marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Danes se začne Microsoftova NT konferenca 2013


23.04.2013
Objavil: Thomas Bergant

Slovenski Microsoft je včeraj na novinarskem srečanju v Ljubljani predstavil Microsoftovo NT konferenco 2013, osrednjo slovensko tehnološko prireditev, ki bo letos prvič potekala na Bledu. Z letošnjo konferenco se Microsoft vrača h korenim, saj bo celoten program namenjen izključno tehnološkim temam.

Udeležencem bo v rednem delu konference, ki bo potekala v sredo in četrtek, na voljo kar 89 predavanj in 16 delavnic najboljših domačih in izbranih tujih predavateljev, program pa tudi tokrat dopolnjuje predkonferenčni dan s poglobljenimi seminarji in celodnevnimi delavnicami. Microsoft bo v okviru NT konference, ki bo potekala pod sloganom »Novi temelji prihodnosti«, slovenskim uporabnikom in partnerjem uradno predstavil tudi novo generacijo storitev Office 365 za podjetja. Letošnja sprememba koncepta in lokacije predstavlja začetek načrtovanega preoglikovanja konference, ki smiselno sledi spremenjenim potrebam udeležencev in vse hitrejšemu tempu tehnološkega razvoja. Za naslednje leto Microsoft načrtuje ohrnitev konference v enakem obsegu kot leta do sedaj in njeno preoblikovanje v tri kvartalne dogodke, ki bodo razporejeni skozi celotno leto.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenskega Microsofta:
»Pri Microsoftu smo v času od lanske konference predstavili številne nove izdelke, kot so Windows 8, Windows Phone 8, Windows Server 2012 in novi Office, nič manj ambiciozni pa niso niti naši razvojni načrti za prihodnost. Lahko rečemo, da še nikoli v zgodovini Microsofta svojim strankam in partnerjem nismo nudili več povsem novih izdelkov na najsodobnejših tehnologijah. To bo še podkrepila tudi NT konferenca, saj bomo na Bledu slovenskim uporabnikom in partnerjem uradno predstavili novo generacijo storitev Office 365 za podjetja, od katerih si zelo veliko obetamo.«

NT konferenca 2013
24. in 25. aprila bo na Bledu potekala osrednja slovenska tehnološka prireditev, Microsoftova NT konferenca, ki bo IT-strokovnjakom že 18. leto približala najnovejše storitve, naprave, rešitve in trende s področja informacijskih tehnologij. Udeležencem bo skupno na voljo kar 89 predavanj in 16 delavnic, ki jih bodo pripravili najboljši domači in izbrani tudi predavatelji, v torkovem predkonferenčnem dnevu pa še 10 poglobljenih seminarjev in 4 celodnevne delavnice. Udeleženci se bodo lahko celovito seznanili z aktualnimi trendi, kot so konzumerizacija, računalništvo v oblaku, mobilne tehnologije, socialno povezovanje in obdelava velikih količin podatkov ter spoznali njihov vpliv na poslovna okolja, poslovanje in uporabo informacijskih tehnologij v podjetjih in zasebnem življenju. Organizatorji so tudi tokrat poskrbeli za prijetno druženje, izmenjavo izkušenj in mreženje, kar je vedno pomembna dodana vrednost vsake NT konference.

Nova generacija storitev Office 365 tudi na slovenskem trgu
Microsoft bo na NT konferenci 2013 slovenskim uporabnikom in partnerjem uradno predstavil novo generacijo storitev v oblaku Office 365 za podjetja. Nove poslovne storitve prinašajo več pomembnih izboljšav in so na voljo v paketih, ki so prilagojeni potrebam in finančnim zmožnostim tako najmanjših kot tudi srednje velikih in največjih organizacij. Ob prenovljenih storitvah v oblaku za poslovno e-pošto, skupne koledarje, takojšnje sporočanje, video in avdio konference ter sodelovanje novi Office 365 vključuje tudi najnovejše namizne aplikacije Office, ki jih lahko vsak uporabnik namesti na kar pet svojih naprav. Aplikacije so optimizirane za operacijski sistem Windows 8 na osebnih računalnikih in tablicah ter za pametne telefone Windows Phone 8, prikrajšani pa ne bodo niti uporabniki sistema Windows 7.

»Office 365 s povezovanjem inovativnih aplikacij za storilnost Office in naprednih storitev v oblaku prinaša podjetjem vseh velikosti neverjetno poslovno vrednost. Gre za nov pogumen korak naprej pri storilnosti, pa naj si gre za uporabnike, ki računalnik uporabljajo zgolj občasno, zaposlene mobilne delavce ali najzahtevnejše namizne uporabnike,« je dejal Wim Dierickx, vodja poslovnih rešitev za Office in Windows pri Microsoft Central & Eastern Europe. »S popolnoma opremljenimi različicami strežnikov SharePoint, Lync in Exchange v oblaku nudi novi Office 365 uporabnikom povsem nove načine sodelovanja in komunikacije, podjetjem pa vse potrebne rešitve za zagotavljanje varnosti in nadzora.«

Nova lokacija, nov koncept
NT konferenca bo prvič doslej gostovala na Bledu, in sicer približno mesec dni prej, kot je bilo običajno v preteklih letih. Še pomembnejše pa so programske spremembe, saj bo celoten program posvečen izključno tehnološkim temam, s čimer se bodo udeleženci lahko bolj poglobljeno posvetili številnim novim tehnologijam in trendom.

Sprememba koncepta in lokacije pa je šele začetek načrtovanega prilagajanja NT konference spremenjenim potrebam udeležencev in vse hitrejšemu tempu tehnološkega razvoja. Že za naslednje leto Microsoft načrtuje preoblikovanje konference v tri kvartalne dogodke, ki bodo razporejeni skozi celotno leto.

»Pri načrtovanju NT konference se v Microsoftu že vrsto let opiramo tako na povratne informacije udeležencev kot tudi na predloge naših strokovnjakov s statusom Most Valuable Professional, ki imajo najboljši vpogled v stanje na slovenskem trgu, na potrebe in želje naših partnerjev in strank. Skupna nit tako pridobljenih informacij je bila, da si mnogi udeleženci vse težje privoščijo večdnevno odsotnost iz podjetja,« je pojasnil Boštjan Stražar, programski vodja NT konference 2013. »S kvartalnimi dogodki, razporejenimi skozi leto, bomo tudi lažje sledili tehnološkemu razvoju. Živimo namreč v precej drugačnem svetu kot pred 18. leti, ko smo bili vajeni, da nove različice izdelkov izidejo s 4- do 5-letnim razmikom. Danes lahko z računalništvom v oblaku nove funkcije in zmožnosti dodajamo praktično neprekinjeno. Celotna panoga prehaja na četrtletni ciklus predstavljanja pomembnejših novosti in prav je, da se temu prilagodijo tudi naše strokovne prireditve.«

Partnerji in sponzorji NT konference 2013 so partnerja distributerja Repro MS in DISS, zlati sponzorji podjetja Lenovo, NIL in Nokia, srebrni Enaa.com, Gambit, Hewlett-Packard, Konica Minolta, SIMOBIL, SRC, Unistar ter bronasti sponzorji Adacta, WIZ, HGI, Pošta Slovenije, Prestigio, S&T, Samsung, Semantika, Softnet.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki