marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nove tehnologije pred vrati


14.07.2007
Objavil: Klemen Sterle

Počasi bo na vrata potrkala nova tehnologija, ki bo omogočila nekatere storitve, nekatere pa še izboljšala. Mobilniki so že dolgo pojmovani kot naslednji hit združevanja ražličnih multimedijskih aplikacij, internetnega dostopa, visokohitrostnih podatkovnih storitev ...

... Tako operaterji, kot tudi prozvajalci so vložili neizmerne vsote denarja, da bi to lahko izpolnili. Vlaganje je šlo med drugim v smeri naprednih tehnologij za zračni prenos, hitrejših čipov, spomina, boljših zaslonov. IMS Research poroča, da bodo ti napredki in raziskave v to tehnologijo kritični pri zagotovljanju široke uporabe 3G alpikacij in storitev.

Zaslon na dotik, sicer že stara stvar v mobilniški tehnologiji, je bil zadnje čase tema mnogih diskusij, zahvaljujoč naznanitvi applovega iPhona. Vendar je na voljo že nekaj novih tehnologij, ki so v poziciji zaigrati pomembno vlogo. Le-te vključujejo elektronske senzorje, napredne tipkovnice, monitorske senzorje in senzorje za gibanje.

“Glavna naloga operaterjev je, da svojim strankam prikaže mulitmedijske storitve in 3G aplikacije”, je pojasnil Bill Morelli za IMS Researh. “Do danes je bila ovira čuden vmesnik, ki ga je ponujala 12 tipkovna tipkovnica. Kar bomo počasi začeli videvati, so inovativne rešitve za te probleme.”

Nekatere izmed glavnih aplikacij, ki naj bi prinašale dodaten zalušek operaterjem so mobilna TV, mobilni internet, in e-mail. Te aplikacije zahtevajo bolj kompleksno upravljanje in navigacijo, kot tudi boljše možnosti za tekstovni vnos. V naslednjih letih bodo porabniki lahko opazili velike spremembe v tehnologiji, saj se operaterji in proizvajalci gibljejo že izven omejitev 12 tipkovne tipkovnice, posebaj se to opazi v srednje do visokorazrednih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki