marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Nokiina tovarna v Romuniji izdelala že milijon mobilnih telefonov

Deli z ostalimi

09.06.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Po poročanju lokalnega časopisa Business Standard je Nokiina nova tovarna mobilnih telefonov v Romuniji izdelala že milijon mobilnih telefonov. Tovarna, ki se nahaja v vasi Jucu, na obrobju mesta Cluj, je začela proizvajati mobilne telefone v februarju in ima trenutno okoli 700 zaposlenih. Načrtujejo, da bo tovarna konec leta, ko bodo izrabljene polne proizvodne zmogljivosti, zaposlovala okoli 3.500 ljudi.

»Začetek proizvodnje v Romuniji je odličen, Nokiine stranke širom Evrope pa zadovoljne. Uspelo nam je pridobiti energične in predane zaposlene, sam pa sem prepričan, da bo ta tovarna postala zgled ostalim, vsaj kar se tiče kvalitete izdelkov,« je dejal glavni manager, John Guerry.

Nokia, ki je polemikam navkljub preselila tovarno iz Nemčije pa ni edina družba v romunskem mestu Cluj. Tu so prisotni tudi Vodafone, Orange, kakor tudi romunska družba, ki razvija programsko opremo. Širitev poslovnih objektov vrši velik pritisk na mesto, saj se je populacija iz 300.000 ljudi povečala na preko 500.000 v samo nekaj letih, predvsem na račun tehnoloških podjetij. Mesto ima dovolj kapacitet za zaposlene, problem pa bi v naslednjih letih lahko predstavljala infrastruktura. Medtem pa Cluj nedvomno postaja tehnološka prestolnica Romunije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki