marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nokia Tube: prvi pravi tekmec iPhona?


30.04.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Vsi vemo, da je trenutna prioriteta družbe Nokia na dotik občutljiv zaslon, nihče pa ni pričakoval, da bomo tako kmalu izvedeli tudi podrobnosti o napravi.

Niklas Savander, vodja Nokiine divizije za storitve in programsko opremo je povedal, da izdelujejo »touch« platformo, kar pomeni, da bo le-ta na voljo v različnih mobilnih napravah s Symbian S60 operacijskim sistemom in ne zgolj v eni napravi.

Torej, ali bo lahko Tube poceni odgovor na iPhone? Mogoče, toda vse je odvisno kako zelo si Nokia želi imeti ta telefon na prodaj. Ena stvar pa je jasna, Tube bo prvi v seriji mobilnih telefonov z na dotik občutljivim zaslonom ter novim operacijskim sistemom. Na internetu je že moč prebrati komentarje, da Tube ne bo pometel z iPhonom, temveč naj bi se to zgodilo kasneje, z novimi modeli.

Prve slike Tubea (objavljene na spletni strani Symbian Freak) spominjajo na nekoliko bolj zaobljen LG Viewty, čeprav upamo, da nas na le-tega ne bo spomnil tudi uporabniški vmesnik. Na eni izmed slik je videti tudi paličico za tipkanje po zaslonu, ki pa bi lahko bila zgolj za primerjavo velikosti mobilnika.

Na internetu že krožijo govorice o začetku prodaje Nokiinega novega modela Tube, ki bi se lahko pričel prodajati že jeseni oziroma še v tem letu. To bi se lahko zgodilo, saj je iPhone na trgu že več kot eno leto in še zdaj nima prave konkurence na področju »multi touch« uporabe mobilnika. Pojavljajo pa se tudi govorice, da Tube ne bo imel »multi touch« zaslona, vendar je še prezgodaj za take domneve. Imel pa naj bi Wi-Fi, 3G, GPS, vhod za spominske kartice, širok zaslon z razmerjem 16:9, ki bi lahko bil večji od tistega v iPhonu in ostalo, vprašanje pa je, če bo ponujal HSDPA oziroma HSUPA povezljivost, saj le-ta spada v segment poslovnih telefonov, kamor pa Nokia s Tubeom ne cilja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki