marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Razvijalci prehajajo na razvoj aplikacij za naprave z operacijskim sistemom Windows Phone


10.09.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je na predstavitvi v New Yorku napovedala širok spekter novih, inovativnih aplikacij za pametne telefone Nokia Lumia. S tem izpolnjuje zavezo, da bo uporabnikom nudila edinstvene in raznovrstne aplikacije, izdelane posebej za naprave Nokia Lumia z operacijskim sistemom Windows Phone.

»Čudovito je videti, da vedno več partnerjev svoje najboljše in najbolj inovativne aplikacije razvija za uporabnike telefonov Nokia Lumia,« je dejal Marco Argenti, starejši podpredsednik Nokie za področje razvijalske izkušnje. »Ekosistem je v zadnjih 18 mesecih eksponentno rastel. Nokia je tesno sodelovala s strokovnjaki pri izdelavi edinstvenih in inovativnih aplikacij. Tudi tako, da jim je pomagla povezati se z uporabniki po celem svetu. Tehnologiji PureView in NFC ter integracija Nokia Zemljevidov ponujajo nove priložnosti za razvoj izvirnih aplikacij. Zato se veselimo nove generacije aplikacij izpod rok razvijalcev, ki bodo skupaj z Nokio dosegli uspeh na lokalni in globalni ravni.«
Najnovejše aplikacije, ki bodo dostopne uporabnikom pametnih telefonov Nokia Lumia, so:

Šport
Aplikacija The World of Red Bull, devet mesecev ekskluzivna za naprave Nokia Lumia
Aplikacija uporabniku omogoča novo in edinstveno izkušnjo popolnega vpogleda v svet Red Bulla. Prinaša sveže novice o več kot 400 Red Bullovih športnikih s celega sveta. Uporabnik lahko izbere svoje najljubše športnike, jih pripne na začetni zaslon in kar tam prejema novice o njih.

Kot dodatek novicam in informacijam o več kot 800 Red Bullovih dogodkih letno aplikacija omogoča dostop tudi do Red Bullovih kulturnih vsebin s področij, kot so glasba, ples, kino, umetnost in popularna kultura. Prav tako lahko uporabniki dostopajo do Red Bullove televizije in mnogih drugih Red Bullovih aplikacij.

Na novih telefonih Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820 bo izboljšana izkušnja uporabe aplikacij vsebovala možnost izbire med majhnimi, srednjimi ali velikimi živimi ploščicami, integracijo Nokia Zemljevidov in zvočne ukaze.

Fotografiranje
Aplikacija Vimeo, z brezplačnim trimesečnim članstvom za dodatek Vimeo Plus, ki je na razpolago ekskluzivno za naprave Nokia Lumia

Izboljšana aplikacija Vimeo bo jeseni dostopna uporabnikom telefonov Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820. Z uporabo tehnologije PureView bo omogočala snemanje video posnetkov v visoki ločljivosti. Uporabniki si bodo lahko videoposnetke tudi ogledali v visoki ločljivosti in jih delili s pomočjo tehnologije NFC. Aplikacija vsebuje podporo formatu HD in preprost uporabniški vmesnik z dinamičnimi živimi ploščicami, uporabniku pa omogoča tudi plačilo naročnine na Vimeo Plus.

Igre
Igra Angry Birds Roost, tri mesece ekskluzivna za naprave Nokia Lumia
Nova ekskluzivna aplikacija Angry Birds Roost, ki bo na razpolago jeseni, uporabnikom telefonov Nokia Lumia omogoča, da se prepustijo čudovitemu svetu Angry Birds. Na enem mestu bodo lahko dostopali do stotin video posnetkov, novic, zvonjenj in mnogih drugih vsebin.

Aplikacija Angry Birds Roost bo kot prva aplikacija Rovia in prva aplikacija za sistem Windows Phone oboževalcem nudila ekskluzivno storitev Bird Cam. Uporabniki bodo lahko posneli fotografijo, nanjo dodali svoj najljubši lik iz iger Angry Birds in jo delili prek Facebooka, Twitterja, MMS-a ali elektronske pošte.

Poleg tega bo aplikacija Angry Birds Roost ponujala številna ozadja, ki jih bodo uporabniki lahko uporabili kot ohranjevalnik zaslona, in široke žive ploščice na začetnem zaslonu.
»Angry Birds Roost je fantastična aplikacija za vse oboževalce,« je rekel Peter Vesterbacka, glavni marketinški direktor družbe Rovio. »Je polna osupljivih vsebin in izvrstna za uporabnike telefonov Nokia Lumia, ki želijo doživeti popolno izkušnjo Angry Birds v eni aplikaciji.«

Novice in vreme
Aplikacija Bloomberg Hub, tri mesece ekskluzivna za naprave Nokia Lumia

Nova aplikacija Bloomberg za telefone Nokia Lumia z operacijskim sistemom Windows Phone, ki bo dostopna v naslednjih dneh, predstavlja kakovostno zbirališče vseh potrebnih poslovnih in finančnih novic ter podatkov o trgu. Uporabniki si lahko svojo izkušnjo prilagodijo tako, da do najpomembnejših informacij dostopajo prek živih ploščic in panoram na začetnem zaslonu.

Bloomberg – vodilno globalno podjetje na področju poslovnih in finančnih novic in informacij – bo predstavilo tudi širok spekter svojih medijev. Aplikacija Bloomberg Hub bo vsebovala še možnost dostopanja do Bloombergovih televizije in radia na zahtevo, kjer so na razpolago oddaje in pogovori z najbolj uglednimi ljudmi iz poslovnega in finančnega sveta.

Bloomberg bo za telefona Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820 nadgradil aplikacijo Bloomberg Hub z dodatnimi možnostmi, na primer prilagojenimi živimi ploščicami.

»Naše partnerstvo z Nokio se kaže v edinstveni mobilni izkušnji, ki poslovnežem prinaša najpomembnejše novice, informacije o trgu in orodja, ki so pomembna za boljše poslovne odločitve,« je dejal Oke Okaro, generalni direktor, Mobile and Connected Devices, Bloomberg L.P.

Življenjski stil
Aplikacija StyleSaint, ekskluzivna za naprave Nokia Lumia do konca leta 2012

StyleSaint je popolnoma nova in ekskluzivna aplikacija za oboževalce mode, ki so radi korak pred drugimi. Za vse pametne telefone Nokia Lumia bo na razpolago sredi septembra. Čudovito oblikovana aplikacija uporabnikom omogoča, da posnamejo svoje najljubše modne fotografije in jih objavijo v svoji lastni mobilni modni reviji, ki jo lahko delijo s svetom.

Uporabnike aplikacije bo razveselila možnost povezovanja z drugimi uporabniki na družbenem omrežju Facebook. Tam bodo lahko odkrivali svoj lastni slog ter prejemali dnevne modne nasvete, novice o trendih in majhne trike. Uporabniki si tudi lahko sledijo in drug z drugim delijo modne zgodbe neposredno prek živih ploščic na začetnem zaslonu. Aplikacija StyleSaint tudi vedno znova osveži ohranjevalnik zaslona z neverjetnimi modnimi fotografijami.

Aplikacija Groupon z navidezno resničnostjo, šest mesecev ekskluzivna za naprave Nokia Lumia
Aplikacija Groupon za telefone z operacijskim sistemom Windows Phone prikazuje najboljše ponudbe za prehranjevanje, aktivnosti in nakupovanje s popusti od 50 do 90 odstotkov. Groupon lahko nudi nakupe z velikimi popusti pri lokalnih trgovcih zaradi uporabe načela skupinskega kupovanja.

Izboljšane storitve aplikacije, ki bodo dostopne uporabnikom telefonov Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820, vključujejo hiter dostop do kupljenih kuponov, ozadja za ohranjevalnik zaslona in žive ploščice različnih dimenzij za opozorila na začetnem zaslonu. Orodje Groupon Scheduler uporabnikom omogoča, da načrtujejo aktivnosti v povezavi s ponudbo. Integracija med aplikacijami omogoča tudi neposreden dostop do aplikacije Groupon prek Nokia Zemljevidov.

»Groupon in Nokia s skupnim delom omogočata uporabnikom inovativno nakupovalno izkušnjo. Sedaj lahko še hitreje in še lažje iščejo in kupujejo znižane ponudbe najboljših lokalnih trgovcev,« je o sodelovanju povedal Andreas Lieber, direktor mobilnih partnerstev pri družbi Groupon.

Produktivnost
Aplikacija YouSendIt s tehnologijo NFC, tri mesece ekskluzivna za naprave Nokia Lumia
Mobilna aplikacija YouSendIt vsem uporabnikom telefonov Nokia Lumia prinaša nove možnosti deljenja datotek, vključno z možnostjo prenosa datotek prek tehnologije NFC.

Nova aplikacija YouSendIt, ki bo uporabnikom telefonov Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820 dostopna jeseni, bo omogočala dostop, sinhroniziranje in deljenje vsebin, shranjenih v oblaku. Uporabniki bodo lahko dokumente prek zaslona na dotik tudi podpisali in jih varno poslali od koder koli. Aplikacija YouSendIt poenostavlja sinhronizacijo in deljenje velikih datotek, kot so fotografije in video posnetki.

Nova možnost YouSendIt NFC, ki bo tri mesece ekskluzivno na razpolago uporabnikom telefonov Nokia Lumia, omogoča enostavno deljenje vsebin med napravami z enim dotikom.

Potovanje
Aplikacija MICHELIN s tehnologijo NFC, šest mesecev ekskluzivna za naprave Nokia Lumia
Izboljšana aplikacija MICHELIN, ki bo na napravah Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820 na voljo jeseni, prinaša najenostavnejši dostop do vodiča MICHELIN doslej. Z uporabo tehnologije NFC bodo ljubitelji hrane lahko delili informacije o restavracijah z enim dotikom. Prav tako bodo lahko sami dobili informacije o restavracijah z dotikom nalepke MICHELIN 2013 NFC na vratih restavracij. S tehnologijo navidezne resničnosti pa bodo uporabniki na svojem mobilniku videli restavracije v svoji bližini.

Poleg tega aplikacija omogoča iskanje, klicanje in rezervacije ter ponuja podrobne informacije o restavracijah. Z integracijo z Nokia Zemljevidi pa uporabniki še hitreje najdejo izvrstne restavracije. Aplikacija, ki zazna lokacijo uporabnika, aktualno vsebino prikaže kar na živih ploščicah, fotografije MICHELIN pa so lahko uporabljene kot ohranjevalnik zaslona in se spreminjajo v različnih delih dneva.

Sporočanje
Aplikacija WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger je aplikacija za pošiljanje sporočil med platformami, ki omogoča izmenjavo sporočil brez plačevanja za sporočila SMS. Aplikacija je povezana z omrežjem na enak način kot takrat, ko uporabnik brska po spletu ali pregleduje elektronsko pošto. Tako lahko uporabniki brezplačno ostanejo v stiku z znanci, prijatelji in družino.

Aplikacija za pametne telefone Nokia Lumia z operacijskim sistemom Windows Phone podpira iskanje, ustvarjanje skupin, šifriranje sporočil, deljenje lokacije in stikov ter drugo. Novosti za pametna telefona Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820 bodo uporabniku prinašale še boljšo izkušnjo z bolj panoramskim pogledom, dodatnimi jeziki in čustvenimi simboli.

»Z dnevnim prenosom več milijard sporočil je glavna naloga aplikacije WhatsApp omogočiti ljudem po vsem svetu, da ostanejo povezani s tistimi, ki so jim najpomembnejši: družino, prijatelji in znanci,« je razložil Brian Acton, soustanovitelj podjetja WhatsApp. »Navdušeni smo, da bomo v sodelovanju z Nokio uporabnikom pametnih telefonov Nokia Lumia 920 in Nokia Lumia 820 lahko ponudili edinstveno uporabniško izkušnjo.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki