marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Nokia znižala cene določenih mobilnikov

Deli z ostalimi

16.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je v juliju znižala cene določenih večpredstavnih sporočil za do 10 odstotkov, z ukrepom pa upajo, da bodo prebrodili zmanjševanje prodaje. Najbolj so znižali modela 5310 in 5610, ravno tako pa so znižali ceno N81 8GB.

Znižanje cen je doprineslo k manjšemu padcu vrednosti delnic, vseeno pa je podjetje s to potezo poslalo močan udarec konkurentom.

»To je pravzaprav korak, kako pobegniti konkurenci, »j epovedal David Hallden, analitik pri Reutersu. Poteza se tudi lepo sklada z Nokiino zavezo vzhajajočim trgom Indije, Kitajske in delov Afrike, saj ti trgi zavirajo svetovno rast prodaje, zato so pri podjetju izdali serijo vstopnih mobilnikov, s katerim upajo na boljšo prodajo na teh trgih.

Za primerjavo, konkurenta Sony Ericsson in Motorola sta zopet malenkost zaspala in omogočila Nokii, da je prevzela glavnino svetovnega trga ter tako obdržala 40 odstotni delež.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki