marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Dve milijardi mobilnih uporabnikov in milijarda prodanih telefonov Nokia

Deli z ostalimi

26.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je predstavila nov mobilni telefon nokia 2652, ki je dopolnil široko paleto elegantnih in cenovno ugodnih telefonov. Zanimivo oblikovan in funkcionalen preklopni telefon nokia 2650 je naslednik izjemno uspešnega telefona Nokia 2650.

Na voljo je v dveh oblikovnih različicah »Cell« in »Fleur«, ki ju odlikuje zanimiv vzorec na zunanji strani v temno sivi ali biserno beli barvi. Telefon nokia 2652 je namenjen predvsem razvijajočim se tržiščem in novim uporabnikom mobilnih storitev.

Število uporabnikov mobilne telefonije je doseglo dve milijardi
Število uporabnikov mobilne telefonije na globalni ravni je preseglo dve milijardi, k čemur so pripomogla v zadnjem času hitro razvijajoča se tržiča, zato Nokia vidi posebne možnosti na tržiščih, kot so Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska in Afrika. V teh državah je ugodna cena mobilnih aparatov ključni faktor nadaljnjega razvoja. Nokia se skupaj z mobilnimi operaterji na teh tržiščih trudi, da bi maksimalno znižala cene uporabe mobilnih komunikacij in je prva, ki je ponudila cenovno ugodne in hkrati zelo atraktivne telefone s številnimi naprednimi funkcijami in tehnologijami.

Nokia je prodala že milijardo mobilnih telefonov
Vse od začetka zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja je Nokia razvijala napredne mobilne telefone, ki temeljijo na brezžični glasovni komunikaciji. Nokia je letos dopolnila eno milijardo prodanih mobilnih telefonov znamke Nokia – telefon, ki je dopolnil to izjemno številko, je bila nokia 1100, prodana v Nigeriji. Ravno na razvijajočih se tržiščih, kot je Nigerija, vidi Nokia priložnost za nadaljnji razvoj, ki bo prinesel tri milijarde uporabnikov mobilne telefonije do leta 2010.

Nokia, ki je vodilna v mobilni industriji, je od zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja predstavila stotine različnih naprednih mobilnih telefonov. Proizvodnja se je izjemno povečala na začetku devetdesetih let, ko je bilo predstavljeno prvo digitalno omrežje na svetu. V letu 1998 je Nokia proizvedla točno 100 milijonov mobilnih telefonov in se zapisala v zgodovino kot največja proizvajalka mobilnih aparatov. V letu 2004 je bila Nokia nesporno vodilna v mobilni industriji z 207 milijoni prodanih mobilnih aparatov.

Dejstva iz Nokie - "Ali ste vedeli?"

  • Od predstavitve avtomobilskega telefona Mobira Senator v letu 1982 do danes napovedane nokie 2652 je Nokia predstavila več kot 400 različnih modelov telefonov različnih analognih in digitalnih standardov.
  • Prvi ključni produkt Nokie je bil telefon nokia 2100, predstavljen leta 1994, ki je bil prodan v takrat rekordnem številu 20 milijonov.
  • Najbolje prodajani telefon vseh časov je nokia 3310/3330, ki so ga od predstavitve v letu 2000 prodali kar 126 milijonov, "upokojil" pa se je v lanskem letu. Za primerjavo: celotno število prodanih telefonov nokia med letoma 1991 in 1998 znaša 100 milijonov.
  • Če bi vse prodane telefone nokia 3310/3330 zložili v vrsto, bi se ta raztezala od finskih Helsinkov do Santiga v Čilu – celih 13.500 kilometrov.
  • V letu 2004 je Nokia proizvedla 207,7 milijonov telefonov, kar je 6,5 telefona na sekundo.
  • Vsako leto Nokia vgradi v telefone 100 milijard sestavnih delov. V povprečju en telefon vsebuje okoli 400 komponent.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki