marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Nove funkcije Galaxy Z Fold4, Z Flip4 in Watch5 na voljo tudi na starejših napravah


12.09.2022
Objavil: Dare Gliha

Samsung je na pametnih telefonih Galaxy Z Fold3 in Galaxy Z Flip3 ter pametnih urah Galaxy Watch4 in Galaxy Watch4 Classic posodobil operacijski sistem. Različica One UI 4.1.1 je sicer prisotna na trenutnih modelih pametnih telefonov Galaxy Z Fold4 in Galaxy Z Flip4.

Različica One UI Watch 4.5 pa odlikuje serijo pametnih ur Galaxy Watch5. Nova posodobitev je v nekaterih državah na voljo že od 5. septembra, v Sloveniji jo pričakujemo nekoliko kasneje, saj se bo posodobitev globalno uvajala postopno. One UI 4.1.1 bo sicer na voljo tudi na še starejših modelih pametnih telefonov Z serije: Galaxy Z Fold2, Galaxy Z Flip in Galaxy Z Fold. Starejši modeli ur v obliki Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2 pa bodo pdeležni posebne posodobitve, ki bo omogočila nekaj izbranih funkcij operacijskega sistema One UI Watch4.5.

Večja produktivnost in boljša kamera na Galaxy Z Fold

Glavni adut zložljive serije telefonov Galaxy Z Fold je bil vedno dvojni zaslon za visoko stopnjo produktivnosti in ustvarjalnosti ter večjo opravilnost. Z najnovejšo opravilno vrstico lahko uporabnik hitreje dostopa do aplikacij in preklaplja med njimi, kar zagotavlja izkušnjo podobno računalniški. S podporo za možnost »povleci in spusti« neposredno prek opravilne vrstice je večopravilnost tudi na prejšnji generaciji naprav Galaxy Z Fold enostavnejša kot kdajkoli prej. Če premaknete aplikacijo na rob zaslona, se odpre pogled, razdeljen na polovico. Če aplikacijo povlečete na rob, se zdaj odpre razdeljeni pogled, če jo povlečete na sredino, pa se bo odprla v pojavnem pogledu, kar vam omogoča več načinov prikazovanja aplikacij in preprosto preklapljanje med pogledi.

V primeru, da uporabnik pogosto uporablja dve do tri aplikacije hkrati, lahko pare ali skupine aplikacij doda v vmesnik prek opravilne vrstice, kar omogoča dostop do priljubljenih aplikacij z enim dotikom. Podobno so funkcije večopravilnosti, zahvaljujoč novim vzorcem potez na zaslonu, zdaj še bolj intuitivne kot kdajkoli prej. S preprostim vlečenjem po zaslonu lahko uporabnik takoj preklopi prikazane aplikacije v pojavna okna.

Starejši modeli Galaxy Z Fold lahko zdaj v celoti izkoristijo vse prilagodljive možnosti kamere, ki so prisotne na najnovejših modelih: s pomočjo dvojnega predogleda lahko oseba, ki fotografira, in oseba, ki jo fotografirate, vidita, kako bo videti rezultat prek glavnega in zunanjega zaslona. S popolnim nadzorom nad kamero na naslovnem zaslonu je zahvaljujoč možnosti Rear Cam Selfie mogoče z glavno kamero posneti tudi selfie v visoki ločljivosti.

Nove funkcije za starejše modele Galaxy Flip

Tudi kamera starejših modelov Galaxy Z Flip je s to posodobitvijo dobila nadgradnjo v smislu prilagodljivosti. Za začetek je pri starejših modelih zdaj na voljo funkcija Quick Shot, ki omogoča ogled fotografij na naslovnem zaslonu pri uporabi portretnega načina. Uporabnik lahko enostavno preklopi iz načina Quick Shot v Flex Mode.

One UI 4.1.1 omogoča tudi uporabo zunanjega zaslona za praktične namene na starejših modelih. Uporabnik lahko uporablja zunanji zaslon za klicanje pogostih stikov, vračanje zgrešenih klicev in odgovarjanje na sporočila prek sistema pretvarjanja glasu v besedilo, celo uporabo emotikonov. Zahvaljujoč možnosti Quick Setting je mogoče tudi urejanje nastavitev, vključno s konfiguracijo omrežja Wi-Fi, Bluetooth, letalskega načina in bliskavice.

Dodatne možnosti za pametne ure Galaxy Watch4

Kar zadeva pametne ure, nova posodobitev izboljšuje uporabniško izkušnjo na starejših modelih in prinaša nove možnosti za personalizacijo in spremljanje zdravja. One UI Watch4.5 v serijo Galaxy Watch4 prinaša šest novih barv in interaktivnih tem. Uporabniki lahko izberejo tisto, ki najbolj ustreza njihovemu stilu in željam. Različne številčnice pomagajo shraniti vaše stvaritve ter nudijo enostaven in hiter dostop.

Komunikacija prek One UI Watch4.5 na seriji Galaxy Watch4 bo zdaj bolj tekoča in enostavnejša.

Uporabniki imajo več možnosti izbire, kako komunicirati neposredno z zapestja, saj je obstoječim funkcijam prepoznavanja glasu in pisanja z roko dodana tipkovnica QWERTY, ki uporabnikom pomaga priročno preklapljati med različnimi slogi komuniciranja za različne priložnosti.

Nadaljnja programska podpora za Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2

Konec septembra lahko uporabniki modelov pametnih ur Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2 pričakujejo novo posodobitev programske opreme, ki bo omogočila nekatere nove funkcije serije Galaxy Watch5. Posodobitev bo vključevala dve novi temi – Gradient number in Pro analog za bolj prilagojeno izkušnjo ter možnost zaznavanja smrčanja za bolj poglobljeno analizo kakovosti spanca.

Podobno lahko Galaxy Watch3 in Galaxy Watch Active2 na 24 trgih pričakujeta še več možnosti spremljanja zdravja z razpoložljivostjo aplikacije Samsung Health Monitor, ki meri krvni tlak in elektrokardiogram.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki