marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Nokia za leto 2006 predvideva rekordno število prodanih mobilnikov

Deli z ostalimi

08.04.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Vodilni svetovni proizvajalec mobilnih telefonov za letošnje leto predvideva 15 % rast prodaje mobilnikov glede na lansko leto, ko je nove lastnike dobilo 795 milijonov aparatov.

Konkretna številka za letošnje leto se glasi 914 milijonov, kar pomeni, da bo skoraj polovica vseh uporabnikov mobilne telefonije na svetu v letošnjem letu kupila nov telefon.

Jorma Ollila, eden vodilnih mož finskega velikana, je na letnem simpoziju podjetja v Helsinkih govoril o širitvi uporabe mobilnih telefonov in preboju magične številke treh milijard uporabnikov v letu 2008 (mnoge analize so sprva predvidevale, da bo ta mejnik dosežen nekje do konca desetletja). Dodal je še, da bo 80 % na novo prispelih uporabnikov prihajalo iz razvijajočih se držav in rastočih trgov.

"Priča smo bili prvi dobi industrije, ki se bo nedvomno še razvijala in spreminjala", je še dodal.

Pričakovani priliv uporabnikov iz razvijajočih se trgov pa ima tudi temno plat (vsaj za Nokio in ostale proizvajalce mobilnikov), saj si ti lahko obetajo precej nižje marže od prodanih aparatov. Že sedaj se širijo govorice o nižanju cen aparatov do 15 $ za trge, kot je Indija, kar zna na globalni ravni povzročiti resne spremembe povprečnih stroškov na telefon. Sodeč po predvidevanjih Nokie, tudi v razvitem svetu obstaja ogromno tržišče za mobilne aparate. Pri 914 milijonov telefonov, kolikor znaša načrtovana prodaja, bodo veliko vlogo odigrali nadomestni telefoni, katere si bodo omislili že obstoječi uporabniki, ki želijo ostati v koraku s časom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki