marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Nokia in Animateka pripravili natečaj na temo animacije


23.10.2006
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je skupaj z Mednarodnim festivalom animiranega filma Animateka pripravila natečaj 'Ustvarjalni izziv 2006', v katerem lahko sodelujejo vsi, ki si želijo ustvarjati. Letošnji natečaj je že šesti zapovrstjo, vsak posamezni natečaj pa mlade ustvarjalce postavi pred drugačno nalogo.

Na letošnjem natečaju je mogoče sodelovati z animacijo, ki je narejena s pomočjo mobilnega telefona, ali kratkim videom na temo animacije.

Podjetje Teleray, ki je zastopnik družbe Nokia Corporation v Sloveniji, je letošnji generalni pokrovitelj Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki že tradicionalno poteka v mesecu decembru. Jože Žlender, direktor podjetja Teleray, je poudaril: »Nokia v Sloveniji že redno podpira tako športne kot kulturne dejavnosti. Lani je bil eden naših večjih kulturno-umetniških projektov pokroviteljstvo razstave izdelkov mojstra finskega oblikovanja Tapia Wirkkale v Arhitekturnem muzeju v Ljubljani, v drugi polovici letošnjega leta pa smo se osredotočili na festival Animateka. Veseli smo, da smo uspeli v okviru pokroviteljstva skupaj s festivalom Animateka pripraviti ustvarjalni natečaj za vse mlade in mlade v srcu. S tem natečajem jim ponujamo možnost izražanja in ustvarjanja.«

Letošnji 'Ustvarjalni izziv' ponuja dva različna tematska natečaja. Za vse, ki bi se radi preizkusili v resni animaciji, je Nokia skupaj z Animateko in animatorkama Živo Moškrič in Matejo Starič pripravila navodila, ki vključuje vse korake od samega začetka fotografiranja s telefonom do kasnejše izdelave animacije s pomočjo računalnika.
Za vse, ki imajo manj časa ali želijo nekoliko lažjo nalogo, je na voljo možnost, da s pomočjo kamere vgrajene v mobilni telefon posnamejo kratki video na temo animacije.

Najboljša v obeh natečajih bosta prejela žepni multimedijski računalnik Nokia N93, ki je telefon, kamera in pregledovalnik v enem in ponuja:
• snemanje videa v kakovosti kot DVD s 30 slikami na sekundo,
• 3x optična povečava in stabilizacija video slike,
• kamera z ločljivostjo 3,2 milijona slikovnih pik z optiko Carl Zeiss,
• povezovanje prek tehnologij UMTS, WLAN ali Bluetooth,
• vse funkcije pametnega telefona.

Izbrana dela po mnenju strokovne žirije pa bodo prikazana na festivalu Animateka v mesecu decembru. Strokovno žirijo sestavljajo: Igor Prassel, direktor festivala Animateka, Matej Lavrenčič, animator in ilustrator, ki je izdelal tudi animirani oglas za predstavitev Nokia na festivalu, Edo Nasufovič, Studio 37. Natečaj poteka do 30. novembra 2006.
Več o natečaju 'Ustvarjalni izziv' je na voljo na: www.nokia.si/izziv

Animateka je mednarodni festival animiranega filma, ki bo letos potekal že tretjič, in sicer med 12. in 16. decembrom, v ljubljanskem Kinodvoru.
Animateka vsako leto v tekmovalnem programu predstavi novo produkcijo kratkometražnega animiranega filma v Vzhodni in Srednji Evropi, tako slovenskemu občinstvu kot avtorjem ter drugim poznavalcem animiranega filma iz tujine. V posebnih programih pa festival ponuja celovečerne poslastice, najboljše evropske animirane filme in animirane ter igrane kratkometražne filme iz nordijskih držav.
Svoje filme ali filme svojih šol ter festivalov predstavlja tudi mednarodna žirija, ki pa ima na Animateki težko nalogo: izbrati najboljši film festivala. Tudi občinstvo ima možnost glasovanja za svojo najljubšo animacijo. Nagrajenci Animateke potujejo v programu »Najboljši na Animateki« po celem svetu in obiščejo različne svetovne festivale in druge filmske hiše. Letos smo bili v Bratislavi (Slovaška), na Taboru (Hrvaška), v New Yorku (ZDA) in Karlovyih Varyih (Češka). Več informacij o festivalu preberite na spletni strani www.animatekafestival.org.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki