marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 v Slovenijo prihajata na začetku aprila


22.03.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je sporočila, da bosta Nokia [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-lumia-800.html]Lumia 800[/url] in Nokia [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-lumia-710.html]Lumia 710[/url] v Sloveniji naprodaj od začetka aprila. Prva pametna telefona Nokia s sistemom Windows Phone bosta sprva na razpolago pri Mobitelu in Si.mobilu. Vsi drugi partnerji bodo sledili postopoma.

Priporočena maloprodajna cena Nokie Lumia 800 z vključenim DDV je 549 evrov, Nokie Lumia 710 pa 349 evrov. V ponudbah operaterjev se bodo cene za oba nova telefona pričele pri enem evru. Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 sta prva rezultata dolgoročnega strateškega partnerstva Nokie in Microsofta, v okviru katerega bo Nokia sistem Windows Phone uporabljala kot temeljno platformo za svoje pametne telefone.

»Pred samo enim letom je Nokia predstavila svojo novo strategijo. In čeprav smo velik del sprememb že izvedli, prehod še vedno poteka. Vesel sem, da lahko kot del nove Nokie napovem pričetek prodaje telefonov Nokia Lumia v Sloveniji. Za nas je to pomemben korak. Zato smo zadovoljni, da potrošniki z nestrpnostjo pričakujejo nove telefone. Prav tako nas veseli odziv operaterjev in razvijalcev aplikacij. Prepričani smo, da bodo uporabniki v regiji cenili preprosto in celovito uporabniško izkušnjo ter eleganten dizajn prvih dveh pametnih telefonov Nokia Lumia,« je dejal Alberto Matrone, podpredsednik Nokie za srednjo in vzhodno Evropo.

»Predstavitev novih pametnih telefonov Nokia v Sloveniji je nov dokaz tega, kaj vse je mogoče, če se povežeta vodilna proizvajalca programske opreme in naprav za mobilne komunikacije. Pred enim letom je bilo naše zavezništvo zgolj črka na papirju, danes pa slovenskim uporabnikom z velikim veseljem in ponosom že predstavljamo izjemne pametne telefone z operacijskim sistemom Windows Phone. Prepričani smo, da bodo vrhunsko industrijsko oblikovanje, trgovina z več kot 60.000 aplikacijami ter hiter in intuitiven operacijski sistem navdušili tudi vas,« je povedala Biljana Weber, generalna direktorica Microsofta Slovenija.

Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 – prvi napravi Nokia s sistemom Windows Phone

»Prva pametna telefona Nokia s sistemom Windows Phone slovenskim uporabnikom prinašata širok nabor novih izkušenj. »Slovenija je evropska zvezda, ko govorimo o razširjenosti pametnih telefonov in mobilnem življenjskem stilu. Počaščen sem, da lahko pričetek prodaje telefonov Nokia Lumia v Sloveniji najavim za začetek aprila. Z Nokio Lumia 800 in Nokio Lumia 710 na trg prinašamo pametna telefona, ki izstopata iz množice. Lepa in edinstvena sta ne samo zaradi barv in oblike, ampak tudi zaradi zmogljive kamere in Nokia Zemljevidov. Naprave Nokia Lumia s sistemom Windows Phone ponujajo celovit mobilni ekosistem, ki zajema vse od poslovnih aplikacij do iger in aplikacij za zabavo,« je dejal Martin-Hannes Giesswein, generalni direktor Nokie za Avstrijo, Hrvaško, Slovenijo ter Bosno in Hercegovino.

»Naše izkušnje z razvojem platform so tisti temelj, ki nam omogoča, da našim uporabnikom in partnerjem omogočimo več izbire, več priložnosti ter preprosto boljše in bolje povezane izkušnje. V slovenskem Microsoftu tudi aktivno podpiramo razvoj domačih aplikacij. V spletni trgovini za mobilne aplikacije Windows MarketPlace jih je že več kot 70, do danes pa beležimo preko 110.000 prenosov le-teh,« je dodala Biljana Weber, generalna direktorica Microsofta Slovenija.

Nokia Lumia 800 prinaša osupljivo oblikovanje, živahne barve ohišja ter najboljšo izkušnjo uporabe interneta in družbenih omrežij. Uporabniki lahko namreč do družbenih omrežij dostopajo z enim samim dotikom, preprosto združujejo stike v skupine in sporočila v pogovore ter brskajo po internetu z brskalnikom Internet Explorer 9. Ukrivljen 9,4-centimetrski (3,7-palčni) AMOLED zaslon ClearBlack se pri Nokii Lumia 800 neopazno združi z minimalistično oblikovanim ohišjem. Za hitro delovanje pametnega telefona skrbita procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo za pospeševanje strojne opreme in grafični procesor. Nokia Lumia 800 uporabnikom omogoča takojšnjo skupno rabo posnetkov, narejenih s kamero s Carl Zeiss optiko, in predvajanje video posnetkov v kakovosti HD. Za shranjevanje fotografij in glasbe imajo uporabniki na razpolago 16 GB notranjega uporabniškega spomina in dodaten brezplačen prostor v okviru storitve SkyDrive. Priporočena maloprodajna cena Nokie Lumia 800 z vključenim DDV je 549 EUR.

Nokia Lumia 710 z zamenljivim zadnjim pokrovčkom in tisoči aplikacij omogoča prilagajanje potrebam in željam uporabnika. Ustvarjena je za hitro upravljanje z družbenimi omrežji, takojšnje deljenje fotografij z drugimi in najboljšo izkušnjo brskanja po internetu z brskalnikom Internet Explorer 9. Nokia Lumia 710 je dostopna v črni in beli barvi, z zadnjimi pokrovčki v črni, beli, svetlo modri, vijolični in rumeni barvi. Tako kot Nokio Lumia 800 tudi Nokio Lumia 710 poganjata procesor hitrosti 1,4 GHz s tehnologijo pospeševanja strojne opreme in grafični procesor. Nokia Lumia 710 tako po dostopni ceni prinaša izjemne zmogljivosti. Njena priporočena maloprodajna cena z vključenim DDV je 349 EUR.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki