marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Nokia Siemens Networks z aprilom

Deli z ostalimi

19.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Družbi Nokia in Siemens sta objavili, da bo družba Nokia Siemens Networks pričela s poslovanjem 1. aprila 2007. Družbi sta združili svoji nosilni omrežni dejavnosti in vanjo vložili ustrezna sredstva v razmerju 50:50. Prav tako sta se dogovorili o povečanju svojih vložkov v novo družbo, tako da bo družba Siemens vanjo vložila 2,4 milijarde EUR, družba Nokia pa 1,7 milijarde EUR.

Glede na svojo velikost v svetovnem merilu se družba Nokia Siemens Networks nahaja v odličnem položaju, saj lahko z razvijanjem inovativnih in stroškovno varčnih izdelkov in storitev prevzame vodilno vlogo v komunikacijski industriji. Na voljo bo imela eno najboljših razvojno-raziskovalnih skupin v svetovnem merilu, ki bo prispevala k razvoju platform izdelkov in storitev za naslednje generacije fiksnih in mobilnih omrežij.

"V smislu utrjevanja trga telekomunikacij bo družba Nokia Siemens Networks uporabnikom ponujala vrhunske, stroškovno varčne rešitve, ki bodo obenem optimalno izpolnjevale njihove potrebe v smislu konvergenčnosti," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia.

Podobno razmišlja tudi Klaus Kleinfeld, predsednik in glavni direktor družbe Siemens AG. "S prihodom družbe Nokia Siemens Networks je vodilna liga na trgu telekomunikacij pridobila vrhunskega igralca z izjemnim potencialom za rast. S tem korakom smo bistveno utrdili svoj položaj na trgu in ustvarili trajno vrednost."

Družba Nokia Siemens Networks bo zastavila najvišje standarde na področju etike in poštenosti. Na osnovi rezultatov pregleda usklajenosti pred sklenitvijo pogodbe sta se družbi Nokia in Siemens sporazumeli o usklajenosti in procesih nadzora, ki naj bi postali merilo za celotno industrijo. Ker bo družba Nokia konsolidirala finančne rezultate družbe Nokia Siemens Networks, družbi soglašata, da bodo procesi usklajenosti zasnovani na sistemu in praksi družbe Nokia. Poleg čvrste organizacije financ in nadzora, s centraliziranimi sistemi poročanja in robustnimi procesi notranjega nadzora, bo družba Nokia Siemens Networks imela tudi razširjen program usklajenosti, ki bo vključeval programe usposabljanja in definirane procese potrjevanja za državna podjetja in vključevanje svetovalcev tretjih strank v prodajni proces. Družba Nokia Siemens Networks bo prakticirala nično strpnost do finančnih ali kakršnihkoli drugih poslovnih kršitev, saj ima definirane protikorupcijske politiko, načela in gradiva.

"Etično vedenje pomeni več kot zgolj čvrsto politiko, programe in procese. Pomeni tudi kulturo družbe in posameznikovo izbiro. Poštenost bo predstavljala pomemben in globoko zakoreninjen del kulture pri družbi Nokia Siemens Networks," je dejal Simon Beresford-Wylie, glavni direktor družbe.

Kot je bilo že priobčeno, bo upravni odbor družbe Nokia Siemens Networks sestavljen iz sedmih članov. Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia, bo odboru predsedoval, Klaus Kleinfeld, glavni direktor družbe Siemens, pa bo njegov podpredsednik. Ostali člani odbora so: Juha Äkräs, vodja oddelka Operational Human Resources pri družbi Nokia; Joe Kaeser, finančni direktor družbe Siemens; Eduardo Montes, član upravnega odbora družbe Siemens; Niklas Savander, vodja oddelka Technology Platforms pri družbi Nokia; in Rick Simonson, finančni direktor družbe Nokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki