marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Nokia predstavila tri nove cenovno dostopne telefone


24.06.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je portfelju svojih naprav dodala tri nove cenovno dostopne mobilne telefone – Nokio C2-02, Nokio C2-03 in Nokio C2-06. Mary McDowell, vodja oddelka za mobilne telefone pri Nokii, je dejala: »Vsi trije telefoni pri brskanju po spletu, uporabi zemljevidov in sporočanju ponujajo najboljšo uporabniško izkušnjo na trgu. Z možnostjo izbiranja med zaslonom na dotik in tipkovnico smo zagotovili, da tudi cenovno dostopen telefon, ki bo naprodaj tako v različici Dual SIM kot v klasični različici z eno SIM-kartico, uporabnikom ponuja vse in je obenem enostaven za uporabo.«

Zemljevidi in še več

Nokia C2-03, tretji mobilni telefon s tehnologijo Dual SIM, ki ga je Nokia predstavila na trgu v zadnjem mesecu, se lahko pohvali z edinstvenimi Nokiinimi Dual SIM zmogljivostmi. Telefon omogoča prilagajanje nastavitev za do pet različnih SIM-kartic, s funkcijo Easy Swap pa lahko uporabnik zamenja SIM-kartico v nekaj sekundah brez izklapljanja telefona ali odstranjevanja baterije. Nokia C2-02 je telefon s podporo eni SIM-kartici, a podobnimi funkcijami ter možnostjo potisne pošte in že vključeno široko paleto ponudnikov storitev takojšnjega sporočanja. Nokia C2-06 pa bo dostopna v številnih svežih barvah, ki telefonu dodajo poseben pečat.

Vsi trije telefoni vsebujejo nove Nokia Zemljevide za Serijo 40, pri katerih so lokalni zemljevidi in znamenitosti že prednaloženi na telefon. Uporabniki lahko tako gledajo zemljevide in načrtujejo svojo pot tudi v načinu brez povezave ter na ta način zmanjšajo stroške prenosa podatkov prek mobilnega omrežja.

Internet za vse

Vsi trije telefoni ponujajo tudi odlično izkušnjo brskanja po spletu z brskalnikom Nokia Browser. Ta s tehnologijo stiskanja podatkov ohranja nizke stroške brskanja in obenem skrajša čas nalaganja posamezne spletne strani, kar koristi tako uporabnikom kot operaterjem. Brskalnik ob zagonu ponudi lokalizirano začetno stran, ki uporabniku omogoča takojšen dostop do najbolj relevantnih vsebin, zavihki pa olajšajo dostop do priljubljenih strani ali predhodno iskanih informacij.

»Želimo, da splet postane enostavno dostopen, hiter in cenovno dosegljiv za vse,« je nadaljevala Mary McDowell. »Tehnologija v ozadju brskalnika Nokia Browser omogoča hiter dostop do želenih informacij. Še posebej to velja za uporabnike, ki se šele spoznavajo z mobilnim internetom. Brskalnik Nokia Browser namreč ponuja relevantne lokalne vsebine, s katerimi celotna izkušnja postane še bolj osebna in prijetna.«

Vsi trije telefoni vključujejo tudi stereo FM-radio, avdio in video predvajalnik ter možnost razširitve spomina do velikosti 32 GB, kar omogoča shranjevanje na tisoče fotografij, videov in glasbenih datotek.

Ocenjena maloprodajna cena Nokie C2-02 in Nokie C2-03 pred davki in prispevki je približno 75 evrov, Nokie C2-06 pa 80 evrov. Vsi trije mobilni telefoni bodo na trg predvidoma prišli v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Dodatki za popolno glasbeno izkušnjo

Za vse tri nove telefone bodo na razpolago tudi številni dodatki, s katerimi bo glasbena izkušnja postala še bolj vznemirljiva. Brezžični prenosni zvočnik Nokia Play 360° ustvarja visokokakovosten zvok, ki enakomerno potuje v vse smeri. Tako zagotavlja kakovosten prenos zvoka ne glede na smer, iz katere uporabnik posluša predvajano glasbo. Brezžični glasbeni sprejemnik Nokia Wireless Music Receiver z ohranjanjem visoke kakovosti zvoka na domačem stereo predvajalniku predvaja glasbo z mobilnega telefona, prenosnega računalnika ali katere koli druge Bluetooth naprave. S slušalkami Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-111 pa lahko uporabniki uživajo ob kakovostnem brezžičnem poslušanju glasbe in jasnih telefonskih pogovorih prek mobilnega telefona.

Vsi navedeni dodatki bodo predvidoma na voljo v tretjem četrtletju leta 2011. Predvidena maloprodajna cena brezžičnega prenosnega zvočnika Nokia Play 360° je 149 evrov, brezžičnega glasbenega sprejemnika Nokia Wireless Music Receiver 59 evrov in slušalk Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-111 39 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki