marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nokia za leto 2006 predvideva rekordno število prodanih mobilnikov


08.04.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Vodilni svetovni proizvajalec mobilnih telefonov za letošnje leto predvideva 15 % rast prodaje mobilnikov glede na lansko leto, ko je nove lastnike dobilo 795 milijonov aparatov.

Konkretna številka za letošnje leto se glasi 914 milijonov, kar pomeni, da bo skoraj polovica vseh uporabnikov mobilne telefonije na svetu v letošnjem letu kupila nov telefon.

Jorma Ollila, eden vodilnih mož finskega velikana, je na letnem simpoziju podjetja v Helsinkih govoril o širitvi uporabe mobilnih telefonov in preboju magične številke treh milijard uporabnikov v letu 2008 (mnoge analize so sprva predvidevale, da bo ta mejnik dosežen nekje do konca desetletja). Dodal je še, da bo 80 % na novo prispelih uporabnikov prihajalo iz razvijajočih se držav in rastočih trgov.

"Priča smo bili prvi dobi industrije, ki se bo nedvomno še razvijala in spreminjala", je še dodal.

Pričakovani priliv uporabnikov iz razvijajočih se trgov pa ima tudi temno plat (vsaj za Nokio in ostale proizvajalce mobilnikov), saj si ti lahko obetajo precej nižje marže od prodanih aparatov. Že sedaj se širijo govorice o nižanju cen aparatov do 15 $ za trge, kot je Indija, kar zna na globalni ravni povzročiti resne spremembe povprečnih stroškov na telefon. Sodeč po predvidevanjih Nokie, tudi v razvitem svetu obstaja ogromno tržišče za mobilne aparate. Pri 914 milijonov telefonov, kolikor znaša načrtovana prodaja, bodo veliko vlogo odigrali nadomestni telefoni, katere si bodo omislili že obstoječi uporabniki, ki želijo ostati v koraku s časom.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki