marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Novosti in spremembe v Si.mobilovi ponudbi


31.07.2009
Objavil: Thomas Bergant

Družba Si.mobil v prihajajočem mesecu uvaja nekatere spremembe in novosti v svoji ponudbi. S 1. 8. 2009 bodo začele veljati nadgrajene opcije Mobilni internet, ki bodo uporabnikom omogočale ugodnejši prenos podatkov s pomočjo mobilnih telefonov.

S 1. 9. 2009 se bo poenotil obračunski interval za vse uporabnike, spremenile se bodo cene nad vključeno količino storitev po 0 evrov na vseh paketih ZAME, PODJETNI in ORTO ter cene prostega prenosa podatkov za naročnike pogovornih paketov. Pomembna novost je tudi nadgradnja storitve SMS stanje, s katero bodo lahko Si.mobilovi naročniki enostavno in natančno spremljali svojo porabo.

Opcije Mobilni internet

Si.mobil bo 1. 8. 2009 uporabnikom ponudil novo opcijo Mobilni internet in uvedel spremembe obstoječih opcij Mobilni internet. Te predstavljajo nadgradnjo pogovornih naročniških paketov s prenosom podatkov in omogočajo ugodnejši prenos podatkov in brskanje po spletnih straneh s pomočjo mobilnih telefonov. Paketi Mobilni internet ostajajo nespremenjeni.

Prenovljena opcija Mobilni internet Start: mesečna naročnina 3 EUR, vključuje 20 MB prenosa podatkov na mesec v Si.mobilovem omrežju, cena prenosa nad mesečno vključeno količino podatkov je 0,0004 EUR/kB.

Prenovljena opcija Mobilni internet Osnovni: mesečna naročnina 8 EUR, vključuje 200 MB prenosa podatkov na mesec v Si.mobilovem omrežju, cena prenosa nad mesečno vključeno količino podatkov je 0,00007 EUR/kB.

Nova opcija Mobilni internet Napredni: mesečna naročnina 12 EUR, vključuje 2 GB prenosa podatkov na mesec v Si.mobilovem omrežju, cena prenosa nad mesečno vključeno količino podatkov je 0,00007 EUR/kB.

Prenovljena opcija Mobilni internet Plus: mesečna naročnina 18 EUR, vključuje 20 GB prenosa podatkov na mesec v Si.mobilovem omrežju, cena prenosa nad mesečno vključeno količino podatkov je 0,00007 EUR/kB.

Uporabniki obstoječih opcij Mobilni internet Start, Osnovni in Plus bodo 1. 8. 2009 samodejno prešli na prenovljene opcije Mobilni internet.

Opcijo Mobilni internet Unlimited bo Si.mobil 1. 8. 2009 ukinil. Uporabniki opcije Mobilni internet Unlimited bodo 1. 8. 2009 prešli na prenovljeno opcijo Mobilni internet Plus, ki glede na dosedanje izkušnje z 20 GB vključenih podatkov povsem zadovoljuje tudi potrebe bolj zahtevnih uporabnikov mobilnega interneta.

Uporabniki obstoječih opcij Mobilni internet se lahko odločijo tudi za brezplačno menjavo na katero koli drugo prenovljeno opcijo Mobilni internet; to lahko enostavno storijo preko spletne storitve Si.asistent, preko Centra za pomoč uporabnikom (080 40 40 40) ali v katerem od Si.mobilovih prodajnih centrov. Si.mobil je vse svoje obstoječe uporabnike opcij Mobilni internet o spremembah obvestil po pošti.

Enoten obračunski interval 60/1 za vse uporabnike

Si.mobil bo 1. 9. 2009 poenotil obračunski interval za vse uporabnike za klice opravljene v Sloveniji na 60/1. Vsi klici daljši od 60 sekund se bodo odslej zaračunali po 1-sekundnem obračunskem intervalu. Torej pri pogovoru, daljšem od 60 sekund, bo uporabnik plačal natančno toliko sekund, kot je trajal pogovor. Za Si.mobilove naročnike je doslej veljal obračunski interval 3/60/1, kjer se odhodni klici krajši od treh sekund niso zaračunavali. Za predplačniške uporabnike HALO je doslej veljal obračunski interval 30/30, kar pomeni, da so se klici zaračunavali v 30-sekundnih intervalih.

Sprememba cene nad vključeno količino (paketi in opcije)

Si.mobil bo s 1. 9. 2009 se za vse nove in obstoječe naročnike paketov enaZAME, triZAME, triZAME BlackBerry, iZAME, petZAME, petZAME BlackBerry, PODJETNI 24, PODJETNI 30, ORTO U NULO in ORTO BERI spremenil ceno storitev nad vključeno količino 1.001 v paketih oz. 201 v Opciji 201 in Opciji mobilni 201.

Nova enotna cena ob prekoračitvi količine vključenih minut, SMS-ov in MMS-ov po 0 evrov v paketu oz. opciji za klice ali sporočila v katerokoli slovensko omrežje bo znašala 0,15 EUR/min.

Mesečne naročnine in količine vključenih storitev po 0 evrov v vseh omenjenih paketih in opcijah ostajajo nespremenjene, kar še vedno omogoča najugodnejše komuniciranje v Sloveniji.

Enostavno spremljanje porabe s SMS-ji

Si.mobil je nadgradil storitev SMS stanje, ki uporabnikom omogoča enostavno spremljanje porabe. Svojo porabo lahko naročniki preverijo tako, da pošljejo SMS s ključno besedo STANJE na 9443.

Uporabniki vseh naročniških paketov bodo v povratnem sporočilu prejeli informacijo o skupnem strošku za opravljene storitve v tekočem obračunskem obdobju. Uporabniki paketov ORTO, ZAME in PODJETNI pa bodo poleg tega prejeli še informacijo tem, koliko vključenih minut pogovorov, sporočil SMS in MMS ali prenosa podatkov po 0 evrov so v danem obdobju že porabili.

Prejeto sporočilo je brezplačno, poslano sporočilo pa se obračuna po veljavnem ceniku. Uporabniki lahko svojo trenutno porabo preverijo tudi na portalu Vodafone live! ali s spletno storitvijo Si.asistent.

Sprememba cene prostega prenosa podatkov za naročnike pogovornih paketov

Si.mobil bo 1. 9. 2009 za vse obstoječe naročnike paketov enaZAME, triZAME, triZAME BlackBerry, iZAME, petZAME, petZAME BlackBerry, SMART, PODJETNI 24, PODJETNI 30, ORTO U NULO in ORTO BERI spremenil ceno za prosti prenos podatkov. Nova cena za prosti prenos podatkov v Si.mobilovem omrežju bo znašala 0,0005 EUR/Kb.

Konec promocije brezplačnih vikendov na paketu ORTO SMART

S 1. 9. 2009 se izteče promocijsko obdobje 'Brezplačni pogovori med vikendi' za tiste ORTO SMART naročnike, ki imajo to ugodnost aktivirano. Ta ugodnost je veljala za klice znotraj Si.mobilovega omrežja od petka od 19.30 do ponedeljka do 7.30. Od 1. 9. dalje pa se bodo ti klici naročnikov zaračunavali po ceni 0,02 EUR na minuto, ki sicer velja za klice znotraj lastnega omrežja v paketu ORTO SMART. Uporabniki paketa ORTO SMART imajo tudi možnost, da enostavno prek SMS-a (ključno besedo ORTO pošljejo na številko 9443) zamenjajo svoj obstoječi paket ORTO SMART s paketom ORTO U NULO, ki za 10 EUR mesečno omogoča klice znotraj Si.mobilovega omrežja, sporočila SMS, sporočila MMS in prenos podatkov za 0 EUR.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki