marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Nokia Siemens Networks z aprilom

Deli z ostalimi

19.03.2007
Objavil: Dare Gliha

Družbi Nokia in Siemens sta objavili, da bo družba Nokia Siemens Networks pričela s poslovanjem 1. aprila 2007. Družbi sta združili svoji nosilni omrežni dejavnosti in vanjo vložili ustrezna sredstva v razmerju 50:50. Prav tako sta se dogovorili o povečanju svojih vložkov v novo družbo, tako da bo družba Siemens vanjo vložila 2,4 milijarde EUR, družba Nokia pa 1,7 milijarde EUR.

Glede na svojo velikost v svetovnem merilu se družba Nokia Siemens Networks nahaja v odličnem položaju, saj lahko z razvijanjem inovativnih in stroškovno varčnih izdelkov in storitev prevzame vodilno vlogo v komunikacijski industriji. Na voljo bo imela eno najboljših razvojno-raziskovalnih skupin v svetovnem merilu, ki bo prispevala k razvoju platform izdelkov in storitev za naslednje generacije fiksnih in mobilnih omrežij.

"V smislu utrjevanja trga telekomunikacij bo družba Nokia Siemens Networks uporabnikom ponujala vrhunske, stroškovno varčne rešitve, ki bodo obenem optimalno izpolnjevale njihove potrebe v smislu konvergenčnosti," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia.

Podobno razmišlja tudi Klaus Kleinfeld, predsednik in glavni direktor družbe Siemens AG. "S prihodom družbe Nokia Siemens Networks je vodilna liga na trgu telekomunikacij pridobila vrhunskega igralca z izjemnim potencialom za rast. S tem korakom smo bistveno utrdili svoj položaj na trgu in ustvarili trajno vrednost."

Družba Nokia Siemens Networks bo zastavila najvišje standarde na področju etike in poštenosti. Na osnovi rezultatov pregleda usklajenosti pred sklenitvijo pogodbe sta se družbi Nokia in Siemens sporazumeli o usklajenosti in procesih nadzora, ki naj bi postali merilo za celotno industrijo. Ker bo družba Nokia konsolidirala finančne rezultate družbe Nokia Siemens Networks, družbi soglašata, da bodo procesi usklajenosti zasnovani na sistemu in praksi družbe Nokia. Poleg čvrste organizacije financ in nadzora, s centraliziranimi sistemi poročanja in robustnimi procesi notranjega nadzora, bo družba Nokia Siemens Networks imela tudi razširjen program usklajenosti, ki bo vključeval programe usposabljanja in definirane procese potrjevanja za državna podjetja in vključevanje svetovalcev tretjih strank v prodajni proces. Družba Nokia Siemens Networks bo prakticirala nično strpnost do finančnih ali kakršnihkoli drugih poslovnih kršitev, saj ima definirane protikorupcijske politiko, načela in gradiva.

"Etično vedenje pomeni več kot zgolj čvrsto politiko, programe in procese. Pomeni tudi kulturo družbe in posameznikovo izbiro. Poštenost bo predstavljala pomemben in globoko zakoreninjen del kulture pri družbi Nokia Siemens Networks," je dejal Simon Beresford-Wylie, glavni direktor družbe.

Kot je bilo že priobčeno, bo upravni odbor družbe Nokia Siemens Networks sestavljen iz sedmih članov. Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik in glavni direktor družbe Nokia, bo odboru predsedoval, Klaus Kleinfeld, glavni direktor družbe Siemens, pa bo njegov podpredsednik. Ostali člani odbora so: Juha Äkräs, vodja oddelka Operational Human Resources pri družbi Nokia; Joe Kaeser, finančni direktor družbe Siemens; Eduardo Montes, član upravnega odbora družbe Siemens; Niklas Savander, vodja oddelka Technology Platforms pri družbi Nokia; in Rick Simonson, finančni direktor družbe Nokia.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki