marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Nokia zapira tovarno v nemškem Bochumu

Deli z ostalimi

29.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Nemški minister Horst Seehofer je pred kratkim povedal, da se bo pridružil bojkotu mobilnikov finskega proizvajalca Nokie, saj so le-ti napovedali, da bodo zaprli vrata svoje tovarne v mestu Bochum.

Seehofer se je tako pridružil mnenju nekaterih drugih vplivnih posameznikov, ki so ljudstvo pozvali, naj zaradi zaskrbljujoče politike Nokie do svojih zaposlenih izvedejo bojkot izdelkov tega proizvajalca.

V Nokiini tovarni v Bochumu je zaposlenih 2.300 ljudi, večina proizvodnje pa nameravajo preseliti v Romunijo, kjer je delovna sila cenejša. Pri časniku Rheinische Post celo navajajo, da naj bi v mestu Cluj v Romuniji že začeli s poizkusno proizvodnjo.

Predstavnik Nokie je povedal, da se podjetje ne bo spustilo v pogovore z nemškimi oblastmi o usodi tovarne v Bochumu, čeprav je pogovore o tem napovedal minister za ekonomijo Hartmut Schauerte. Nokio so nekateri tudi obtožili nehvaležnosti, saj so ravno za tovarno v Bochumu v preteklosti prejeli kar nekaj subvencij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki