marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Nokia Zemljevidi: lokacijske storitve za izboljševanje vsakdana

Deli z ostalimi

09.11.2011
Objavil: Dare Gliha

S ciljem stalno izboljševati na lokaciji temelječe storitve je Nokia predstavila najnovejšo različico Nokia Zemljevidov in aplikacijo Nokia Drive za sistem Windows Phone. Z aplikacijami, ki so povezane z Zemljevidi in so bile predstavljene na dogodku Nokia World, Nokia Zemljevidi postajajo privlačni za dnevne migrante, obenem pa omogočajo iskanje zanimivih točk tudi v domačem kraju.

Poleg vrhunske brezplačne navigacije za vožnjo in hojo v več kot 100 svetovnih državah Nokia Zemljevidi ponujajo aplikacijo Nokia Public Transport, s katero lahko uporabnik neposredno na mobilni napravi sledi informacijam o javnem prevozu v več kot 430 svetovnih mestih. Aplikacija vključuje tudi možnost do minute natančnega neposrednega posodabljanja voznih redov avtobusnih in železniških linij v 45 mestih.

Nokia je predstavila še storitev Nokia Pulse, ki omogoča dodajanje lokacije v pogovore s stiki prek zasebnega pošiljanja posodobitev in fotografij s podatki o lokaciji. Predstavljena je bila tudi aplikacija Nokia Live View, ki kamero pretvori v pravo orodje za ustvarjanje obogatene resničnosti. Uporabnik telefon preprosto usmeri proti zgradbi ali cesti, aplikacija Nokia Live View pa neposredno na sliki izpiše imena posameznih točk. Z enim samim klikom lahko tako uporabnik dostopa do podrobnih informacij o podjetjih, restavracijah ali znamenitostih.

Nokia je najavila še:
• Nokia Zemljevidi sedaj poganjajo Yahoo! Maps, kar se bo najprej udejanjilo za ZDA in Kanado.
• Dogovor z New York Metropolitan Transit Authority o razvoju rešitve za nakupovanje kart prek pametnih telefonov s podporo tehnologiji NFC. Poskusno bo rešitev uvedena še pred koncem leta 2011 za nakup kart na regionalnih primestnih vlakih v New Yorku.

Vse predstavljene aplikacije so dostopne na platformi Nokia Beta Labs.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki