marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Nokia Zemljevidi: lokacijske storitve za izboljševanje vsakdana

Deli z ostalimi

09.11.2011
Objavil: Dare Gliha

S ciljem stalno izboljševati na lokaciji temelječe storitve je Nokia predstavila najnovejšo različico Nokia Zemljevidov in aplikacijo Nokia Drive za sistem Windows Phone. Z aplikacijami, ki so povezane z Zemljevidi in so bile predstavljene na dogodku Nokia World, Nokia Zemljevidi postajajo privlačni za dnevne migrante, obenem pa omogočajo iskanje zanimivih točk tudi v domačem kraju.

Poleg vrhunske brezplačne navigacije za vožnjo in hojo v več kot 100 svetovnih državah Nokia Zemljevidi ponujajo aplikacijo Nokia Public Transport, s katero lahko uporabnik neposredno na mobilni napravi sledi informacijam o javnem prevozu v več kot 430 svetovnih mestih. Aplikacija vključuje tudi možnost do minute natančnega neposrednega posodabljanja voznih redov avtobusnih in železniških linij v 45 mestih.

Nokia je predstavila še storitev Nokia Pulse, ki omogoča dodajanje lokacije v pogovore s stiki prek zasebnega pošiljanja posodobitev in fotografij s podatki o lokaciji. Predstavljena je bila tudi aplikacija Nokia Live View, ki kamero pretvori v pravo orodje za ustvarjanje obogatene resničnosti. Uporabnik telefon preprosto usmeri proti zgradbi ali cesti, aplikacija Nokia Live View pa neposredno na sliki izpiše imena posameznih točk. Z enim samim klikom lahko tako uporabnik dostopa do podrobnih informacij o podjetjih, restavracijah ali znamenitostih.

Nokia je najavila še:
• Nokia Zemljevidi sedaj poganjajo Yahoo! Maps, kar se bo najprej udejanjilo za ZDA in Kanado.
• Dogovor z New York Metropolitan Transit Authority o razvoju rešitve za nakupovanje kart prek pametnih telefonov s podporo tehnologiji NFC. Poskusno bo rešitev uvedena še pred koncem leta 2011 za nakup kart na regionalnih primestnih vlakih v New Yorku.

Vse predstavljene aplikacije so dostopne na platformi Nokia Beta Labs.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki