marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Nokiin mobilnik z Androidom še vedno na testiranju?

Deli z ostalimi

23.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Prejšnji teden je časnik New York Times razkril, da je Nokia pred objave prevzema s strani Microsofta preizkušala operacijski sistem Android na svojih pametnih mobilnikih. Sedaj se je izkazalo, da je projekt še vedno v teku.

Govorice je sprožil zapis na Weibo računu CTehnology, ki je tudi v preteklosti že izdal zanesljive informacije o mobilnih novostih. Nokia naj bi tako Android še vedno testirala v svojih prostorih na Kitajskem, točneje v mestu Beijing, kodno ime projekta pa je »Mountain View«.

Foxconn naj bi tako izdelal in dostavil okoli 10.000 prototipov, hkrati pa še vedno izdelujejo testne primerke. Projekt naj bi trajal še vsaj do novembra. Prototip mobilnika je zasnovan na Qualcom Snapdragon 200 8225Q čipu, kar nakazuje, da bo mobilnik v nižjem cenovnem razredu. Žal pa so to trenutno tudi vse znane specifikacije.

Ker bo nakup Nokie s strani Microsofta zelo verjetno potrjen, bo s tem zagotovo konec tudi projekta »mountain View«. Bi se pa po tem znalo kar nekaj testnih naprav znajti na spletu, zato bo zanimivo spremljati, kakšen prototip so si zamislili pri Nokii.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki