marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Dve milijardi mobilnih uporabnikov in milijarda prodanih telefonov Nokia

Deli z ostalimi

26.09.2005
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je predstavila nov mobilni telefon nokia 2652, ki je dopolnil široko paleto elegantnih in cenovno ugodnih telefonov. Zanimivo oblikovan in funkcionalen preklopni telefon nokia 2650 je naslednik izjemno uspešnega telefona Nokia 2650.

Na voljo je v dveh oblikovnih različicah »Cell« in »Fleur«, ki ju odlikuje zanimiv vzorec na zunanji strani v temno sivi ali biserno beli barvi. Telefon nokia 2652 je namenjen predvsem razvijajočim se tržiščem in novim uporabnikom mobilnih storitev.

Število uporabnikov mobilne telefonije je doseglo dve milijardi
Število uporabnikov mobilne telefonije na globalni ravni je preseglo dve milijardi, k čemur so pripomogla v zadnjem času hitro razvijajoča se tržiča, zato Nokia vidi posebne možnosti na tržiščih, kot so Brazilija, Rusija, Indija, Kitajska in Afrika. V teh državah je ugodna cena mobilnih aparatov ključni faktor nadaljnjega razvoja. Nokia se skupaj z mobilnimi operaterji na teh tržiščih trudi, da bi maksimalno znižala cene uporabe mobilnih komunikacij in je prva, ki je ponudila cenovno ugodne in hkrati zelo atraktivne telefone s številnimi naprednimi funkcijami in tehnologijami.

Nokia je prodala že milijardo mobilnih telefonov
Vse od začetka zgodnjih devetdesetih let prejšnjega stoletja je Nokia razvijala napredne mobilne telefone, ki temeljijo na brezžični glasovni komunikaciji. Nokia je letos dopolnila eno milijardo prodanih mobilnih telefonov znamke Nokia – telefon, ki je dopolnil to izjemno številko, je bila nokia 1100, prodana v Nigeriji. Ravno na razvijajočih se tržiščih, kot je Nigerija, vidi Nokia priložnost za nadaljnji razvoj, ki bo prinesel tri milijarde uporabnikov mobilne telefonije do leta 2010.

Nokia, ki je vodilna v mobilni industriji, je od zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja predstavila stotine različnih naprednih mobilnih telefonov. Proizvodnja se je izjemno povečala na začetku devetdesetih let, ko je bilo predstavljeno prvo digitalno omrežje na svetu. V letu 1998 je Nokia proizvedla točno 100 milijonov mobilnih telefonov in se zapisala v zgodovino kot največja proizvajalka mobilnih aparatov. V letu 2004 je bila Nokia nesporno vodilna v mobilni industriji z 207 milijoni prodanih mobilnih aparatov.

Dejstva iz Nokie - "Ali ste vedeli?"

  • Od predstavitve avtomobilskega telefona Mobira Senator v letu 1982 do danes napovedane nokie 2652 je Nokia predstavila več kot 400 različnih modelov telefonov različnih analognih in digitalnih standardov.
  • Prvi ključni produkt Nokie je bil telefon nokia 2100, predstavljen leta 1994, ki je bil prodan v takrat rekordnem številu 20 milijonov.
  • Najbolje prodajani telefon vseh časov je nokia 3310/3330, ki so ga od predstavitve v letu 2000 prodali kar 126 milijonov, "upokojil" pa se je v lanskem letu. Za primerjavo: celotno število prodanih telefonov nokia med letoma 1991 in 1998 znaša 100 milijonov.
  • Če bi vse prodane telefone nokia 3310/3330 zložili v vrsto, bi se ta raztezala od finskih Helsinkov do Santiga v Čilu – celih 13.500 kilometrov.
  • V letu 2004 je Nokia proizvedla 207,7 milijonov telefonov, kar je 6,5 telefona na sekundo.
  • Vsako leto Nokia vgradi v telefone 100 milijard sestavnih delov. V povprečju en telefon vsebuje okoli 400 komponent.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki