marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Nokia izgublja tržni delež na brezžičnem segmentu

Deli z ostalimi

13.11.2009
Objavil: Dare Gliha

Še lani je Nokia imela kar 50 odstotni tržni delež v segmentu Wi-Fi mobilnikov, sedaj pa se je ta delež precej zmanjšal. V enakem obdobju glede na lani so izgubili kar 10 odstotkov trga, vsaj po besedah raziskovalcev podjetja In-Stat.

»Priljubljenost Wi-Fi mobilnikov je velika predvsem zaradi izboljšane uporabniške izkušnje, hkrati pa pomaga razbremeniti mobilno omrežje, saj prenos podatkov poteka preko brezplačnih ali domačih brezžičnih omrežij,« je povedala Victoria Fodale, analitičarka pri In-Statu. »Čeprav so bila podjetja sprva tista, ki so poganjala mobilno Wi-Fi tržišče, je Apple z iPhone-om prodrl tudi na ostali trg. Zato tudi ne čudi, da so v enakem obdobju zabeležili velik porast prodaje,« je še dodala.

In-Statova raziskava je pokazala sledeče:

• Uporaba »vročih točk« se je povečala z večanjem prodaje Wi-Fi mobilnikov
• Možnost uporabe VOIP-a preko Wi-Fi omrežja pridobiva čedalje več privržencev
• Število Wi-Fi mobilnikov se bo več kot podvojilo v naslednjih dveh letih
• V prvi polovici leta 2009 je bilo predstavljenih 121 mobilnikov, ki imajo vgrajen Wi-Fi, kar je skoraj toliko, kot je bilo predstavljenih v celem letu 2008

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki