marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Nokia z novimi oglaševalskimi storitvami

Deli z ostalimi

15.03.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri finski Nokiji so predkratkimi oznanili dve novi oglaševalski storitvi. Prva storitev Nokia Ad Service je usmerjena predvsem k oglaševanju mobilnih storitvev in aplikacij. Druga storitev Nokia Advertising Connector je namenjena za privatne storitve založnikov izven tovarne.

Nokia Ad Service

Storitev izpolnjuje različne tipe oglaševanja: oglaševalce pri razvijanju globalnih mobilnih kampanj, agencije pri mobilnem oglaševanju in pa založnike pri iskanju novih poslovnih modelov. Tipični mediji se pojavljajo v obliki interaktivnih vsebin, kot naprimer veliki reklamni naslovi pri brskljanju po spletu, reklame v aplikacijah in video posnetkih.

Storitev se je že zagnala v Evropi in sicer na interaktivnem marketinškem eventu ad:tech v Parizu.

Nokia Advertising Connector

Druga storitev omogoča mobilnikom dostavo točno določenih oglasov, ki bodo tesno povezani in optimizirani za specifične multimedijske aplikacije, kot je branje digitalnega časopisa, gledanje TV, poslušanje glasbe ali pri gledanju začrtane poti na načrtu.

Finci so omogočili dostop do aplikacije tudi ostalim ne-tovarniškim razvijalcem. S tem so prodajnim ekipam omogočile poseben oglaševalski mobilni kanal. Storitev omogoča tudi model CPA (strošek na dejanje), ki omogoči oglaševanje le tistih oglasov, katere je potrošnik izbral sam.

Ključni del platforme pa je uporaba t.i. easy-to-use poročanja in analitičnih orodij za založnike. Tako bodo slednji lahko upravljali z modelom ROI (povrnitev investicije). Nokia Advertising Connector pa bo tekel v večih pilotih v prihajajočih mesecih. Komercialno bo na voljo do konca leta 2007.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki