marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Nokia objavila finančno poročilo za tretji kvartal 2008

Deli z ostalimi

25.10.2008
Objavil: Igor Prešeren

Nokia je objavila svoje finančno poročilo za tretjo četrtino letošnjega leta. V primerjavi z istim obdobjem v letu 2007, se je dobiček delničarjev zmanjšal, saj je profit za delnico padel iz lanskih 40 eurov na 29 eurov.

Ti prihodki izhajajo iz operativnega profita v vrednosti 1,46 miljarde evrov, kar je enako kot v drugem kvartalu 2008 in za 21 procentov manj kot v istem obdobju lani.

Nokia še poroča, da je bilo v tretjem kvartalu letošnjega leta prodanih 117,8 milijona njenih mobilnikov. To je približno 5 procentna rast prodaje.Kljub temu pa je tržni delež podjetja nekoliko upadel in tako znaša sedaj 38 procentov. Kar se tiče prihodnosti, Nokia v zadnjem kvartalu letošnjega leta pričakuje malce večjo rast industrijskega sektorja in napoveduje rast prodaje za 10,5 %.

Pa še ena novica za konec. Nokia je naznanila, da je v juliju podpisala pogodbo s podjetjem Qualcomm, s katero je pridobila lastništvo nad vsemi patenti omenjenega podjetja. Kupnina ki znaša 1,7 miljarde eurov, bo odplačana v roku naslednjih 15 let.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki