marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nova 3D tehnologija za mobilne telefone


16.05.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi DDD Group so predkratkim objavili, da je bila njihova programska oprema DDD Mobile, ki omogoča izdelavo 3D mobilnih vsebin, predstavitev slik, animacij in filmov v stereoskopskem 3D formatu uspešno uporabljena na novih (TI) OMAP visoko zmogljivih in z električno energijo zelo varčnih procesorjih družbe Texas Instruments.

Programska oprema družbe DDD, ki prebiva na mobilnih telefonih, v popolnosti izkorišča nove funkcije omenjenih OMAP-procesorjev, predvsem za njihove obsežne 3D mobilne vsebine. Tehnologija omogoča povsem nov razred mobilnih telefonov in izboljša zabavo in razne druge produktivne funkcije pri zmogljivostih vgrajenih kamer, igralnih naprav, prenosnih video in glasbenih predvajalnikov, prenosnih računalnikov in dlančnikov. Programska oprema DDD Mobile pa bo uporabna tudi za izdelovalce mobilnih telefonov in sicer tako, da ne bo več potrebnih 3D očal za LCD zaslone nove generacije. Seveda bo to možno na produktih z vgrajenimi visoko zmogljivimi OMAP procesorji.

Pri družbi DDD pa so v sodelovanju z Oxfordskimi optičnimi strokovnjaki Ocuity Ltd izdelali prototipni mobilnik z vgrajeno 3D tehnologijo. Osnovan je na modelu HTC (High Tech Computer Corporation's) Faraday, ki uporablja TI OMAP850 procesor in pa operacijski sistem Windows Mobile 5. Pri Ocuity so izboljšali standardni 2D zaslon, s tem da so dodali njihovo patentirano tehnologijo polarizacijsko aktivirane mikro leče (Polarisation Activated Microlens technology). Posledično je nastal nastavljiv 2D/3D zaslon z eno izmed vodilnih kvalitet slike, da bo stvar še boljša in preprostejša, pa uporabnikom ni treba nositi posebnih 3D očal.

Prototipni modeli pa so prikazovali širok spekter popularnih zvrsti mobilnih vsebin, vključno z ozadji, video posnetki in pa animacijami. Vse te vsebine pa so imele vključeno realno časovno 2D - 3D konverzijsko rešitev, ki se je uporabljala tudi za slike in video posnetke z vgrajeno kamero.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki