marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Začel se je največji poslovno-tehnološki dogodek v Sloveniji


24.05.2010
Objavil: Thomas Bergant

V Portorožu se je že začela Microsoftova NT konferenca, največji poslovno-tehnološki dogodek v Sloveniji, ki strokovnjakom, uporabnikom in poslovnim odločevalcem že 15 let predstavlja najnovejše informacijske tehnologije, izdelke in rešitve.

Na NT konferenci 2010 se bo 2056 udeležecev iz več kot 600 podjetij posvečalo predvsem sodobnim rešitvam za učinkovito delo od kjer koli in kadar koli. V središču pozornosti pa bo računalništvo v oblaku, ki temeljito spreminja razvoj in uporabo sodobnih informacijskih tehnologij tako pri domačih uporabnikih kot v poslovnih okoljih. Častni pokrovitelj letošnje konference je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je v nagovoru na otvoritvenem dogodku podprl dobrodelne aktivnosti, ki so že vrsto let nepogrešljiv del prireditve. Partner Microsoftove NT konference 2010 je Skupina Telekom Slovenije.

Microsoftova NT konferenca (www.ntk.si) bo med 24. in 27. majem v kongresnem centru Hotelov Bernardin v Portorožu slovensko javnost ponovno seznanila z novostmi s področja informacijskih tehnologij, kot so še povsem sveža programska zbirka za osebno storilnost Microsoft Office 2010 s sorodnimi programi in razvojna platforma Visual Studio 2010, zlasti velik poudarek pa bo na računalništvu v oblaku.

»Računalništvo v oblaku ni oddaljena vizija, nima več tistega obveznega dodatka »beta«, »preizkusno«, »prihaja kmalu«, ampak je otipljiva realnost, tukaj in zdaj,« je v uvodnem nagovoru povedal Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. »V Microsoftu smo postavili najsodobnejšo infrastrukturo in v oblak preselili večino naših najpomembnejših poslovnih rešitev. O njihovih odlikah se vsak dan prepriča že več kot 40 milijonov poslovnih uporabnikov. Podjetja vseh velikosti že beležijo vse prednosti storitev v oblaku, kot so nižjih stroški nakupa in uporabe IT-rešitev, hitro in preprosto odzivanje na spremembe v poslovanju, delo kjerkoli in na katerikoli napravi ter manj skrbi z vzdrževanjem in upravljanjem informacijskega okolja.«

Program NT konference 2010 sestavlja šest tematskih sklopov, in sicer temeljna infrastruktura za boljše poslovne rezultate, povečanje uporabniške storilnosti in učinkovitosti, učinkovit razvoj aplikacij in njihova optimizacija, nove tehnologije, računalništvo v oblaku in on-line storitve ter mehke veščine. Udeleženci lahko v treh konferenčnih dneh izbirajo med 152 predavanji domačih in tujih strokovnjakov ter 12 delavnicami, na predavanjih vprašajte strokovnjaka »Ask The Expert« pa jim bodo svetovali strokovnjaki skupine Microsoft Services in Microsoftovi partnerji. 60 praktičnih izobraževalnih predstavitev je prek spleta na voljo od kjerkoli, saj se zagotavljajo iz podatkovnega centra Pošte Slovenije. Dodaten, pokonferenčni dan bo v četrtek, 28. maja, s celodnevnimi seminarji ponovno namenjen poglobljenim tehničnim vsebinam za razvijalce in strokovnjake IT.

Microsoft na NT konferenci že tradicionalno zbira sredstva za dobrodelne namene, ki jih bo tudi letos namenil za izobraževalne centre, ki delujejo v okviru pobude »Učimo se za življenje«. To je pobuda, kjer se manj privilegiranim članom družbe omogoči dostop do osnovnih računalniških znanj, ki jih potrebujejo, da na najrazličnejše načine obogatijo svoje življenje. Letos s programom pomagamo predvsem brezposelnim, da bi si lažje odprli nove poklicne možnosti. Sredstva bo prejela nevladna organizacija Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS), s katero Microsoft že od leta 2005 sodeluje pri izvajanju pobude. Tudi zaradi opismenjevanja in aktivnosti, ki jih Microsoft Slovenije izvaja na tem področju, je letošnjo konferenco kot častni pokrovitelj podprl predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

»Informacijske tehnologije na začetku 21. stoletja spreminjajo svet na bolje, hkrati pa omogočajo, da te sprememembe dosežejo več ljudi hitreje«, je udeležence pozdravil dr. Danilo Türk. »Veseli me, da se na NT konferenci posvečate tudi temu, kako bi približali priložnosti informacijskih tehnologij manj privilegiranim skupinam. Podpiram prizadevanja vseh tistih slovenskih podjetij, ki že vrsto let skrbijo, da so veščine s področja računalništva, nujno potrebne za sodelovanje v družbi znanja, dostopne čim večjem krogu državljanov.«

Danes največji poslovno-tehnološki dogodek v Sloveniji se je začel pred 15 leti, zato bo letošnja prireditev jubilejno obarvana. 15. obletnico v tem proračunskem letu, ki se bo zaključilo 30. junija, praznuje tudi slovenska podružnica Microsofta. Microsoft je na slovenski trg uradno stopil leta 1994, od takrat pa se je iz podružnice s samo tremi zaposlenimi razvil v srednje veliko slovensko podjetje. Skupaj s partnersko mrežo, v kateri sodeluje že 1280 podjetij, je eden od gonilnih sil slovenskega gospodarstva in razvoja informacijskih tehnologij, saj je po podatkih raziskovalne hiše IDC kar 47 odstotkov vseh zaposlenih v slovenski informacijski panogi povezanih z Microsoftom.

Na Microsoftovi NT 2010 konferenci sodelujejo številni partnerji in sponzorji. Partnerji konference so Telekom Slovenije, Mobitel in Avtenta, sponzorja – distributerja DISS in Repro MS, veliki sponzorji pa Canon, Lenovo in NIL.

Na fotografijah:

Otvoritev NT konference

Sprejem predsednika:Matej Potokar, generalni direktor Microsofta Slovenija ob sprejemu predsednika RS Slovenije, dr. Danila Türka na 15. NT konferenci

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki