marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

članki

Intel, Nokia in Nokia Siemens Networks sodelujejo pri omrežju WiMAX

Deli z ostalimi

29.09.2007
Objavil: Dare Gliha

V okviru dejavnosti, da se zagotovi globalna medsebojna združljivost mobilnih WiMAX brezžičnih izdelkov z drugimi izdelki, je podjetje Intel sporočilo, da skupaj s podjetji Nokia in Nokia Siemens Networks preizkuša združljivost prihajajoče Intelove silicijske tehnologije WiMAX za prenosnike in mobilne internetne naprave, Nokiine WiMAX naprave in WiMAX infrastrukturno opremo podjetja Nokia Siemens Networks.

Nokia je sporočila, da bo Intelovo WiMAX silicijsko rešitev z razvojnim imenom »Baxter Peak«, ki je zasnovana posebej za mobilne internetne naprave in naprave zabavne elektronike, uporabila v prihajajoči seriji tabličnih računalnikov Nokia Nseries Internet Tablets. Te naprave bodo med prvimi odprtimi internetnimi napravami s podporo za omrežje WiMAX, ki jih bodo začeli prodajati prihodnje leto.

»WiMAX omogoča mobilni internet ter prejemanje vsebin na različnih novih mobilnih napravah pri hitrostih širokopasovnega interneta, naša rešitev Baxter Peak pa je zasnovana posebej za te razburljive nove naprave,« je povedal Raviv Melamed, generalni direktor Intelove skupine Mobile Wireless Group. »Intel, Nokia in Nokia Siemens Networks prepoznavajo svojo kolektivno odgovornost pri tem, da uporabniki v celoti izkoristijo vse možnosti, ki jih nudi omrežje WiMAX. Preprosto povedano, infrastruktura za omrežja in naprave, ki dostopajo do teh omrežij, morajo delovati povsem integrirano.«

»WiMAX bo uporabnikom v praksi na poti omogočil uživanje v priljubljenih dejavnostih na internetu – naj bo to gledanje video zapisov, prenašanje glasbe ali iskanje informacij – brez izgube kakovosti,« je povedal Ari Virtanen, podpredsednik podjetja Nokia Multimedia.

Nokia bo tako v svojih internetnih tabličnih računalnikih od leta 2008 uporabljala Intelovo silicijsko tehnologijo WiMAX

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki