marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nokia išče novo melodijo Nokia Tune


07.09.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila natečaj, s katerim želi spodbuditi kreativnost množic pri iskanju novih različic prepoznavne melodije zvonjenja Nokia Tune. V okviru natečaja lahko vsakdo sestavi svojo različico melodije in jo objavi na spletni strani [url=http://nokiatune.audiodraft.com]http://nokiatune.audiodraft.com[/url]. Na strani je možno tudi poslušati vse prijavljene predloge in glasovati za najljubše.

Nokia Tune izvira iz skladbe Veliki valček (Gran Vals) španskega skladatelja Francisca Tárrege (1852-1909). Kot melodija zvonjenja na mobilnih telefonih Nokia je bila prvič uporabljena leta 1994 pri seriji Nokia 2100. Nokia Tune je v nekaj manj kot dvajsetih letih obstoja postala ena najbolj predvajanih melodij na svetu, kot privzeta melodija zvonjenja pa je bila uporabljena na več sto milijonih naprav Nokia. Po nekaterih ocenah melodija Nokia Tune zabeleži več kot milijardo predvajanj v enem dnevu.

Kako sodelovati?

Nokia v sodelovanju s podjetjem AudioDraft, strokovnjakom za uporabi moči množic za zvočno ustvarjanje, išče svežo, izrazito, izvirno in domiselno, a še vedno značilno Nokiino melodijo. Sodelujoči lahko poskušajo ustvarjati na podlagi stare in nove melodije Nokia Tune, ustvarijo pa lahko tudi svoje dele skladbe, zvoke in aranžma. Ustvarjena melodija ne sme biti daljša kot 30 sekund. Zadnji rok za oddajo melodije je 2. oktober 2011.

Finalni izbor

Pet melodij, ki bodo zbrale največje število glasov oziroma bodo najbolj všeč uporabnikom, se bo uvrstilo v finalni izbor. Prav tako se bo v finalni izbor uvrstilo pet melodij po izboru žirije, ki bo nato med desetimi finalisti izbrala zmagovalno melodijo. Žirijo bodo sestavljali nekateri uveljavljeni strokovnjaki na področju avdio znamčenja. Člani žirije so tako tudi:

• Kai Bronner, eden soustanoviteljev Audio Branding Academy;
• Julian Treasure, poznan po svojih govorih na konferencah TED in avtor publikacije »Sound Business«;
• Mark Dewings, vodja znamčenja in tržnega komuniciranja pri podjetju SoundCloud.

Med člani sedemčlanske žirije bo tudi Marko Ahtisaari, starejši podpredsednik za oblikovanje družbe Nokia.

Nagrade

Zmagovalna melodija bo prednaložena na približno 100 milijonov naprav izbranih modelov mobilnih telefonov Nokia, predstavljenih v letu 2012. Poleg tega bo zmagovalna melodija na razpolago v Ovi Trgovini, vključena pa bo tudi v Nokiin Brand Book. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 10.000 USD.

Žirija bo med finalnimi melodijami izbrala še pet melodij, ki bodo prav tako dostopne v Ovi Trgovini. Avtorji teh melodij bodo prejeli nagrado v višini 1.000 USD.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki