marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Nokia izgublja tržni delež na brezžičnem segmentu

Deli z ostalimi

13.11.2009
Objavil: Dare Gliha

Še lani je Nokia imela kar 50 odstotni tržni delež v segmentu Wi-Fi mobilnikov, sedaj pa se je ta delež precej zmanjšal. V enakem obdobju glede na lani so izgubili kar 10 odstotkov trga, vsaj po besedah raziskovalcev podjetja In-Stat.

»Priljubljenost Wi-Fi mobilnikov je velika predvsem zaradi izboljšane uporabniške izkušnje, hkrati pa pomaga razbremeniti mobilno omrežje, saj prenos podatkov poteka preko brezplačnih ali domačih brezžičnih omrežij,« je povedala Victoria Fodale, analitičarka pri In-Statu. »Čeprav so bila podjetja sprva tista, ki so poganjala mobilno Wi-Fi tržišče, je Apple z iPhone-om prodrl tudi na ostali trg. Zato tudi ne čudi, da so v enakem obdobju zabeležili velik porast prodaje,« je še dodala.

In-Statova raziskava je pokazala sledeče:

• Uporaba »vročih točk« se je povečala z večanjem prodaje Wi-Fi mobilnikov
• Možnost uporabe VOIP-a preko Wi-Fi omrežja pridobiva čedalje več privržencev
• Število Wi-Fi mobilnikov se bo več kot podvojilo v naslednjih dveh letih
• V prvi polovici leta 2009 je bilo predstavljenih 121 mobilnikov, ki imajo vgrajen Wi-Fi, kar je skoraj toliko, kot je bilo predstavljenih v celem letu 2008

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki