marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Nokia razvija mobilnik s čipovjem Snapdragon 800

Deli z ostalimi

24.06.2013
Objavil: Mitja Zupančič

Pojavlja se vse več dokazov o novi Nokiini štirijedrni napravi z Windows Phone 8 operacijskim sistemom, tokrat z zmogljivim veznim naborom Snapdragon 800.

Na Nokiinih strežnikih se je pojavil dnevnik z jasnim prikazom imen "quad_core", "adreno_330" in "qualcomm snapdragon s4 msm8274", ter qualcomm_snapdragon_s4_8974".

MSM8274 je Snapdragon 800 vezni nabor čipovja s štirimi Krait 400 jedri s hitrostjo do 2,3 GHz, Adreno 330 pa je grafična enota. MSM8974 podpira tudi LTE-Advanced, CDMA in Kitajska TD-SCDMA omrežja.

O ločljivosti zaslona nismo našli podatka, vendar je logično sklepati, da je nesmisel uporabe Adrena 330 na zaslonu manjšem kot 1080p, torej zaslon polne ločljivosti.

S temi specifikacijami bo nova Nokiina "zverina" popolnoma na nivoju najzmogljivejših Androidov. S tem pa se postavlja na trhla tla tudi trditve, da je v Windows Phone naprave nesmisel tlačiti dvo in več jedrne procesorje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki