marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Intel, Nokia in Nokia Siemens Networks sodelujejo pri omrežju WiMAX

Deli z ostalimi

29.09.2007
Objavil: Dare Gliha

V okviru dejavnosti, da se zagotovi globalna medsebojna združljivost mobilnih WiMAX brezžičnih izdelkov z drugimi izdelki, je podjetje Intel sporočilo, da skupaj s podjetji Nokia in Nokia Siemens Networks preizkuša združljivost prihajajoče Intelove silicijske tehnologije WiMAX za prenosnike in mobilne internetne naprave, Nokiine WiMAX naprave in WiMAX infrastrukturno opremo podjetja Nokia Siemens Networks.

Nokia je sporočila, da bo Intelovo WiMAX silicijsko rešitev z razvojnim imenom »Baxter Peak«, ki je zasnovana posebej za mobilne internetne naprave in naprave zabavne elektronike, uporabila v prihajajoči seriji tabličnih računalnikov Nokia Nseries Internet Tablets. Te naprave bodo med prvimi odprtimi internetnimi napravami s podporo za omrežje WiMAX, ki jih bodo začeli prodajati prihodnje leto.

»WiMAX omogoča mobilni internet ter prejemanje vsebin na različnih novih mobilnih napravah pri hitrostih širokopasovnega interneta, naša rešitev Baxter Peak pa je zasnovana posebej za te razburljive nove naprave,« je povedal Raviv Melamed, generalni direktor Intelove skupine Mobile Wireless Group. »Intel, Nokia in Nokia Siemens Networks prepoznavajo svojo kolektivno odgovornost pri tem, da uporabniki v celoti izkoristijo vse možnosti, ki jih nudi omrežje WiMAX. Preprosto povedano, infrastruktura za omrežja in naprave, ki dostopajo do teh omrežij, morajo delovati povsem integrirano.«

»WiMAX bo uporabnikom v praksi na poti omogočil uživanje v priljubljenih dejavnostih na internetu – naj bo to gledanje video zapisov, prenašanje glasbe ali iskanje informacij – brez izgube kakovosti,« je povedal Ari Virtanen, podpredsednik podjetja Nokia Multimedia.

Nokia bo tako v svojih internetnih tabličnih računalnikih od leta 2008 uporabljala Intelovo silicijsko tehnologijo WiMAX

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki