marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Nokia za leto 2006 predvideva rekordno število prodanih mobilnikov

Deli z ostalimi

08.04.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Vodilni svetovni proizvajalec mobilnih telefonov za letošnje leto predvideva 15 % rast prodaje mobilnikov glede na lansko leto, ko je nove lastnike dobilo 795 milijonov aparatov.

Konkretna številka za letošnje leto se glasi 914 milijonov, kar pomeni, da bo skoraj polovica vseh uporabnikov mobilne telefonije na svetu v letošnjem letu kupila nov telefon.

Jorma Ollila, eden vodilnih mož finskega velikana, je na letnem simpoziju podjetja v Helsinkih govoril o širitvi uporabe mobilnih telefonov in preboju magične številke treh milijard uporabnikov v letu 2008 (mnoge analize so sprva predvidevale, da bo ta mejnik dosežen nekje do konca desetletja). Dodal je še, da bo 80 % na novo prispelih uporabnikov prihajalo iz razvijajočih se držav in rastočih trgov.

"Priča smo bili prvi dobi industrije, ki se bo nedvomno še razvijala in spreminjala", je še dodal.

Pričakovani priliv uporabnikov iz razvijajočih se trgov pa ima tudi temno plat (vsaj za Nokio in ostale proizvajalce mobilnikov), saj si ti lahko obetajo precej nižje marže od prodanih aparatov. Že sedaj se širijo govorice o nižanju cen aparatov do 15 $ za trge, kot je Indija, kar zna na globalni ravni povzročiti resne spremembe povprečnih stroškov na telefon. Sodeč po predvidevanjih Nokie, tudi v razvitem svetu obstaja ogromno tržišče za mobilne aparate. Pri 914 milijonov telefonov, kolikor znaša načrtovana prodaja, bodo veliko vlogo odigrali nadomestni telefoni, katere si bodo omislili že obstoječi uporabniki, ki želijo ostati v koraku s časom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki