marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Nokia in Animateka pripravili natečaj na temo animacije

Deli z ostalimi

23.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je skupaj z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka pripravila natečaj 'Ustvarjalni izziv 2006', v katerem lahko sodelujejo vsi, ki si želijo ustvarjati. Letošnji natečaj je že šesti zapovrstjo, vsak posamezni natečaj pa mlade ustvarjalce postavi pred drugačno nalogo.

Na letošnjem natečaju je mogoče sodelovati z animacijo, ki je narejena s pomočjo mobilnega telefona, ali kratkim videom na temo animacije.

Podjetje Teleray, ki je zastopnik družbe Nokia Corporation v Sloveniji, je letošnji generalni pokrovitelj Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki že tradicionalno poteka v mesecu decembru. Jože Žlender, direktor podjetja Teleray, je poudaril: »Nokia v Sloveniji že redno podpira tako športne kot kulturne dejavnosti. Lani je bil eden naših večjih kulturno-umetniških projektov pokroviteljstvo razstave izdelkov mojstra finskega oblikovanja Tapia Wirkkale v Arhitekturnem muzeju v Ljubljani, v drugi polovici letošnjega leta pa smo se osredotočili na festival Animateka. Veseli smo, da smo uspeli v okviru pokroviteljstva skupaj s festivalom Animateka pripraviti ustvarjalni natečaj za vse mlade in mlade v srcu. S tem natečajem jim ponujamo možnost izražanja in ustvarjanja.«

Letošnji 'Ustvarjalni izziv' ponuja dva različna tematska natečaja. Za vse, ki bi se radi preizkusili v resni animaciji, je Nokia skupaj z Animateko in animatorkama Živo Moškrič in Matejo Starič pripravila navodila, ki vključuje vse korake od samega začetka fotografiranja s telefonom do kasnejše izdelave animacije s pomočjo računalnika.
Za vse, ki imajo manj časa ali želijo nekoliko lažjo nalogo, je na voljo možnost, da s pomočjo kamere vgrajene v mobilni telefon posnamejo kratki video na temo animacije.

Najboljša v obeh natečajih bosta prejela žepni multimedijski računalnik Nokia N93, ki je telefon, kamera in pregledovalnik v enem in ponuja:
• snemanje videa v kakovosti kot DVD s 30 slikami na sekundo,
• 3x optična povečava in stabilizacija video slike,
• kamera z ločljivostjo 3,2 milijona slikovnih pik z optiko Carl Zeiss,
• povezovanje prek tehnologij UMTS, WLAN ali Bluetooth,
• vse funkcije pametnega telefona.

Izbrana dela po mnenju strokovne žirije pa bodo prikazana na festivalu Animateka v mesecu decembru. Strokovno žirijo sestavljajo: Igor Prassel, direktor festivala Animateka, Matej Lavrenčič, animator in ilustrator, ki je izdelal tudi animirani oglas za predstavitev Nokia na festivalu, Edo Nasufovič, Studio 37. Natečaj poteka do 30. novembra 2006.
Več o natečaju 'Ustvarjalni izziv' je na voljo na: www.nokia.si/izziv

Animateka je mednarodni festival animiranega filma, ki bo letos potekal že tretjič, in sicer med 12. in 16. decembrom, v ljubljanskem Kinodvoru.
Animateka vsako leto v tekmovalnem programu predstavi novo produkcijo kratkometražnega animiranega filma v Vzhodni in Srednji Evropi, tako slovenskemu občinstvu kot avtorjem ter drugim poznavalcem animiranega filma iz tujine. V posebnih programih pa festival ponuja celovečerne poslastice, najboljše evropske animirane filme in animirane ter igrane kratkometražne filme iz nordijskih držav.
Svoje filme ali filme svojih šol ter festivalov predstavlja tudi mednarodna žirija, ki pa ima na Animateki težko nalogo: izbrati najboljši film festivala. Tudi občinstvo ima možnost glasovanja za svojo najljubšo animacijo. Nagrajenci Animateke potujejo v programu »Najboljši na Animateki« po celem svetu in obiščejo različne svetovne festivale in druge filmske hiše. Letos smo bili v Bratislavi (Slovaška), na Taboru (Hrvaška), v New Yorku (ZDA) in Karlovyih Varyih (Češka). Več informacij o festivalu preberite na spletni strani www.animatekafestival.org.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki