marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Nokia in Animateka pripravili natečaj na temo animacije

Deli z ostalimi

23.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je skupaj z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka pripravila natečaj 'Ustvarjalni izziv 2006', v katerem lahko sodelujejo vsi, ki si želijo ustvarjati. Letošnji natečaj je že šesti zapovrstjo, vsak posamezni natečaj pa mlade ustvarjalce postavi pred drugačno nalogo.

Na letošnjem natečaju je mogoče sodelovati z animacijo, ki je narejena s pomočjo mobilnega telefona, ali kratkim videom na temo animacije.

Podjetje Teleray, ki je zastopnik družbe Nokia Corporation v Sloveniji, je letošnji generalni pokrovitelj Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki že tradicionalno poteka v mesecu decembru. Jože Žlender, direktor podjetja Teleray, je poudaril: »Nokia v Sloveniji že redno podpira tako športne kot kulturne dejavnosti. Lani je bil eden naših večjih kulturno-umetniških projektov pokroviteljstvo razstave izdelkov mojstra finskega oblikovanja Tapia Wirkkale v Arhitekturnem muzeju v Ljubljani, v drugi polovici letošnjega leta pa smo se osredotočili na festival Animateka. Veseli smo, da smo uspeli v okviru pokroviteljstva skupaj s festivalom Animateka pripraviti ustvarjalni natečaj za vse mlade in mlade v srcu. S tem natečajem jim ponujamo možnost izražanja in ustvarjanja.«

Letošnji 'Ustvarjalni izziv' ponuja dva različna tematska natečaja. Za vse, ki bi se radi preizkusili v resni animaciji, je Nokia skupaj z Animateko in animatorkama Živo Moškrič in Matejo Starič pripravila navodila, ki vključuje vse korake od samega začetka fotografiranja s telefonom do kasnejše izdelave animacije s pomočjo računalnika.
Za vse, ki imajo manj časa ali želijo nekoliko lažjo nalogo, je na voljo možnost, da s pomočjo kamere vgrajene v mobilni telefon posnamejo kratki video na temo animacije.

Najboljša v obeh natečajih bosta prejela žepni multimedijski računalnik Nokia N93, ki je telefon, kamera in pregledovalnik v enem in ponuja:
• snemanje videa v kakovosti kot DVD s 30 slikami na sekundo,
• 3x optična povečava in stabilizacija video slike,
• kamera z ločljivostjo 3,2 milijona slikovnih pik z optiko Carl Zeiss,
• povezovanje prek tehnologij UMTS, WLAN ali Bluetooth,
• vse funkcije pametnega telefona.

Izbrana dela po mnenju strokovne žirije pa bodo prikazana na festivalu Animateka v mesecu decembru. Strokovno žirijo sestavljajo: Igor Prassel, direktor festivala Animateka, Matej Lavrenčič, animator in ilustrator, ki je izdelal tudi animirani oglas za predstavitev Nokia na festivalu, Edo Nasufovič, Studio 37. Natečaj poteka do 30. novembra 2006.
Več o natečaju 'Ustvarjalni izziv' je na voljo na: www.nokia.si/izziv

Animateka je mednarodni festival animiranega filma, ki bo letos potekal že tretjič, in sicer med 12. in 16. decembrom, v ljubljanskem Kinodvoru.
Animateka vsako leto v tekmovalnem programu predstavi novo produkcijo kratkometražnega animiranega filma v Vzhodni in Srednji Evropi, tako slovenskemu občinstvu kot avtorjem ter drugim poznavalcem animiranega filma iz tujine. V posebnih programih pa festival ponuja celovečerne poslastice, najboljše evropske animirane filme in animirane ter igrane kratkometražne filme iz nordijskih držav.
Svoje filme ali filme svojih šol ter festivalov predstavlja tudi mednarodna žirija, ki pa ima na Animateki težko nalogo: izbrati najboljši film festivala. Tudi občinstvo ima možnost glasovanja za svojo najljubšo animacijo. Nagrajenci Animateke potujejo v programu »Najboljši na Animateki« po celem svetu in obiščejo različne svetovne festivale in druge filmske hiše. Letos smo bili v Bratislavi (Slovaška), na Taboru (Hrvaška), v New Yorku (ZDA) in Karlovyih Varyih (Češka). Več informacij o festivalu preberite na spletni strani www.animatekafestival.org.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki