marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokia N95 prejela prestižno nagrado »TIPA 2007«


27.04.2007
Objavil: Thomas Bergant

Družba Nokia je objavila, da je multimedijski računalnik Nokia N95 prejel nagrado 'Evropska mobilna slikovna naprava 2007' združenja TIPA (Technical Image Press Association), največjega evropskega združenja fotografskega in video tiska.

"Majhno mobilno čudo in kamera obenem," je multimedijski računalnik Nokia N95 požel pohvale na račun svoje izvrstne slikovne funkcionalnosti ter na osnovi primerjav funkcij s tistimi pri samostojnih kamerah. Sodniška komisija je upoštevala funkcije kot so samodejno ostrenje za ostre, velike posnetke, prava mehanska zaklopka za preprečevanje izkrivljanj, optika Carl Zeiss z lečami Tessar, ki omogoča ostrenje od blizu in do 20x digitalna povečava za oddaljene predmete. Komisija je prav tako pohvalila izjemne avdio, video in spletne zmogljivosti naprave ter njeno GPS funkcionalnost.

"Ta nagrada utrjuje našo vodilno vlogo in zavezanost razvijanju konvergenčnosti v mobilni industriji," je dejal Jonas Geust, vodja oddelka Nokia Nseries Players Category pri poslovni skupini Multimedia, Nokia. "Zelo smo veseli, ker je Nokia N95 bila deležna priznanja kot odlična slikovna naprava in verjamemo, da je sedaj, ko uporabnikom ponujamo resnične multimedijske računalnike, kot so naprave iz palete Nseries, naposled nastopil čas, ko ljudem več ni potrebno uporabljati večjega števila naprav."

Funkcije Nokie N95 vključujejo:
- digitalno kamero z ločljivostjo 5 milijonov pik in optiko Carl Zeiss,
- možnost ustvarjanja fotografij primernih za natis in video posnetkov v DVD kakovosti,
- edinstveno dvosmerno drsno obliko z namenskimi medijskimi tipkami,
- podporo združljivim pomnilniškim karticam microSD velikosti do 2GB,
- povezavi WLAN in HSDPA za visoke hitrosti nalaganja vsebin,
- vgrajeni sistem GPS in dostop do zemljevidov za več kot 100 držav,
- možnost nakupa dodatnih funkcij, kot so mestni vodniki in glasovno vodena navigacija.

TIPA je bila ustanovljena leta 1991 kot neodvisno in neprofitno združenje evropskih fotografskih in video revij. Trenutno združuje 31 revij iz dvanajstih držav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki