marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokia navigacija za hojo in vožnjo na pametnih telefonih odslej ponuja brezplačno


22.01.2010
Objavil: Dare Gliha

Nokia je najavila, da bo navigacija za hojo in vožnjo kot del nove različice Ovi Zemljevidov na njenih pametnih telefonih odslej brezplačna. Nokiina programska oprema za prenos prostorskih podatkov in navigacijo je bila oblikovana posebej za mobilno uporabo in temeljni na edinstveni hibridni tehnologiji.

Nova različica Ovi Zemljevidov, ki jo je mogoče na mobilno napravo naložiti na spletni strani www.nokia.com/maps, vključuje vse navigacijske storitve, ki jih potrebuje pešec ali voznik avtomobila, kot na primer glasovno vodenje zavoj-za-zavojem za 74 držav in v 46 jezikih, prometne informacije za več kot 10 držav in podrobne zemljevide za več kot 180 držav.

»Uporabo mobilne naprave za navigacijo želimo narediti tako domačo, kot je njena uporaba za pošiljanje sporočil ali fotografiranje. Prepričani smo, da bo nova možnost brezplačne uporabe najboljših zemljevidov z glasovnim vodenjem pomembno pripomogla k temu,« je pojasnil Anssi Vanjoki, izvršni podpredsednik Nokie. »Zakaj bi imeli več različnih naprav, ki delujejo v eni sami državi ali regiji? Raje jih združimo ter ponudimo brezplačno in po vsem svetu, pa bomo dobili nekaj, kar je resnično uporabno in nam pomaga, da se tako kot pešci kot med vožnjo z avtomobilom znajdemo v pravzaprav katerem koli mestu na svetu.«

Pet ključnih značilnosti, zaradi katerih so Ovi Zemljevidi edinstveni:

1. Ni skritih stroškov
Nova različica Ovi Zemljevidov vse zemljevide in kakovostne navigacijske storitve na ravni avtomobilskih navigacijskih sistemov, ki jih potrebujete, ponuja brezplačno in jih lahko obdržite ves čas delovanja pametnega telefona. Ne potrebujete nobenih dodatnih licenc za dodatne države, regije ali storitve, kot na primer prometne informacije ali raziskovalec mest. Odvisno od mreže operaterjev lahko nastanejo stroški za prenos podatkov.

2. Najboljša globalna pokritost
Svojo mobilno napravo vzamete s seboj, kamor koli na svetu greste, zato je kot standard na voljo glasovna navigacija za pešce in voznike za 74 držav in v 46 različnih jezikih, vključeni pa so tudi zemljevidi za več kot 180 držav. S tem so najboljši zemljevidi z najširšo svetovno pokritostjo na voljo brezplačno.

3. Omrežna povezava med navigacijo ni potrebna
Izognite se dragi in energijsko potratni omrežni povezavi z uporabo Nokiine edinstvene hibridne tehnologije. Zemljevidi so na vaš pametni telefon lahko prednaloženi, zato lahko Ovi Zemljevide uporabljate v načinu brez povezave. Tako privarčujete baterijo, navigacijski sistem pa bo še vedno deloval. Zlasti je to uporabno za tiste, ki jih skrbijo stroški prenosa podatkov v tujini, oziroma med potovanjem po območjih s slabo omrežno pokritostjo ali celo brez nje.

4. Edinstvena hibridna tehnologija
Ovi Zemljevidi so zgrajeni na napredni tehnologiji, imenovani hibridni vektorski zemljevidi. Vektorski zemljevidi so visoke kakovosti, a manjše podatkovne velikosti. Zemljevidi, naloženi ali p0sodobljeni prek omrežne povezave, so pol manjši kot zajetni bitni zemljevidi, ki jih uporabljajo drugi ponudniki mobilnih zemljevidov. Hibridna tehnologija zagotavlja, da so naloženi zemljevidi za razliko od ponudbe pri drugih ponudnikih shranjeni na napravi in na voljo za prihodnjo uporabo, z navigacijo pa lahko nadaljujete tudi, če izgubite omrežno povezavo.

5. Glasovno vodenje in prometne informacije
Glasovno vodenje zavoj-za-zavojem je brezplačno tako za voznike kot za pešce. Za voznike to vključuje pomoč pri izbiri poti, prometne informacije, opozorila na varnostne kamere in opozorila o omejitvi hitrosti. Za pešce pa to vključuje bližnjice skozi parke in cone za pešce v več kot 100 mestih po vsem svetu ter več kot 6000 3D orientacijskih znakov v več kot 200 mestih, da boste lažje ugotovili, kje natančno se nahajate.

Ovi Zemljevidi so trenutno na voljo za 10 mobilnih naprav Nokia, vključno s priljubljenimi napravami Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic in Nokia E72. Več pametnih telefonov Nokia se jim bo predvidoma pridružilo v prihajajočih tednih.

Od marca 2010 bodo novi pametni telefoni Nokia z vgrajenim GPS sprejemnikom na voljo z novo različico Ovi Zemljevidov, ki bo brezplačno vključevala prednaložen zemljevid za domačo državo, kakovostno navigacijo za hojo in vožnjo ter dostop do turističnih vodnikov Lonely Planet in Michelin.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki