marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Nokia z novimi telefoni CDMA za razvijajoča se tržišča


02.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je predstavila dva nova mobilna telefona za omrežja CDMA, ki sta namenjena predvsem razvijajočim se tržiščem. Oba – tako klasično oblikovana Nokia 1255 kot tudi bolj drzno oblikovan preklopnik Nokia 2355 – se lahko pohvalita s tehnologijami, ki sicer niso običajne za mobilnike v njunem cenovnem razredu.

»Nokia dobro sodeluje z operaterji omrežij CDMA na vseh novo rastočih svetovnih trgih in veseli smo, da lahko prispevamo dva nova mobilna telefona iz naše serije, ki bosta zagotovo prispevala k zadovoljitvi specifičnih potreb njihovih uporabnikov«, je povedal Timo Ihamuotila, podpredsednik Nokia CDMA Business.
Poleg ključnega namena obeh mobilnikov Nokia 2355 in Nokia 1255, da zadovoljita osnovne potrebe uporabnikov na teh novo rastočih trgih, pa oba ponujata tudi veliko novih funkcij, ki bodo zagotovo prispevale k večji uporabi novih mobilnih tehnologij na teh tržiščih.

Nokia 1255: klasične vrednote
Cenovno ugodna Nokia 1255 kljub svoji majhnosti skriva izjemno veliko funkcij. Komaj 80-gramski mobilnik ponuja pripomočke, kot so prostoročno telefoniranje, snemalnik in koledar z opomniki.
Zabavne funkcije dopolnjujeta dve že naloženi igri, dvajset tonov za opozarjanje na klice in možnost izbiranja ohranjevalnikov zaslona. Nokia 1225 ponuja do štiri ure pogovorov in do deset dni stanja v pripravljenosti.

Ostale lastnosti so:
- 250 vpisov v telefonski imenik,
- tekstovna sporočila (SMS),
- štoparica in odštevalnik časa,
- vibra,
- priročen uporabniški vmesnik.

Nokia 2355: nizki stroški, visok učinek
Sledenje tradiciji Nokie o zagotavljanju uporabnih izdelkov v vseh tržnih segmentih je pripeljalo do Nokie 2355, 78-gramskega preklopnika z barvnim zaslonom.
Z barvnim zaslonom, ki podpira 65.000 barv (128x128 pik), vgrajenim radiem in bliskavico omogoča Nokia 2355 svojim uporabnikom edinstven nabor pripomočkov, obenem pa tudi možnost nalaganja vsebin BREW 1.2 ali Java MIDP 1.0, kot so toni za opozarjanje na klic, igre in ohranjevalniki zaslona.

Značilnosti Nokie 2355 so:
- tekstovna (SMS) in večpredstavnostna (MMS) sporočila,
- vgrajen zvočnik,
- iskalnik WAP 2.0,
- večglasno zvonjenje,
- koledar z opomnikom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki