marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Legendarni dirkač David Coulthard in poslovni motivator Mark Gallagher v Portorožu o njuni formuli uspeha


19.04.2012
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu bo od 21. do 24. maja potekala Microsoftova NT konferenca 2012, največji poslovno-tehnološki dogodek v Sloveniji. Na letošnji NT konferenci bo posebna pozornost namenjena tudi vsebinam, ki bodo slovensko poslovno javnost seznanile z najnovejšimi tehnološkimi in poslovnimi trendi.

Ob posebnem sklopu predavanj za poslovneže, poimenovanem Poslovni dan, bodo udeleženci lahko prisluhnili tudi legendarnemu dirkaču F1 Davidu Coulthardu in svetovno znanemu poslovnemu motivatorju Marku Gallagherju. Ugledna gosta bosta predstavila pomen vrhunske tehnologije v športu, v katerem hiter tehnološki razvoj zahteva najboljše poslovne odločitve, sodelovanje predanih strokovnjakov in brezhibne rešitve v zastavljenih rokih. Poslovni dan bo potekal drugi dan NT konference, torej v torek, 22. maja.

Formula uspeha z Davidom Coulthardom in Markom Gallagherjem
Microsoftova NT konferenca bo tudi letos ponudila poseben vsebinski sklop, poimenovan Poslovni dan. Namenjen bo predvsem vodilnim v malih in srednjih podjetjih ter bo obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti poslovanja v času, ki ga zaznamujejo številni gospodarski izzivi ter izzivi in priložnosti računalništva v oblaku.

Udeleženci NT konference bodo v torek, ko bo potekal Poslovni dan, lahko na slavnostni otvoritvi prisluhnili tudi legendarnemu dirkaču F1 Davidu Coulthardu in svetovno znanemu poslovnemu motivatorju Marku Gallagherju.

David Coulthard je eden uspešnejših voznikov v zgodovini F1. Svojo pot je začel leta 1994 pri moštvu Williams, dvanajst od svojih trinajstih zmag pa je osvojil z moštvom McLaren. Leta 2005 se je priključil ekipi Red Bull Renault, v kateri je po treh sezonah končal svojo zmagovito štirinajstletno športno kariero.

Mark Gallagher je svetovno znan poslovni motivator, ki že 30 let deluje v svetu F1. Na svojih predavanjih doživeto predstavlja delo v tem zahtevnem športu. Med letoma 2009 in 2011 je bil na čelu moštva Cosworth. Je tudi izjemen strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami svetovanja na področju sponzorstev.

O NT konferenci 2012
NT konferenca je že 17 let največja slovenska tehnološka in poslovna konferenca, na kateri se srečujejo poslovneži in raznovrstni strokovnjaki, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi storitvami, napravami, rešitvami in trendi na področju informacijskih tehnologij. Letošnji dogodek, ki bo potekal med 21. in 24. majem, bo v znamenju prilagodljivosti, dostopnosti in široke izbire. Poudarek bo na računalništvu v oblaku s platformo Windows Azure in zbirko poslovnih storitev Office 365, na rešitvah za dvig storilnosti in nižanje stroškov poslovanja, na mobilnosti in tabličnih računalnikih s prihajajočim operacijskim sistemom Windows 8.

Prireditev vsako leto podprejo številni partnerji in sponzorji. Zlati sponzorji NT konference 2012 so Canon Adria, Lenovo in Nokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki