marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokie še krepi svoj položaj na področju zemljevidov


01.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Iz Nokie so sporočili, da njen oddelek za lokacijske storitve in prodajo razširja sodelovanje s šestimi velikimi avtomobilskimi proizvajalci in tako utrjuje svoj vodilni položaj na področju vozil.

Rešitve Nokie poganjajo štiri izmed petih integriranih vgrajenih navigacijskih sistemov. Nokia je edino podjetje v avtomobilski industriji, ki zagotavlja celovito ponudbo zemljevidov in navigacijskih rešitev, vse od vsebine za zemljevide do lokacijskih platform in aplikacij z zemljevidi.

Oddelek Nokie za lokacijske storitve in prodajo se lahko že dolgo pohvali z znanjem in strokovnostjo na področju lokacijskih vsebin. To je prepoznalo tudi veliko podjetij, ki so zemljevide NAVTEQ® izbrala za svojo naslednjo generacijo infozabavnega sistema.

»Verjamemo, da oddelek Nokie za lokacijske storitve in prodajo na trgu zavzema položaj, ki mu omogoča, da lahko zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, ki jo lahko avtomobilski proizvajalci in drugi partnerji nato ponudijo svojim strankam. Novosti, ki jih napovedujemo ta teden, poudarjajo naše prepričanje,« je povedal Bruno Bourguet, novi podpredsednik za prodajo in poslovni razvoj na oddelku Nokie za lokacijske storitve in prodajo.

Zahvaljujoč dediščini zemljevidov NAVTEQ® v lokacijskih vsebinah in pionirskem delu Nokie na področju mobilne navigacije je lahko oddelek Nokie za lokacijske storitve in prodajo razvil razpon produktov, narejenih posebej za potrebe partnerjev v avtomobilski industriji.

“Današnji vozniki od navigacijskega sistema ne pričakujejo samo, da bodo dobili najboljšo pot od točke A do točke B. Želijo prejemati tudi ažurne prometne informacije, opozorila o zanimivih mestih v bližini in podatke, ki vožnjo iz nujnosti spremenijo v prijetno opravilo. Naj gre za vožnjo na delo ali dolgo potovanje, v skladu z našo vizijo povezanega avtomobila uporabnikom prinašamo velik razpon možnosti, vse od navigacije do varnosti in zabave,” je dejal Bourguet. »Koncept povezanega avtomobila, ki avto spreminja v poveljniško središče, si želi v prakso pretvoriti veliko podjetji v tej industriji. Naša filozofija je, da kar koli naredimo na področju lokacijskih storitev – naj bo to z lastnimi aplikacijami ali z omogočanjem partnerjem, da ustvarijo izkušnjo z uporabo naših vsebin in storitev – želimo vedno razveseliti ljudi, ki bodo na koncu uporabljali naš produkt. Področja, kot so promet, parkiranje, iskanje in zemljevidi so še posebej težko rešljiva, toda ključna v zagotavljanju pričakovane uporabniške izkušnje.«

Glavne novosti oddelka Nokie za lokacijske storitve in prodajo:
• BMW: oddelek Nokie za lokacijske storitve in prodajo zagotavlja zemljevide NAVTEQ in vsebino za novo generacijo navigacijskih sistemov.
• Mercedes: navigacija novega Mercedesa serije A vsebuje podatke iz zemljevidov NAVTEQ.
• Volkswagen: skupina Volkswagen je izbrala podatke zemljevidov NAVTEQ kot osnovo za svoj infozabavni sistem.
• Hyundai: strategija Hyundaijeve infozabave vključuje zemljevide NAVTEQ.
• Pioneer: Pioneer je izbral zemljevide NAVTEQ, ki bodo poganjali sisteme, namenjene naknadni vgradnji.
Garmin: Garmin je izbral vsebine Nokie o tranzitnem prometu in peš poteh za svoje vodenje po urbanih okoljih

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki