marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Jarmo Lehtonen, vodja oblikovalcev Nokia-Enterprise Solutions v Ljubljani


27.10.2005
Objavil: Thomas Bergant

V sklopu razstave Tapia Wirkkale, enega najvidnejših oblikovalcev 20. stoletja, bo predstavil svoj pogled na sodobno industrijsko oblikovanje in oblikovanje mobilnih telefonov Jarmo Lehtonen, vodja oblikovalcev v družbi Nokia Corporation/Enterprise Solutions.

Jarmo Lehtonen oblikuje mobilne telefone blagovne znamke Nokia že od leta 1998, zanje pa je prejel tudi že precej nagrad. Obisk Lehtonena je prva tovrstna predstavitev Nokie in z njo povezanega sodobnega finskega oblikovanja v Sloveniji. Predavanje bo v ponedeljek, 7. novembra 2005 ob 18. uri na gradu Fužine v Ljubljani. Predavanje bo v angleščini in bo brezplačno.

Nokia veliko pozornosti posveča tako uporabnosti kot tudi zunanji podobi svojih telefonov, saj le harmonija obojega pripelje do popolnega zadovoljstva uporabnika. Že v preteklosti, ko so bili telefoni brez izjeme temnih barv, je Nokia prva poslala na tržišče telefon, ki ga je bilo mogoče dobiti v pisani paleti različnih barv. Nokia vseskozi teži k uporabni in priročni obliki na eni strani ter atraktivnemu in elegantnemu oblikovanju na drugi. Danes paleto telefonov Nokia odlikujejo različni stili, ki zadovoljujejo najrazličnejše želje in potrebe tudi najbolj zahtevnih uporabnikov. Zadnji oblikovalski dosežek je nedvomno Nokia 8800, mobilni telefon iz prestižnega razreda, ki ga poleg napredne tehnologije odlikujejo izbrani materiali, vrhunska oblika, izbrani postopki izdelave in dodelanost detajlov. Pred nekaj dnevi pa je Nokia v Firencah predstavila še novo kolekcijo modnih telefonov L'Amour, ki jo odlikujejo trendovske barve letošnje jeseni in zime ter mešanica kulturnih vplivov, ki se odraža na vzorcih in izbranih materialih.

Jarmo Lehtonen, eden vodilnih oblikovalcev pri družbi Nokia Corporation, bo spregovoril o sodobnem industrijskem oblikovanju in oblikovanju mobilnih telefonov, ki dandanes postajajo nepogrešljivi del vsakdana – ne le kot nepogrešljivo komunikacijsko orodje, ampak predvsem kot dopolnilo in hkrati izraz osebnega stila sodobnega človeka. Mobilni telefon je namreč že zdavnaj prerasel svojo osnovno funkcijo – glasovno komunikacijo. Danes uporabnik mobilnega telefona z izbiro modela mobilnika, pa tudi njegovo barvo, uporabljenimi materiali in ostalimi dodatki, sporoča svoj življenjski stil.

Jarmo Lehtonen – biografija
Jarmo Lehtonen trenutno dela kot vodja oblikovalcev v družbi Nokia / Enterprise Solutions. Odgovoren je za razvoj oblikovnih strategij posameznih modelov mobilnih telefonov in tudi za celostno razvojno strategijo poslovne kategorije. Trenutno dela v Rimu.

Jarmo Lehtonen se je kot višji industrijski oblikovalec pridružil podjetju Nokia v letu 1998 in odtlej delal na različnih oblikovalskih pozicijah. Prejel je številna priznanja na področju oblikovanja, tudi posebno priznanje Fennia Design Prize 2003 za telefon Nokia 5210, nagrado Materialica 2003 Design Award in srebno nagrado IF Design Award 2003 za telefon Nokia 8910. S svojim oblikovalskim timom je prejel tudi nagrado Red Dot Design Award za Design Team of the Year 2003.

Jarmo Lehtonen je diplomiral za Fakulteti za umetnost in oblikovanje v Helsinkih na Finskem, kasneje je pridobil naziv magistra umetnosti na področju industrijskega oblikovanja, notranje arhitekture in opreme ter oblikovanja stekla.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki