marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nokia na sejmu Mobile World Congress


27.02.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je danes na Svetovnem kongresu mobilne telefonije predstavila nove izdelke, storitve in partnerstva ter tako začrtala pot za leto 2012 in pokazala hitro uresničevanje svoje nove strategije.

Nova strateška smer se že kaže v uporabi sistema Windows Phone kot temeljne platforme za pametne telefone in velikih spremembah pri funkcijskih telefonih. Poleg tega Nokia z ustanovitvijo oddelka za lokacijske storitve in trgovino daje še večji poudarek tudi storitvam, ki temeljijo na trenutni lokaciji uporabnika.

»Pred enim letom smo objavili, da se Nokia v želji po razvoju izvrstnih mobilnih naprav podaja na novo pot,« je dejal Stephen Elop, predsednik in glavni izvršni direktor Nokie. »Danes s četrto napravo iz družine Lumia, pametnejšimi mobilnimi telefoni in vrsto novih storitev dokazujemo, da lahko spremenimo hitrost delovanja družbe Nokia.«

Družina Lumia se širi in postaja bolj dostopna
Nokia je s predstavitvijo Nokie Lumia 610, najcenejše naprave iz družine Lumia, razširila nabor naprav s sistemom Windows Phone. Prav tako bo omogočila širšo dostopnost Nokie Lumia 900, saj jo bo ponudila tudi na trgih izven ZDA.

Nokia 808 PureView začenja novo ero na področju fotografiranja s pametnimi telefoni
Nokia je danes začela tudi novo obdobje na področju fotografiranja s pametnimi telefoni višjega razreda. Nokia 808 PureView je prva naprava Nokia z ekskluzivno tehnologijo Nokia PureView, ki bo visokokakovostno izkušnjo fotografiranja v naslednjih letih omogočila na širokem naboru naprav Nokia. Nova Nokia 808 PureView združuje velik senzor ločljivosti 41 milijonov slikovnih pik, Carl Zeiss optiko in v Nokii razvito tehnologijo za nadvzorčenje slikovnih pik.

Asha napoveduje pametnejše funkcijske telefone
S predstavitvijo treh novih naprav iz družine Asha za ljudi, ki želijo mobilni telefon uporabljati za delo, izobraževanje in zabavo, je Nokia še bolj zabrisala ločnico med funkcijskimi in pametnimi telefoni. Nokia Asha 302 je QWERTY-naprava, razvita za urbane uporabnike in podjetnike. Kot prva naprava Serije 40 prinaša izkušnjo mobilne pisarne s potisno pošto ter sinhronizacijo koledarja in stikov v okviru aplikacije Mail for Exchange.
Nokia Asha 202 in 203 sta prilagojeni enostavnemu dostopanju do družbenih omrežij. Na telefone nižjega cenovnega razreda poleg zaslona na dotik prinašata še paket 40 brezplačnih iger družbe Electronic Arts. Nokia Asha 202 podpira tudi Nokiino tehnologijo dveh SIM-kartic s preprosto menjavo.

Dlje in hitreje
Nokia in Groupon načrtujeta, da bosta ponudila največje na lokaciji temelječe popuste na trgu. Ob tem je Nokia napovedala novo različico aplikacije Nokia Drive za sistem Windows Phone, ki bo navigacijo zavoj-za-zavojem v celoti podpirala tudi v načinu brez povezave. Aplikacija Nokia Drive si bo tudi zapomnila redne poti uporabnika, ga vnaprej opozorila na morebitne težave v prometu in samodejno spremenila pot, če bo to potrebno zaradi izogibanja prometnim zastojem.

Poleg tega Nokia načrtuje še različico aplikacije Nokia Transport za sistem Windows Phone. Nokia Transport omogoča načrtovanje poti od vrat do vrat s podzemno železnico, tramvajem, primestnim vlakom in avtobusom v več kot 500 mestih v 45 državah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki