marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Nov paket SIMPL KIDZ


13.06.2012
Objavil: Dare Gliha

97 odstotkov otrok v poznem otroštvu ima svoj mobilni telefon. Skrb za varnost otroka in usklajevanje družinskih obveznosti sta ključna razloga, zaradi katerih se starši odločijo, da dajo otroku v uporabo mobilni telefon. Pri tem pa starši najpogosteje izberejo predplačniški paket, s katerim lahko nadzorujejo otrokovo porabo.

Tako je pokazala raziskava, ki jo je za Si.mobil opravila raziskovalna agencija Aragon. Ker trenutni predplačniški paketi niso prilagojeni potrebam otrok, je Si.mobil pripravil poseben predplačniški paket za otroke SIMPL KIDZ z vklopljenimi varovalkami za preprečevanje prevar in nenadzorovanega naraščanja stroškov.

Raziskava o uporabi mobilnega telefona med slovenskimi otroki je pokazala, da v 9. letu starosti 86 % otrok uporablja mobilni telefon, v 12. letu pa skoraj vsi otroci (97 %). Starši mobilni telefon pogosto uvedejo v obdobju, ko otroci postanejo samostojnejši in manj odvisni od odraslih. Prednost uporabe mobilne telefonije pri otrocih starši vidijo predvsem v varnosti, v možnosti, da na daljavo preverijo, kje se otrok nahaja, ter v lažjem usklajevanju družinskega urnika, ki je zaradi hitrega načina življenja podvržen nenehnim spremembam.

Starši se večinoma odločajo za pakete brez mesečne naročnine, saj omogočajo nadzor nad porabo, možnost polnjenja računa na daljavo, uporabnik pa je dosegljiv, četudi je njegov račun prazen.

Vendar pa predplačniški paketi, ki so trenutno na trgu, niso posebej prilagojeni temu, da paket uporablja otrok. Si.mobil je zato v svojo ponudbo vključil nov predplačniški paket SIMPL KIDZ.

Paket vsebuje varovalke, ki omogočajo večjo varnost uporabe in nadzor nad stroški:
• blokado komercialnih klicev na številke 090
• možnost omejitve dostopa do mobilnega interneta
• blokado do storitve plačevanja z mobilnim telefonom MONETA
• blokado dostopa do vsebin za odrasle na portalu Vodafone live!
• dosegljivost tudi ob praznem računu: SIMPL KIDZ uporabniki bodo za klice in SMS-e dosegljivi še 90 dni od zadnje polnitve
• SMS obveščanje staršev o stanju na SIMPL KIDZ računu.

Samo za otroke Si.mobilovih naročnikov je Si.mobil ponudil dodatno tarifo SIMPL KIDZ+, ki je do 25 % ugodnejša od osnovne tarife SIMPL KIDZ. Poleg tega imajo starši, ki so Si.mobilovi naročniki, možnost samodejnega mesečnega polnjenja SIMPL KIDZ+ računa neposredno s svojega Si.mobilovega naročniškega računa.

SIMPL KIDZ paket ponuja tudi dva telefona, primerna za otroško uporabo, in sicer Nokio 100 in Nokio 201 Asha. K vsakemu paketu je Si.mobil priložil tudi brošuro za starše in poster za otroke z nasveti, kako lahko otrok uporablja telefon še bolj varno in brezskrbno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki