marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Nokia Siemens z 10.1 Mbps omrežjem


26.05.2008
Objavil: Mitja Zupančič

Nokia Siemens Networks in avstrijski mobilni operater Mobilkom Austria so testirali in obenem demonstrirali I-HSPA (Internet High Speed Packet Access) tehnologijo. Zadeva dobesedno "leti", saj so med podatkovnim klicom zabeležili hitrosti okoli 10.1 megabitov na sekundo.

Uporaba mobilnikov napreduje in prenašajo se vse večje količine vsebin (recimo Nokiin Music service). Uporabniki logično zahtevajo vse večje hitrosti povezave.

Trenutna HSDPA tehnologija omogoča hitrosti do 7.2 Mbps, vendar še to samo v teoriji. Omejena pa je tudi na malo število mobilnikov. Nova tehnologija podjetja Nokia Siemens bi lahko pripeljala visoke hitrosti povsod in vsem uporabnikom.

I-HSPA omrežje predstavlja zanimivo arhitekturo glede 3G omrežij. Tako se bazna postaja poveže neposredno na internet.

Nova tehnologija bo tako omogočila cenejši in boljši prehod na naslednji korak mobilnih prenosov podatkov - k LTE (Long Term Evolution) omrežju. Hitrosti v omenjem omrežju naj bi se hipotetično gibale do 178Mbps.

Podjetje Nokia Siemens so dolgotrajni zagovorniki I-HSPA tehnologije, vendar imajo konkurenco z še enim 4G sistemom - WiMAX. Znalo pa bi se zgoditi, da se bo prehod na novo tehnologijo zgodil v korist LTE omrežja.

Kakšnih novic o dosegljivosti I-HSPA omrežja ali kateri operaterji ga bodo uporabljali še ni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki