ki dopolnjuje žive ploščice s takojšnjim prikazovanjem novih aktivnosti in obvestil, in nabor orodij Senses. Slednji uporabniku pomaga pri upravljanju porabe prenosa podatkov, prostora za shranjevanje in trajanja baterije. Prav tako Windows Phone 8.1 tehnološkim strokovnjakom olajšuje upravljanje naprav ter povezovanje s ključnimi aplikacijami in storitvami.

Posodobitev Windows 8.1 Update: preprostejša uporaba in prilagojenost več napravam
S posodobitvijo Windows 8.1 Update Microsoft izpolnjuje svojo zavezo k rednemu predstavljanju posodobitev operacijskega sistema Windows. Nova posodobitev prinaša hitrejši dostop do pomembne vsebine, prijetnejšo in bolj skladno uporabniško izkušnjo na napravah z zaslonom na dotik in brez njega ter več načinov za odkrivanje novih aplikacij. Ključne novosti so posodobljen uporabniški vmesnik za uporabnike miške in tipkovnice, možnost dostopanja do opravilne vrstice s katerega koli zaslona in pripenjanja aplikacij iz trgovine Windows Store v opravilno vrstico ter izboljšano delovanje in združljivost brskalnika Internet Explorer 11.
Uporabniki operacijskega sistema Windows 8.1 posodobitev Windows 8.1 Update prejmejo brezplačno prek programa Windows Update, medtem ko uporabniki operacijskega sistema Windows 8 posodobitev prejmejo brezplačno v trgovini Windows Store.

Naprave Windows postajajo še bolj dostopne
Microsoft razvija poslovni model operacijskega sistema Windows in tako omogoča partnerjem ponujanje nizkocenovnih naprav na trgu pametnih telefonov ter tabličnih in osebnih računalnikov brez žrtvovanja uporabniške izkušnje. Svojim partnerjem bo Microsoft operacijski sistem Windows s storitvami in enoletno naročnino na paket Office 365 ponudil brezplačno. Kombinacija novih funkcij in inovacij Microsoftovih partnerjev pomeni, da bodo lahko uporabniki izbirali med večjim naborom naprav Windows, še posebej med cenovno ugodnimi prenosnimi in tabličnimi računalniki.

Več informacij o NT konferenci 2014 na www.ntk.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki