marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Nokiina tovarna v Romuniji izdelala že milijon mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

09.06.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Po poročanju lokalnega časopisa Business Standard je Nokiina nova tovarna mobilnih telefonov v Romuniji izdelala že milijon mobilnih telefonov. Tovarna, ki se nahaja v vasi Jucu, na obrobju mesta Cluj, je začela proizvajati mobilne telefone v februarju in ima trenutno okoli 700 zaposlenih. Načrtujejo, da bo tovarna konec leta, ko bodo izrabljene polne proizvodne zmogljivosti, zaposlovala okoli 3.500 ljudi.

»Začetek proizvodnje v Romuniji je odličen, Nokiine stranke širom Evrope pa zadovoljne. Uspelo nam je pridobiti energične in predane zaposlene, sam pa sem prepričan, da bo ta tovarna postala zgled ostalim, vsaj kar se tiče kvalitete izdelkov,« je dejal glavni manager, John Guerry.

Nokia, ki je polemikam navkljub preselila tovarno iz Nemčije pa ni edina družba v romunskem mestu Cluj. Tu so prisotni tudi Vodafone, Orange, kakor tudi romunska družba, ki razvija programsko opremo. Širitev poslovnih objektov vrši velik pritisk na mesto, saj se je populacija iz 300.000 ljudi povečala na preko 500.000 v samo nekaj letih, predvsem na račun tehnoloških podjetij. Mesto ima dovolj kapacitet za zaposlene, problem pa bi v naslednjih letih lahko predstavljala infrastruktura. Medtem pa Cluj nedvomno postaja tehnološka prestolnica Romunije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki