marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Novi cenovno dostopni Nokii 100 in 101


31.08.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila Nokio 101 in Nokio 100, cenovno najbolj dostopna mobilna telefona doslej. Z njima Nokia potrjuje svojo zavezanost povezovanju naslednje milijarde uporabnikov z mobilnimi napravami, ki ponujajo privlačno oblikovanje, številne uporabne in zabavne funkcije ter storitve za dostop do informacij in zabave, s katerimi mobilni telefon pridobi še dodatno vrednost.

Nokia 101 je že peta in trenutno cenovno najbolj dostopna naprava s tehnologijo Dual SIM, ki jo je Nokia predstavila v zadnjih treh mesecih. Tehnologija Dual SIM uporabniku omogoča sprejemanje klicev in sporočil v dveh različnih omrežjih. S funkcijo Nokia SIM manager lahko uporabnik izbere, z uporabo katere kartice SIM bo izvedel klic ali poslal sporočilo. Tako lahko nadzoruje stroške ali ostane v območju pokritosti omrežja brez uporabe dveh ločenih mobilnih telefonov. Funkcija Nokia SIM manager omogoča shranjevanje nastavitev za do pet različnih kartic SIM, ki jim lahko uporabnik dodeli posebno ime in logo.

Nokia 101 poleg radijskega sprejemnika FM ponuja še predvajalnik MP3 in 103-fonski zvočnik. Podpira tudi razširitev spomina z spominskimi karticami microSD velikosti do 16 GB. Uporabnik ima tako lahko vedno s seboj svojo celotno glasbeno zbirko.

Nokia 100 je mobilni telefon za ljudi, ki iščejo vzdržljiv in preprost ter obenem cenovno dostopen mobilni telefon za klicanje in pošiljanje besedilnih sporočil. Nokia 100 je namreč tudi Nokiin cenovno najbolj dostopen mobilni telefon z barvnim zaslonom. Poleg mrežno postavljenih menijev z zabavnimi in enostavnimi ikonami Nokia 100 ponuja še radijski sprejemnik FM, s katerim lahko uporabnik dostopa do svojih priljubljenih radijskih postaj tako na poti kot doma.

»Zavedamo se, da za mnogo predstavnikov naslednje milijarde uporabnikov mobilnih naprav nakup mobilnega telefona predstavlja naložbo. Zato ti uporabniki iščejo zanesljiv telefon z izjemnimi funkcijami,« je dejala Mary McDowell, izvršna podpredsednica za področje mobilnih telefonov v družbi Nokia. »V povzavi z zmogljivimi in lokalnemu okolju prilagojenimi storitvami, kot je na primer storitev Nokia Life Tools, Nokia 101 in Nokia 100 omogočata edinstveno uporabniško izkušnjo v tem cenovnem razredu mobilnih naprav.«

Cena in dostopnost

Nokia 101 bo na trg predvidoma prišla v tretjem četrtletju leta 2011. Njena ocenjena maloprodajna cena pred davki in prispevki je 25 evrov. Na razpolago bo v dveh barvnih različicah – fantomsko črni in koralno rdeči.

Nokia 100 bo na trg predvidoma prišla v zadnjem četrtletju leta 2011. Njena ocenjena maloprodajna cena pred davki in prispevki je 20 evrov. Dostopna bo v vrsti živahnih barv, kot so legijsko modra, festivalsko rožnata, oceansko modra, fantomsko črna in koralno rdeča.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki