marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Nokia na sejmu Mobile World Congress

Deli z ostalimi

27.02.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je danes na Svetovnem kongresu mobilne telefonije predstavila nove izdelke, storitve in partnerstva ter tako začrtala pot za leto 2012 in pokazala hitro uresničevanje svoje nove strategije.

Nova strateška smer se že kaže v uporabi sistema Windows Phone kot temeljne platforme za pametne telefone in velikih spremembah pri funkcijskih telefonih. Poleg tega Nokia z ustanovitvijo oddelka za lokacijske storitve in trgovino daje še večji poudarek tudi storitvam, ki temeljijo na trenutni lokaciji uporabnika.

»Pred enim letom smo objavili, da se Nokia v želji po razvoju izvrstnih mobilnih naprav podaja na novo pot,« je dejal Stephen Elop, predsednik in glavni izvršni direktor Nokie. »Danes s četrto napravo iz družine Lumia, pametnejšimi mobilnimi telefoni in vrsto novih storitev dokazujemo, da lahko spremenimo hitrost delovanja družbe Nokia.«

Družina Lumia se širi in postaja bolj dostopna
Nokia je s predstavitvijo Nokie Lumia 610, najcenejše naprave iz družine Lumia, razširila nabor naprav s sistemom Windows Phone. Prav tako bo omogočila širšo dostopnost Nokie Lumia 900, saj jo bo ponudila tudi na trgih izven ZDA.

Nokia 808 PureView začenja novo ero na področju fotografiranja s pametnimi telefoni
Nokia je danes začela tudi novo obdobje na področju fotografiranja s pametnimi telefoni višjega razreda. Nokia 808 PureView je prva naprava Nokia z ekskluzivno tehnologijo Nokia PureView, ki bo visokokakovostno izkušnjo fotografiranja v naslednjih letih omogočila na širokem naboru naprav Nokia. Nova Nokia 808 PureView združuje velik senzor ločljivosti 41 milijonov slikovnih pik, Carl Zeiss optiko in v Nokii razvito tehnologijo za nadvzorčenje slikovnih pik.

Asha napoveduje pametnejše funkcijske telefone
S predstavitvijo treh novih naprav iz družine Asha za ljudi, ki želijo mobilni telefon uporabljati za delo, izobraževanje in zabavo, je Nokia še bolj zabrisala ločnico med funkcijskimi in pametnimi telefoni. Nokia Asha 302 je QWERTY-naprava, razvita za urbane uporabnike in podjetnike. Kot prva naprava Serije 40 prinaša izkušnjo mobilne pisarne s potisno pošto ter sinhronizacijo koledarja in stikov v okviru aplikacije Mail for Exchange.
Nokia Asha 202 in 203 sta prilagojeni enostavnemu dostopanju do družbenih omrežij. Na telefone nižjega cenovnega razreda poleg zaslona na dotik prinašata še paket 40 brezplačnih iger družbe Electronic Arts. Nokia Asha 202 podpira tudi Nokiino tehnologijo dveh SIM-kartic s preprosto menjavo.

Dlje in hitreje
Nokia in Groupon načrtujeta, da bosta ponudila največje na lokaciji temelječe popuste na trgu. Ob tem je Nokia napovedala novo različico aplikacije Nokia Drive za sistem Windows Phone, ki bo navigacijo zavoj-za-zavojem v celoti podpirala tudi v načinu brez povezave. Aplikacija Nokia Drive si bo tudi zapomnila redne poti uporabnika, ga vnaprej opozorila na morebitne težave v prometu in samodejno spremenila pot, če bo to potrebno zaradi izogibanja prometnim zastojem.

Poleg tega Nokia načrtuje še različico aplikacije Nokia Transport za sistem Windows Phone. Nokia Transport omogoča načrtovanje poti od vrat do vrat s podzemno železnico, tramvajem, primestnim vlakom in avtobusom v več kot 500 mestih v 45 državah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki