marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Nokia spreminja svojo strategijo na področju rešitev za poslovne uporabnike

Deli z ostalimi

30.09.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je napovedala, da bo skladno s svojo usmeritvijo zagotavljanja internetnih storitev in jasno vizijo spreminjanja usmeritev panoge izpopolnila svojo strategijo in ponudbo za poslovne uporabnike. Tako se bo tudi v prihodnje osredotočala na ponudbo najboljših mobilnih naprav in rešitev preko krepitve strateških odnosov z vodilnimi razvijalci naprednih tehnologij.

Nokia je napovedala, da ne namerava več razvijati in tržiti svojih poslovnih mobilnih rešitev. Ustrezne tehnologije in znanje bodo prenesli na Nokiino novo storitev potisne elektronske pošte. Tako bo Nokia v prihodnje svoje rešitve za podjetja ponujala kot kombinacijo Nokiinih naprav in aplikacij, ki bodo imele programske rešitve vodilih podjetij v panogi kot so Microsoft, IBM, Cisco in drugi.

“Imamo zelo dober odnos z vodilnimi podjetji na področju informacijskih tehnologij, kot sta Cisco in Microsoft, prav tako pa tudi širok nabor operaterjev in prodajnih partnerjev. Skupaj z njimi bomo uporabili naše znanje, mobilne naprave in prodajne kanale, da na trgu ponudimo zmagovito formulo poslovnim uporabnikom. Začeten uspeh Nokie E71 z rešitvijo Microsoft Exchange ActiveSync je odličen primer privlačnosti našega novega pristopa,” je povedal Niklas Savander, EVP, Service & Software, Nokia. “Prav tako bomo nadaljevali z našo strategijo razvoja internetnih storitev na področju glasbe, iger, medijev, sporočanja in drugih storitev za izmenjavo vsebin.”

Nadaljnji korak pri osredotočanju na osnovno mobilno dejavnost Nokie predstavljajo tudi pogovori s finančnim investitorjem o možno prodaji Nokiine dejavnosti na področju varnostnih aplikacij. “Če bo prišlo do te transakcije, bi to pomenilo pozitiven razvoj posla varnostnih aplikacij, ki bi tako pod novim lastnikom razvile svoj poln potencial. Investitor se namreč zavezuje, da bo nadaljeval razvoj in rast posla, servisiral obstoječo mrežo strank in obdržal tudi zaposlene, ” je povedal Niklas Savander. Več informacij o tem poslu bo na voljo, ko bo dosežen končen dogovor med Nokio in investitorjem.

“Kot smo pred kratkim pokazali s predstavitvijo Microsoft Exchange ActiveSync na več kot 40 Nokiinih napravah z OS S60, sta Microsoft in Nokia zavezana, da bosta še naprej sodelovala in si prizadevala svojim uporabnikom zagotavljati kar najboljšo možno izkušnjo pri uporabi mobilnih naprav,” je dejal Terry Myerson, podpredsednik pri Exchange Group družbe Microsoft. “Pri Microsoftu se veselimo nadaljnjega sodelovanja z Nokio, v okviru katerega se bomo skupaj soočili z izjemnimi priložnostmi, ki jih imata obe družbi na področju združenih komunikacij.”

“Z Nokio smo tesno sodelovali pri pripravi glasovnih in podatkovnih mobilnih poslovnih rešitev, ki združujejo Nokiine najboljše mobilne naprave v svoji kategoriji s Ciscovim celovitim naborom na področju združenih komunikacij in brezžičnih mrežnih povezav,” je povedal Brett Galloway, starejši podpredsednik pri Wireless and Security Technology Group družbe Cisco. “Veselimo se, da bomo naše sodelovanje z Nokio razširili še na področje priprave rešitev za poslovne uporabnike širom sveta.”

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki