marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Nove tehnologije pred vrati

Deli z ostalimi

14.07.2007
Objavil: Klemen Sterle

Počasi bo na vrata potrkala nova tehnologija, ki bo omogočila nekatere storitve, nekatere pa še izboljšala. Mobilniki so že dolgo pojmovani kot naslednji hit združevanja ražličnih multimedijskih aplikacij, internetnega dostopa, visokohitrostnih podatkovnih storitev ...

... Tako operaterji, kot tudi prozvajalci so vložili neizmerne vsote denarja, da bi to lahko izpolnili. Vlaganje je šlo med drugim v smeri naprednih tehnologij za zračni prenos, hitrejših čipov, spomina, boljših zaslonov. IMS Research poroča, da bodo ti napredki in raziskave v to tehnologijo kritični pri zagotovljanju široke uporabe 3G alpikacij in storitev.

Zaslon na dotik, sicer že stara stvar v mobilniški tehnologiji, je bil zadnje čase tema mnogih diskusij, zahvaljujoč naznanitvi applovega iPhona. Vendar je na voljo že nekaj novih tehnologij, ki so v poziciji zaigrati pomembno vlogo. Le-te vključujejo elektronske senzorje, napredne tipkovnice, monitorske senzorje in senzorje za gibanje.

“Glavna naloga operaterjev je, da svojim strankam prikaže mulitmedijske storitve in 3G aplikacije”, je pojasnil Bill Morelli za IMS Researh. “Do danes je bila ovira čuden vmesnik, ki ga je ponujala 12 tipkovna tipkovnica. Kar bomo počasi začeli videvati, so inovativne rešitve za te probleme.”

Nekatere izmed glavnih aplikacij, ki naj bi prinašale dodaten zalušek operaterjem so mobilna TV, mobilni internet, in e-mail. Te aplikacije zahtevajo bolj kompleksno upravljanje in navigacijo, kot tudi boljše možnosti za tekstovni vnos. V naslednjih letih bodo porabniki lahko opazili velike spremembe v tehnologiji, saj se operaterji in proizvajalci gibljejo že izven omejitev 12 tipkovne tipkovnice, posebaj se to opazi v srednje do visokorazrednih napravah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki