marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Nove tehnologije pred vrati

Deli z ostalimi

14.07.2007
Objavil: Klemen Sterle

Počasi bo na vrata potrkala nova tehnologija, ki bo omogočila nekatere storitve, nekatere pa še izboljšala. Mobilniki so že dolgo pojmovani kot naslednji hit združevanja ražličnih multimedijskih aplikacij, internetnega dostopa, visokohitrostnih podatkovnih storitev ...

... Tako operaterji, kot tudi prozvajalci so vložili neizmerne vsote denarja, da bi to lahko izpolnili. Vlaganje je šlo med drugim v smeri naprednih tehnologij za zračni prenos, hitrejših čipov, spomina, boljših zaslonov. IMS Research poroča, da bodo ti napredki in raziskave v to tehnologijo kritični pri zagotovljanju široke uporabe 3G alpikacij in storitev.

Zaslon na dotik, sicer že stara stvar v mobilniški tehnologiji, je bil zadnje čase tema mnogih diskusij, zahvaljujoč naznanitvi applovega iPhona. Vendar je na voljo že nekaj novih tehnologij, ki so v poziciji zaigrati pomembno vlogo. Le-te vključujejo elektronske senzorje, napredne tipkovnice, monitorske senzorje in senzorje za gibanje.

“Glavna naloga operaterjev je, da svojim strankam prikaže mulitmedijske storitve in 3G aplikacije”, je pojasnil Bill Morelli za IMS Researh. “Do danes je bila ovira čuden vmesnik, ki ga je ponujala 12 tipkovna tipkovnica. Kar bomo počasi začeli videvati, so inovativne rešitve za te probleme.”

Nekatere izmed glavnih aplikacij, ki naj bi prinašale dodaten zalušek operaterjem so mobilna TV, mobilni internet, in e-mail. Te aplikacije zahtevajo bolj kompleksno upravljanje in navigacijo, kot tudi boljše možnosti za tekstovni vnos. V naslednjih letih bodo porabniki lahko opazili velike spremembe v tehnologiji, saj se operaterji in proizvajalci gibljejo že izven omejitev 12 tipkovne tipkovnice, posebaj se to opazi v srednje do visokorazrednih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki