marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Bo Nokia preklopila na Windows Mobile operacijski sistem?


23.02.2008
Objavil: Borut Groboljšek

Mnogi se vse od pojava iPhone-a na prodajnih policah sprašujejo, kako bo v prihodnosti izgledal operacijski sistem Windows Mobile. Ker se njihov njihov tržni delež vztrajno niža, hkrati pa se spleta nova platforma - Googlov Android, so se pri Microsoftu odločili za aktivno vlogo v obliki partnerstva z največjim zagovornikom Symbiana, Nokio.

Po besedah Microsoftovega nekdanjega direktorja za marketing, je podjetje blizu sklenitve dogovora z Nokio, ki naj bi trgu ponudila svoje telefone z operacijskim sistemom Windows Mobile. Čeprav bivši vodilni ni razlagal podrobnosti, je dejal, da bi z novim dogovorom med Nokio in Microsoftom, lahko sodelovanje razširili tudi na to, da bi Nokiini telefoni tekli na Windows Mobile.

Kot je poznano je Nokia velik zagovornik Symbian operacijskega sistema in v svojih telefonih vključuje le del podpore iz Microsoftovega operacijskega sistema. Če pa bo prišlo do napovedanega dogovora, pa bi se lahko celotna industrija mobilnih telefonov lahko postavila na glavo.

Trenutno ima Symbian vodilni delež s 65 odstotki, medem kot ima Windows Mobile le 12 odstotni tržni delež. Še bolj pomembno pa je, da ima Nokia kar 53 odstotni delež na trgu pametnih telefonov in Nokiin preklop na Windows Mobile bi razmerja lahko postavil na glavo.

Trenutno ni nobenih podatkov, kako blizu sta z dogovorom obe podjetji, namiguje pa se, da bi lahko dogovor objavili kmalu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki