marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Nokia z multi-touch zasloni?

Deli z ostalimi

18.10.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Predstavniki družbe Nokia so takoj po izdaji novega uporabniškega vmesnika, namenjenega mobilnikom z na dotik občutljivimi zasloni, potrdili govorice, da že delajo na prihodnjih napravah, pri katerih ne izključujejo možnosti uporabe multi-touch zaslonov, kakršnega poznamo iz mobilnega telefona Apple iPhone 3G.

Čeprav operacijski sistem S60 pete generacije podpira zgolj »navadne« zaslone na dotik, pa je Nokiin tržnik Matti Vanska piznal, »da preučujejo druge tehnologije na dotik občutljivih zaslonov za prihodnje mobilne naprave.«

Navadni zasloni na dotik so občutljivi na dotik in jih uporabniki lahko uporabljajo z mokrimi rokami, dolgimi nohti in tudi, če nosijo rokavice. Omogočajo tudi uporabo »stylusa«, pisala za tipkanje po zaslonu, kot ga bo imela Nokia 5800 XpressMusic.

Zasloni, ki zaznavajo več dotikov hkrati, poznani iz mobilnikov iPhone, zahtevajo dotik s prstom, a hkrati ponujajo možnost uporabe z večimi dotiki hkrati (multi-touch).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki