marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokia zapira trgovino v Londonu


09.12.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Pred dvemi leti je Nokia z velikim pompom odprla trgovino na Regent Streetu, a očitno je pompa in navdušenja konec. Po zaslugi izredno slabih prodaj njihovih izdelkov bo trgovina neslavno zaprla svoja vrata v začetku naslednjega leta.

Podjetje ima sicer še sedem trgovin, vendar za velemesto, kot je London, nimajo Finci v načrtu nobene nove trgovine.

V letu 2007 so z veliko publiciteto, proračunom (vključno s sponzorji) in vsakoletnim božičnimi lučmi na veliko odprli vrata nove trgovine, ki se je nahajala ob glavni nakupovalni ulici.

Podjetje Nokia je tudi že podalo izjavo: "Kristaliziramo našo prodajno strategijo, želimo si izboljšati operacionalno učinkovitost prodajne mreže. To pa zahteva prenovo celotnega prodajne verige." 30 zaposlenih se sedaj pogaja o drugih možnih vlogah v podjetju.

To je bil že drugi poizkus Fincev pri operiranju outleta na Regent Streetu. Manjša podružnica je že obratovala pred nekaj leti na drugem koncu ulice.

Lansko leto je tudi podjetje Sony Ericsson zaprlo njihovo super moderno trgovinoz istimi težavami kot njihovi sosedje. Vendar pa imajo v lasti še eno večjo trgovino v Londonskem Kensingtonskem področju. Odprta je bila konec leta 2006 v skupnem sodelovanju z mobilnim prodajalcem Carphone Warehouse.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki