marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Nokia in Microsoft pametnim telefonom s Symbian Belle dodajata najsodobnejše poslovne rešitve


14.09.2011
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila prihajajoče posodobitve operacijskega sistema Symbian Belle, s katerimi bodo najsodobnejši pametni telefoni Nokia postali prave mobilne pisarne. Brezplačne posodobitve – združene pod imenom Microsoft Apps – prinašajo nabor Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti, združljivih s pametnimi telefoni Nokia.

Nove aplikacije dopolnjujejo razumljive varnostne in upravljavske funkcije, ki so že na razpolago v Symbian Belle, in za svoje delovanje ne zahtevajo dodatne infrastrukture. Microsoftove aplikacije prinašajo poslovne prednosti prvim napravam z operacijskim sistemom Symbian Belle in pomembno dodano vrednost obstoječim poslovnim uporabnikom Nokie, ki se bodo odločili za posodobitev programske opreme svojega pametnega telefona na operacijski sistem Symbian Belle.

»Za ljudi po vsem svetu je delo pomemben del življenjskega sloga,« je povedala Purnima Kochikar, podpredsednica za poslovno mobilnost pri družbi Nokia. »Na podoben način, kot Symbian Belle širi možnosti za vsakdanjo družbeno interakcijo, smo želeli razširiti tudi možnosti posameznikov in podjetji za urejanje službenega življenja. Aplikacije Microsoft® Apps so tako še en primer zavezanosti Nokie k nadaljnjemu zagotavljanju vrednosti in inovacij za uporabnike operacijskega sistema Symbian.«

»Microsoftove aplikacije za izboljšanje učinkovitosti bodo uporabnikom pametnih telefonov Nokia z operacijskim sistemom Symbian omogočile dostopanje do dokumentov in storitev v okolju Microsoft Office tudi na poti,« je dejal Pat Fox, vodja za marketing in načrtovanje na področju Microsoft Office pri družbi Microsoft.

Paket aplikacij Microsoft® Apps – ponekod bo na razpolago že v zadnjem četrtletju leta 2011, širše pa na začetku leta 2012 – v operacijski sistem Symbian Belle prinaša orodja za sodelovanje in boljšo produktivnost. Med njimi so tudi aplikacije Microsoft® Lync™ 2010 Mobile, Microsoft OneNote™, Microsoft PowerPoint® Broadcast in Microsoft Document Connection (omogoča tudi dostop do aplikacije Microsoft SharePoint). Nadgradnja v prvi polovici leta 2012 bo vsebovala še Microsoft Word, Excel in PowerPoint, ki bodo tako prvič uporabljeni izven platforme Windows.

Aplikacije Microsoft Apps nadgrajujejo izkušnjo poslovne mobilnosti na pametnih telefonih Nokia. Poslovni uporabniki so lahko na telefonih, kot sta Nokia E6 in Nokia E7, že doslej uporabljali aplikacijo Mail for Exchange za upravljanje s službeno elektronsko pošto. Prav tako se na službenih poteh lahko oprejo na Nokia Zemljevide, ki ponujajo brezplačno navigacijo in zemljevide za več kot 180 držav. Poleg tega pa si lahko poslovni uporabniki svoje mobilno delovno okolje prilagodijo tudi s številnimi aplikacijami iz Ovi Trgovine, kot so na primer Toshl, PinFree.me, Finance, Foursquare, Notebook in LinkedIN.

Paket aplikacij Microsoft® Apps bo mogoče kot posodobitev programske opreme prenesti na pametne telefone Nokia prek osebnega računalnika ali omrežja (OTA). Posodobitev bo na razpolago za pametne telefone Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 600, Nokia 700, Nokia 701 in Nokia Oro.

Nokia bo v sodelovanju z Microsoftom omogočila tudi upravljanje z mobilnimi napravami z operacijskim sistemom Symbian Belle z uporabo aplikacije Microsoft® System Center Configuration Manager 2012.
Nove aplikacije dopolnjujejo razumljive varnostne in upravljavske funkcije, ki so že na razpolago v Symbian Belle, in za svoje delovanje ne zahtevajo dodatne infrastrukture. Microsoftove aplikacije

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki