marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nokia Lumia 520 na voljo v Sloveniji


10.07.2013
Objavil: Dare Gliha

Od druge polovice julija naprej bo tudi v Sloveniji na voljo Nokia Lumia 520. Priporočena maloprodajna cena z vključenim DDV je 199 evrov, kar pomeni, da gre za najcenejši pametni telefon Nokia z operacijskim sistemom Windows Phone.

Napravo odlikujejo operacijski sistem Windows Phone 8, možnost upravljanja zaslona z rokavicami in vgrajena digitalna leča za še boljše zajete fotografije. Telefon bo na voljo pri operaterjih in ostalih prodajalcih.

Nokia Lumia 520 je bolj zabaven pametni telefon, ki nudi vse, kar uporabnik potrebuje za zabavo in tudi resnejša opravila. Poganja ga procesor 1 GHz dual core in ima operacijski sistem Windows Phone 8. Prek živih ploščic, ki se sprotno osvežujejo na začetnem zaslonu, je uporabnik vedno v stiku z dogajanjem okrog njega. Polne različice programske opreme Outlook, Word, Excel in PowerPoint pa uporabniku omogočajo opravljanje dela tudi izven pisarne. Tudi sinhronizacija naprave z računalnikom je enostavna, saj ima uporabnik na voljo 7 GB brezplačnega prostora v okviru storitve SkyDrive.

Izjemno občutljiv 4-palčni (10,16-centimetrski) zaslon omogoča uporabo naprave z rokavicami ali nohti. Tipkanje, pisanje sporočil in brskanje po spletu je tako lažje in priročnejše kot kdaj koli prej. Vgrajena digitalna leča naredi fotografije, zajete s pametnim telefonom Nokia Lumia 520, še bolj osupljive. Z lečo Cinemagraph je fotografijam namreč mogoče dodati gibanje, medtem ko lahko s funkcijo Smart Shoot uporabnik zajame več fotografij z enim samim klikom. To mu omogoča, da enostavno pride do popolnega posnetka.

Brezplačna glasba in navigacija

Storitev Nokia Mix Radio omogoča poslušanje več kot 150 vnaprej pripravljenih glasbenih seznamov, ki jih je mogoče prednaložiti in poslušati tudi brez internetne povezave. Vsak uporabnik lahko naredi svoj seznam predvajanja, enostavno pa lahko sezname deli še s prijatelji prek socialnih omrežij, po elektronski pošti ali prek kratkega sporočila.

Nokia Lumia 520 omogoča brezplačno navigacijo s pomočjo zemljevidov HERE. Uporabnik samo vtipka lokacijo in zemljevidi HERE poiščejo najhitrejšo pravo pot do cilja. Med vožnjo je na voljo glasovna navigacija »zavoj za zavojem«. Funkcija HERE Transit pa v mestih najde najhitrejši način za doseganje želenega cilja z uporabo javnih prevoznih sredstev, ob tem pa upošteva tudi vozne rede in izračun hoje.

Uporabnik s pametnim telefonom Nokia Lumia 520 dobi cenovno dostopen telefon z obilico brezplačne glasbe in navigacijo. Za pametni telefon pa je na voljo tudi veliko dodatkov, kot sta priročni prenosni polnilec in zvočnik JBL. Nokia Lumia 520 bo na voljo v rumeni, modri, beli in rdeči barvi.

Več o telefonu Nokia Lumia 520.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki